Focusrite RedNet 3 interfész

Eddig megbízható hangkártyáikról és ISA előfokairól híres Focusrite lépett egy szintet és szinte egyedülálló technológiát vonultat fel a RedNet termékcsalád színeiben.
A RedNet a Focusrite új, professzionális felhasználásra szánt moduláris audio interfész rendszere, mely az Audinate Dante hálózati technológiáját használja. Egyszerű Ethernet hálózaton keresztül képes továbbítani akár 256 csatornát (!) is, miközben a latency hihetetlenül alacsony marad. Emellett az interfészek hangminőségét is egy új szintre emelték. 


Áttekintés 
A RedNet rendszer egyaránt képes helyt állni stúdióban, színpadon, színházban, oktatási intézményekben, szinte mindenhol ahol nagy számú audio kimenetre és bemenetre van szükség. Mindezek mellett az önálló és intelligens egységek speciális routingok megvalósítására is képesek, önállóan konfigurálhatók, valamint minőségük sem hagy maga után kívánni valót. A Dante technológia előnye, hogy a szinte mindenhol megtalálható, Ethernet hálózaton keresztülkommunikálnak egymással a rendszer elemei és a számítógép vagy akár egy digitális keverőpult. A dedikált, kimondottan az Ethernet audio-ra optimalizált PCIe kártya segítségével a rendszer késése bemenettől kimenetig mindössze 3 msec, miközben akár 256 audio csatornát használhatunk egyidőben. 


Dante 
A Dante az ausztrál Audinate cég protokollja, mely mintavételi frekvenciától függően nagy számú audio sávot és az interfészek távvezérléséhez szükséges információkat egyszerű Ethernet alapú hálózaton keresztül képes kezelni. Mindössze egy egyszerű Gigabit switch-re van szükség, valamint teljesen sztenderdnek nevezhető UTP kábelre a használathoz. Az interfészek közötti távolság tetszőlegesen növelhető további switch alkalmazásával. A számítógépünk a rendszer fizikai bemeneteit és kimeneteit a "Dante Virtual Soundcard" névre keresztelt virtuális hangkártya be és kimenetein éri el. A legtöbb intézményben eleve rendelkezésre állnak az UTP aljzatok így az épületen belül bárhol helyet foglalhatnak a rendszer elemei, szükség esetén bárhonnan távirányithatóak, felvehetőek vagy bejátszhatóak audio sávok. 


RedNet interfészek 
Több különböző típusú interfész található a palettán, melyek között megtaláljuk a mikrofon előfokokkal rendelkező konverterektől kezdve egészen a különböző digitális szabványok közötti átjárhatóságot biztosító (MADI, ProTools) tagokat is. Az A/D és D/A konverterek minősége egy új szint a Focusrite-tól, bár az ISA sorozatban található opcionális A/D átalakítókra eddig sem lehetett panasz. 192 kHz/24 bites átalakítói 119 dB dinamika tartományt biztosítanak. A különféle interfészekből tetszőleges konfigurációk alakíthatóak ki attól függően, hogy milyen jellegű és számú csatornákra van szükség.
Amennyiben nem használjuk a dedikált PCIe kártyát az Ethernethez, és beérjük némileg nagyobb latency értékkel (6-10 msec), akár 64 bemenetet és 64 kimenetet használhatunk egyidejűleg. A Dante Control szoftver segítségével tudjuk a routolási és konfigurációs beállításokat elvégezni. Az interfészeket a könnyebb azonosíthatóság kedvéért tetszőlegesen elnevezhetjük, a rendszer képes megjegyezni hogy a fizikai csatlakozások mely szoftveres sávnak felel meg, így a rendszerből szabadon eltávolíthatunk és áttelepíthetünk elemeket, csatlakozástatáskor azonnal a megfelelő routolás fog működni.
Fejlett routing funkciójának köszönhetően az analóg ki és bejáratokat szabadon összeköthetőek egymással, különböző jelutak alakíthatóak ki a rendszer elemi között. A beállított rendszer ezután számítógép nélkül is működik! 


Biztonság 
Főleg broadcast területen fontos, hogy akárki ne férhessen hozzá a rendszerhez. Mind a routolás, mind a felvétel és lejátszás jelszóhoz köthető, így kizárhatjuk az illetéktelen személyeket.  


Alkalmazási terület 
A RedNet felhasználási területe meglehetősen tág, moduláris felépítéséből és egyszerű installálásából fakadóan számtalan helyzetben képes helyt állni.
Stúdió: elfelejthetjük a csoportkábeleket a feljátszó és keverő helyiség között, mindössze UTP kábelre van szükségünk a kábelezéshez. A Focusrite méltán híres transzparens előfokai és a RedNet konverterek minősége nem okozhat csalódást.
Színpad: FOH keverés sosem volt ennyire egyszerű, a legtöbb digitális pult egyrészt rendelkezik Dante protokoll támogatással, másrészt a meglévő rendszerekhez képest szinte késés nélkül lehet a keverési folyamatot elvégezni. Nem csupán a keverés, de a sávok rögzítése is megoldható, mindössze egyetlen laptopot kell rendszerbe csatlakoztatni.
Szoftverhangszerek színpadon: a rendkívül alacsony késésének köszönhetően szoftverhangszerekkel is lehet játszani a koncerten, miközben az összes sáv rögzíthetó mindemellett.
Oktatási intézmények: zenei vonatkozású intézmények esetében szinte kézenfekvő a használata, a meglévő Ethernet hálózat használható a különböző termekben lévő interfészek összekötésére, a zenekari felvétel tetszőleges helyen rögízthető, rack-be szerelve szabadon szállítható a szükséges helyre. Bármely számítógép szabad Ethernet portján keresztül használható az intézmény teljes RedNet infrastruktúrája 


További kilátások 
A Focusrite és az Audinate folyamatosan fejleszti a RedNet és Dante termékeket, számtalan funkciót és kényelmi megoldást kívánnak a integrálni. iPad/iPhone távvezérlés csak egy a fejlesztési irányból, mely még idén megvalósul.

 • 32 x digitális I/O csatorna
 • World Clock bemenet és kimenet
 • 8 x AES/EBU I/O
 • 32 x ADAT I/O
 • 2 x S/PDIF I/O
 • 0 dBFS referencia szintek: +18 vagy +24 dBu (kapcsolható)
 • Mintavételezési ráta: 44.1 / 48 / 88.2 / 96 / 192 kHz
 • Támogatott platform: Mac/PC
 • Méret: 465 x 247,5 x 76,2 mm
 • Súly: 4,61 kg

Vélemény írása

Kérlek lépj be vagy regisztrálj a vélemény íráshoz

Focusrite RedNet 3 interfész

 • Megtekintések: 1445
 • Gyártó: Focusrite
 • Termék kód: HD06678
 • Jutalom pont: 4845
 • Elérhetőség: Raktáron
 • Garancia: 2 év
 • 484.500 Ft
 • Nettó ár: 381.496 Ft
 • Ár jutalom pontban: 484500

Díjtalan országos házhoz szállítás

25.000 Ft-tól ingyenes - 25.000 Ft alatt is csak 990 Ft!

Akár 10 év garancia

Márkától függően, 1-10 év garanciát vállalunk

Webshopunkban & üzletünkben elfogadott bankkártya típusok

Visa/Visa Electron/V-Pay/MasterCard/Maestro/JCB (American Ex. nem)

Erzsébet kártyával is fizethetsz

Üzletünkben ajándék-, iskolai- & gyermekvédelmi utalványokkal & kártyával fizethetsz. Webshopban & a futárnak tövényi szabályozás miatt sajnos nem. Az utalványokat postázhatod is, a részletekért kérlek írj e-mailt!

OTP Cafetéria ajándék & iskolakezdési kártyával is fizethetsz

Üzletünkben igen, a Webshopban & a futárnak tövényi szabályozás miatt sajnos nem tudsz fizetni. Ha nincs lehetőséged elutazni hozzánk, kérlek írj e-mailt.

Edenred kártyával és utalvánnyal is fizethetsz

Univerzális & elektronika utalványokkal - Ticket compliments ajándék- & Ticket Service Beiskolázási kártyákkal is fizethetsz.

Címkék: Hangkártya-interfészek, Focusrite, RedNet, interfész, Focusrite RedNet 3 interfész

Eddig megbízható hangkártyáikról és ISA előfokairól híres Focusrite lépett egy szintet és szinte egy..
631.500 Ft
Nettó ár: 497.244 Ft
Eddig megbízható hangkártyáikról és ISA előfokairól híres Focusrite lépett egy szintet és szinte egy..
959.500 Ft
Nettó ár: 755.512 Ft
Eddig megbízható hangkártyáikról és ISA előfokairól híres Focusrite lépett egy szintet és szinte egy..
729.500 Ft
Nettó ár: 574.409 Ft
Eddig megbízható hangkártyáikról és ISA előfokairól híres Focusrite lépett egy szintet és szinte egy..
474.500 Ft
Nettó ár: 373.622 Ft
Eddig megbízható hangkártyáikról és ISA előfokairól híres Focusrite lépett egy szintet és szinte egy..
631.500 Ft
Nettó ár: 497.244 Ft