Hangszerdiszkont.hu
Kosár
Kategóriák

akusztikus

kiegészítők

billentyűs

mikrofonok

pedálok
Kategóriák
TC-Heclicon VoiceLive Touch 2 érintőképernyős vokál-processzor
TC-Heclicon VoiceLive Touch 2 érintőképernyős vokál-processzor

TC-Heclicon VoiceLive Touch 2 érintőképernyős vokál-processzor

Ár : 164 900 Ft
Ár hűségforintokban: 164901

A VoiceLive Touch 2 minden eddiginél nagyobb segítséget nyújt az énekeseknek, hogy a zeneszerzés és az élő színpadi előadás feladata még kreatívabb legyen. Természetesen a TC-Helicon hagyományaihoz csúcsminőségű vokál effektekkel rendelkezik a készülék, valamint a loopolás és az érintőkijelzős felület is sokat fejlődött.
A VoiceLive Touch 2 komoly változásokon ment keresztül, hogy a hangszeres játék is élvezetesebb lehessen, és a korábbinál több funkcióval segíthetjük az új hangzások kitalálását és a hatásos színpadi produkciót.

Néha a kiváló minőségű éneket nem is olyan egyszerű beállítani, viszont a VoiceLive hagyományait követve a Touch 2 is figyeli a jel spektrumát és amplitúdóját és automatikusan beállítja az optimális ének-hangzást az adaptív EQ, a kompresszor, a deesser és a gate segítségével. Ezeket az effekteket a TC-Helicon családjába tartozó eszközöknél a Tone funkció néven ismerjük.

Az énekesek amiatt szeretik, hogy ők az effektek kreatív funkcióival foglalkozhatnak, az automatikusan - vagy igény szerint manuálisan - működő dinamika-processzorokra pedig bármilyen szituációban számíthatnak. Az ének szépen, érthetően fog csillogni, az énekes pedig törődhet az előadás kellékeivel: a torzított hangzásokkal, a delay-lecsengéseivel, a HardTune-nal, vagy pedig a zengetés, a harmónia és a szólamduplázás leginkább a dalt segítő beállításaival. De az adaptív dinamika-processzoron kívül más lehetőségekkel is fűszerezhetjük az élő előadást: például a ritmikus effekttel meg tudjuk szaggatni az éneket egy választott ritmusképlet szerint.

Használhatjuk a természetes hangzású hangmagasság-korrekciót, vagy pont a napjaink elektronikus zenéjében használt direkt gépiesebbé tevő HardTune-nal fűszerezhetjük a dalt.
De persze ezeken felül a VoiceLive Touch 2 feladata, hogy gondoskodjon a dalhoz tökéletesen illeszkedő vokálokról, a változatos és realisztikus térérzetről, a delay-ekről a szólamduplázásról, persze az eszköz ennél még sokkal többre is képes.

Az érintésre érzékeny gombok segítségével felfedezhetjük az effekteket, és éneklés közben akkor adhatjuk hozzá, vagy távolíthatjuk el az effektet, amikor csak szeretnénk.
Az érintős csúszkával vezérelhetjük az adott effekt mértékét valós időben, úgyhogy az énekhangzást teljesen ki tudjuk csavarni, de úgy, hogy mindig irányítás alatt tarthatjuk.

Minden egyes presetnél megtaláljuk a Hit funkciót, amivel egyszerre több effektet élesíthetünk egyetlen érintésre. Eddig sosem hallott hangzásokat használhatunk, és a csúszkával nemcsak a programok között tudunk tallozni, hanem jelszintet is tudunk beállítani egy ujjmoozdulattal.A VoiceLive Touch 2 kezelőfelületét Touch Matrix-nak nevezi a TC-Helicon, ennek a lényege, hogy a mátrix segítségével a 36 darab előadást segítő funkciójához azonnal hozzáférhessünk.
A kijelzőn az ábrák segítségével figyelemmel kísérhetjük, hogy az adott presetben milyen beállításokat használunk, ha górcső alá szeretnénk venni a hangzás egy elemét, akkor pedig alaposan bele tudunk menni a részletekbe is.

A loopolás segítségével meg tudjuk sokszorozni a színpadi jelenlétünket, egy looperrel egy szál magunk akár egy teljesen szerteágazó sokszólamú darabot is elő tudunk adni.
A VoiceLive Touch 2 rendelkezik egy 6 külön sávot kezelő looperrel és egy LoopAssist névre keresztelt funkcióval, ami egyszerűbbé teszi a loopolást, ezeken kívül még olyan funkciókkal is rendelkezik mint egy rezonáns szűrő, vagy stutter effekt és a loopot akár vissza is tudjuk fordítani. Minden funkció azt szolgálja, hogy a loopert sokkal hatékonyan és hatásosan használhassuk.
Az eszköz minden bemenetét felvehetjük a looperrel, úgyhogy ez az akár 6 sáv és a bőséges loopolható hossz több, mint elég a jó színpadi előadáshoz. A loop effektek közt találunk visszafordítást, szűrőt, lassítót és olyan funkciót is amivel automatikusan tudjuk a sávot a kívánt hosszra összenyomni.

A Genre funkcióval presetek százai között tudunk tallózni.
Válassz ki egy megfelelő stílust, és a VoiceLive Touch 2 pedig mutat egy listát azokról a presetekről, amik megfelelnek a preferenciádnak. Ha a már meglevő presetek sem lennének elegendőek, akkor temérdek új presetet lehet letölteni, az ingyenes VoiceSupport alkalmazás segítségével.

A HIT egy olyan képesség, amit a színpadi előadás ihletett.
Így minden preset kapott két állást, a HIT gombbal és anélkül, te döntöd el, hogy a chorusnál hozzá akarsz-e rakni még egy jó csomó effektet, vagy pedig a versenél esetleg lekapcsolni párat.

Az eszköz tartalmaz sztereó RoomSense kapszulákat, amik segítségével a közelben szóló hangszerek alapján tudjuk a harmóniákat beállítani.
Ha a Touch 2 mikrofon-előfoka helyett CSAK a RoomSense mikrofonokat használjuk, akkor persze a gerjedés miatt fülhallgatót kell felvennünk. Viszont a RoomSense még egy másik hasznos funkciót is el tud látni, nevezetesen azt,
hogy a színpadi mikrofon szűkebb teréhez hozzáadja azt, amit az eszköz két oldalán levő kapszula "hall", tehát térérzetet keverhetünk a hangunkhoz.

A Mic Control funkció színpadon nagyon bevált, ezért ezt a funkciót most már nem csak a TC-Helicon MP-75-ös mikrofonja vezérelheti, hanem a Sennheiser is készített egy "e835fx" névű mikrofont, ami képes a TC-Helicon eszközökön a mikrofonnal vezérelheti funkciók használatára.
A Mic Control funkcióval léptethetünk presetet, bekapcsolhatjuk a HIT funkcióval élesíthető effekteket, vagy kikapcsolhatjuk az összes effektet, hogy a hallgatósághoz beszéljünk, vagy vezérelhetjük a loopert.
Természetesen a TC-Helicon Switch-3-as pedálját is csatlakoztathatjuk és így az eszközt három lábkapcsolóval toldhatjuk meg.

Főbb funkciók:

* a Touch Matrix 9, (3x3) funkciója leegyszerűsíti és felgyorsítja a beállítást
   és a vezérlést
* a  "Slider FX"-el, azaz "Effekt csúszkával" menet közben csavargathatjuk
   az effektet
* a HIT gomb egyszerre több effektet kapcsolhat, pl. a chorus és a verse
   részekhez tartozókat
* találunk az eszközön egy dedikált tap tempo gombot a delay és a hangot
   ritmikusan szaggató effekt pontos működéséhez
* a Tone funkció az adaptív EQ, Kompresszor, Gate és De-esser segítsé-
   gével szépen kimunkált ének-hangzást biztosít
* tökéletesen illeszkedő harmóniákat használhatunk és természetes hatá-
   sú hangmagasság korrekciót, a Touch 2 automatikusan
   megtalálja, hogy milyen hangmagasságon éneklünk vagy játszunk
* a szemléletes ikonok pofonegyszerűvé teszik az effektek testre-
   szabását
* hozzáférhetünk a TC-Helicon preset-gyűjteményéhez, amik  egy
   művész vagy műfaj jellegzetes hangzásvilágát reprezentálják
* az opcionális 3 lábkapcsolós Switch-3-mal úgy vezérelhetjük az eszközt,
  hogy a kezeink szabadon maradhatnak
* zengetőt és modulációs effekteket használhatunk a gitárbemeneten és
  természetesen hangolót is
* használhatjuk a készüléket asztali egységként, de egyedi kialakítása
   révén felhelyezhetjük mikrofon-állványra is
* rendelkezik egy Stúdió minőségű mikrofon-előfokkal
* az eszköz USB aljazát használhatjuk felvételre, vagy visszajátszásra,
  illetve presetek mentésére/töltésére és MIDI-vezérlésre is
* vezérelhetjük bármilyen Mic Control-funkcióval rendelkező eszközzel
  (TC-Helicon MP-75 és Sennheiser e 835 fx)
* méret (w/h/d): 180 x 230 x 100 mm
* súly: 1.6 kg
 


Vélemények (0)
Értékelés: 0 vélemény  |  Írd meg a véleményedet
Írd meg a véleményedet

Név:


Vélemény: Megjegyzés: HTML kódok nem engedélyezettek!

Értékelés: Rossz           

Írd be az ellenőrző kódot:Kiegészítő ajánlat