Hangszerdiszkont.hu
Kosár
Kategóriák

akusztikus

kiegészítők

billentyűs

mikrofonok

pedálok
Kategóriák
Rode Filmmaker Kit vezeték nélküli csíptetős mikrofon szett

Hűségforintok: 2399 Ft

* Minden elköltött 50 forint után, 1 hűségforinttal
   jutalmazzuk REGISZTRÁLT vásárlóinkat.
* Hűségforintokat a kifizetett rendelésed átvétele után,
   csak is következő vásárláskor tudsz elkölteni.
* AKCIÓS termékek után, hűségforintok NEM járnak.
* A hűségforintok a webáruházban leadott, és
   személyesen átvett rendeléseknél is járnak.
* A hűségforintok vásárlásra IGEN, de szállítási költségre
   - ami csak 25.000 Ft-ig van - NEM használhatóak fel!

Rode Filmmaker Kit vezeték nélküli csíptetős mikrofon szett

Ár : 119 990 Ft
Ár hűségforintokban: 119991

* Átvitel típusa: 2.4GHz Fixed Frequency Agile System
* Dinamika tartomány: 112dB
* Hatótávolság: 100m
* Frekvencia átvitel: 35Hz - 22kHz
* Max. latency (késleltetés): 4ms
* Max. kimeneti szint: 1v Rms (2.8v P-p)
* Max. bemeneti jelszint: 1v Rms (2.8v P-p)
* RX-CAM bemeneti ellenállás: 300Ω
* RX-CAM méretek: 111mm X 65mm X 52mm, 190g
* TX-BELT bemeneti ellenállás: 10kΩ
* TX-BELT méretek: 111mm X 65mm X 40mm, 190g
* Táp ellátás (RX-CAM, TX-BELT): 2 X AA akkumulátor vagy MicroUSB
* Antenna (RX-CAM, TX-BELT): beépített
* Csatlakozó (RX-CAM, TX-BELT): 3.5mm TRS (kis jack) menettel zárható
* Mikrofon frekvencia átvitel: 60Hz - 18kHz
* Mikrofon kimeneti ellenállás: 3KΩ
* Mikrofon max. SPL: 110dB SPL (@ 1kHz, 1% THD, 1KΩ terhelésen)
* Mikrofon érzékenység: 33.5dB re 1 Volt/Pascal (21.00mV @ 94 dB SPL)
   +/- 2 dB @ 1kHz
* Mikrofon max. kimeneti szint: 189.0dBu (@ 1kHz, 1% THD, 1KΩ terhelésen)
* Mikrofon zajszint: 25dB-A
* Mikrofon méretek: 12.00mm x 4.50mm x 4.50mm, 1g
 

A Filmmaker Kit az első a négy új RODE vezeték nélküli készletből, mely az idén piacra fog kerülni. Az új termékkategória, mármint a gyártó vezeték nélküli mikrofon kínálata, a RODELink nevet kapta. A mikrofon rendszerek természetesen már a legújabb digitális technikán alapulnak, RF átvitelük a series II 2,4GHz digitális tartományba esik és 128 bites titkosítással működik. A rendszer folyamatosan pásztázza és keresi a legjobban használható átviteli frekvenciát, a terepviszonyoknak megfelelően mindig a legjobb átviteli csatornát használja, hogy folyamatos, kiesés nélküli legyen az audio. Még szélsőséges viszonyok között, 10-15 WiFi kapcsolattal leterhelt hálózatok közelében is bombabiztos az átvitel.

A RODELink rendszerben nyolc különböző audió csatornát találunk, így egy szituációban akár nyolc különböző mikrofont is használhatunk egyszerre. Az adó és a vevő megjegyzi a kiválasztott csatornát amin dolgozik, így bekapcsolás után másodpercekkel már használható is a rendszer. A jelátvitel 100 méteres hatósugarú optimális terepviszonyok között.

A Filmmaker Kit egy kis méretű ergonomikus kialakítású övre csíptethető zsebadóból, a hozzá csatlakoztatható Lavalier csíptetős mikrofonból, a kamerára szerelhető, hasonlóan kis méretű vevő egységből és egy TRS (sztereó kis jack) összekötő kábelből áll. A kameravevőn (RX-CAM) egy OLED kijelző kapott helyet, mely a kiválasztott audió csatorna mellett mutatja az audió jelszintet és az adó és vevő egységek töltöttségét is. Az OLED kijelző mellett találhatók a bekapcsoló-, a csatornaválasztó- és a némító gombok. Nagyon hasznos funkció, hogy a vevő némító gombja a zsebadó némítását vagy annak feloldását is vezérli. Így ha a zsebadón a némítás véletlenül bekapcsolva marad azt távolról is orvosolni lehet.

A vevő 2db AA akkumulátorral működik, melyek kivehetők és tölthetők külön, vagy a vevőre szerelt mikro USB csatlakozón keresztül akár autós töltő szettel is – egy újabb hasznos funkció, mellyel más gyártók eddig még nem jelentkeztek. A mikro USB csatlakozón keresztül történhetnek majd a készülék későbbi firmware frissítései is. Az akkumulátorok teljesen feltöltve 10 óra üzemidőt biztosítanak, ami a legtöbb esetben bőven elegendő két töltés között.

Az akku fedlapja elcsúsztatható, de nem szerelhető le, azaz nem lehet csak úgy elveszíteni. A fedlapon található a két pozícióba állítható vakupapucs csatlakozó illetve egy klipsz ha éppen övre szeretnénk szerelni a vevőt. A fedlap elcsúsztatásával férhetünk hozzá a háromállású kimeneti érzékenység (hangerő) kapcsolóhoz (0, -10, -20 dB) és a párosító gomboz. Ez utóbbival egy gombnyomásra összepárosíthatjuk a vevő egységet a megfelelő adóval.

A zsebadó (TX-BELT) valamivel egyszerűbb kivitelű, hiszen úgy kényelmes a dolgunk ha itt kevesebb beállításra van szükségünk. Mindössze egy nagyobb méretű gomb található rajta, ami azonban ellátja a be/kikapcsolás és a némítás funkcióit is. A gomb egyik oldalán található a mikrofon menettel zárható csatlakozó aljzata, míg a másikon a kiválasztott csatorna számát megjelenítő kijelző. Magán a gombon is találunk egy több színű mini LED-et, mely alacsony töltöttségi szint esetén és némított üzemmódban pirosan világít. A zsebadó is két darab AA akkumulátorral működik, ugyanúgy megtalálható rajta a mikro USB csatlakozó a töltéshez. Az akkumulátor fedlap itt is elcsúsztatható és ugyanazokat a funkció gombokat rejti, amit a vevő esetében is: háromállású bemeneti érzékenység szabályzó és a párosító gomb. A zsebadón természetesen klipszet találunk az övre csatoláshoz.

Közös jellemzője a vevőnek és az adónak, hogy beépített antennával rendelkeznek. Ez csökkenti méretüket így igen pozitív hatással van a rendszer kezelhetőségére. Súlyuk is megegyezik, mindössze 190 gramm.

A csomag része még a közkedvelt RODE Lavalier csíptetős mikrofon, mely egy gömb karakterisztikájú kondenzátor mikrofon kevlárral erősített 1.5 méteres kábellel. A mikrofont jó minőségű, érzékeny hangja miatt mára már sokan használják világszerte, a csomagban található verziót fixen szerelt menetes zárható csatlakozóval gyártja a RODE.


Vélemények (0)
Értékelés: 0 vélemény  |  Írd meg a véleményedet
Írd meg a véleményedet

Név:


Vélemény: Megjegyzés: HTML kódok nem engedélyezettek!

Értékelés: Rossz           

Írd be az ellenőrző kódot:Kiegészítő ajánlat