Yamaha EMX-5016CF 16-csatornás keverőerősítő

Komoly élő hang innovatív digitális tulajdonságokkal

A konzol típusú keverőerősítő masszív 500W sztereó teljesítményt, kiváló effekteket, grafikus EQ-t, kompresszort és beépített gerjedésgátlót biztosít élő koncertek számára.

Az élő hangosításhoz szükséges eszközök nagy szakértelmet kívánnak és ezért sokszor ijesztőnek is tűnhetnek, de a Yamaha új EMX5016CF keverőerősítője minden félelmet eloszlat, mert megkönnyíti az élőzenei hangosítás profi szintű elvégzését. Ez a 16 csatornás sztereó keverőerősítő kétszer 500W erősítővel rendelkezik, ideális zenekarok, templomok, kisebb rendezvényekkel járó hangosítási feladatok ellátására. Az EMX5016CF tartalmazza az integrált keverőerősítőkkel járó kényelmi funkciókat, rugalmas megoldási lehetőségeket és az élő hangosításkor fontos masszív hangzást. Figyelemreméltóan kompakt és hordozható élő hangosítási rendszer, ugyanakkor olyan tulajdonságokat, megbízhatóságot nyújt, ami a profi felhasználó igényeit is teljesen kielégíti, koncerteken vagy telepített alkalmazások során egyaránt. A Yamaha vezető digitális technológiájának köszönhetően az EMX5016CF számos olyan fejlesztést is tartalmaz, melyek bármilyen helyszínen nagy mértékben megkönnyítik a kiváló minőségű hangzás elérését. Lenyűgöző, csatornánkénti 500Wattos teljesítménnyel szinte bármilyen kültéri-beltéri rendezvényt képes kiszolgálni. Az EMX5016CF több pontban is meghaladta a szokásos "keverőerősítő" fogalmát, belépve a komoly hangosítási felszerelések világába.


A rugalmasan konfigurálható 16 bemenet különböző hangforrások fogadására képes.

Az EMX5016CF összesen 16 bemeneti csatornával rendelkezik: nyolc monó mikrofon vagy vonal bemenettel és négy sztereó párral. A sztereó csatorna párok vagy monó mikrofon bemenetként vagy sztereó vonalbemenetként alkalmazhatóak. Ez a rendszer lehetővé teszi, hogyha csak mikrofonokkal dolgozik, akkor extra mikrofon bemeneteket biztosít, vagy éppen fordítva, ha kell, az EMX5016CF a 8 monó mikrofon vagy vonal bemenet mellé 4 sztereó pár csatornát is tud kezelni. Minden mikrofon bemenet kapcsolható fantomtáppal rendelkezik.


Korszerű csatorna EQ

A 3-sávos EQ minden csatornán elérhető, ráadásul a nyolc monó csatorna állítható középfrekvenciás EQ-t is tartalmaz. A közép EQ középfrekvenciája folyamatos 250Hz-5kHz közötti szabályozásával pontosan meg tudja határozni a szabályozni kívánt kritikus frekvenciatartományt, ezáltal jelentősen növelve a hangkép tisztaságát.


Bőséges I/O bővítéshez és integrációhoz

Az erőteljes, jó minőségű élő hangosításhoz nem kell más, mint az EMX5016CF, pár hangfal és a hangforrások. A bemenetek és kimenetek száma lehetővé teszi, hogy külső felszereléseket csatlakoztasson a keverőre, de lehetőség van akár nagyobb rendszerekbe történő integrációra is. Például a monó csatornák inzert pontjába egyenként külső jelprocesszorokat köthet. Bár a monitorozáshoz és effektezéshez valószínűleg minden szükséges szolgáltatás megtalálható keverőjében, külső AUX és effekt küldés segítségével a keverő jeleit külső jelfeldolgozó berendezésekbe és/vagy monitorozási rendszerekbe küldheti. Sztereó ki, sztereó mellék és felvétel kimenetek szintén megtalálhatóak a keverőjén.


Egypotméteres kompresszor a monó csatornákon

Az EMX5016CF minden monoaurális mikrofon/vonal csatornáján található kompresszor, ez segít az ének kiemelésében vagy képes biztosítani azt a lágy, torzított gitárhangot, ütősebb basszust ad, és általában véve egységesebb hangépet biztosít. Ezt az egyedi egy-potméteres kompresszort meglepően könnyű kezelni. Nincsen többféle felfutás, küszöbszint, kimeneti szint kompenzáció vagy más szabályozás - csak állítsa be a kívánt kompresszió mértékét a COMP potméter segítségével.


9-sávos digitális grafikus EQ gyári beállításokkal és memóriával

Ez a fejlett digitális 9-sávos sztereó grafikus hangszínszabályozó túllépi a szokásos analóg EQ-k lehetőségeit, a kiválló kezelőfelületet és pillanatok alatt behívható gyári és felhasználói beállításokat tartalmaz. Továbbá a konzol innovatív Frekvencia kiigazító rendszerével együtt (lásd lent) példanélküli beavatkozási lehetőségeket biztosít. Természetesen lehetősége van kézzel egyenként, a nulláról indulva beállítani minden egyes frekvencia sávot, de a VOCAL, DANCE, SPEECH gyári beállításokat is tekintheti kiindulópontnak a szerkesztés során. Továbbá rendelkezésére áll három felhasználói memória, ezekben tárolhatja és szükség szerint hívhatja be saját EQ görbéit.


FRC (Frekvencia Visszacsatolás Korrekció) rendszer

Élőhangosítás alkalmával számos problémáva kell megbírkozni, kimeneti hangszínszabályozókat kell optimalizálni a terem zengéséhez, bonyolult folyamatok során be kell állítani a zajgenerátorokat, a mikrofonokat be kell kalibrálni, valós idejű elemzéseket kell végrehajtani, és mindehhez rengeteg idő és tapasztalat szükséges. Az EMX5016CF mindezeket a feladatokat automatikusan elvégzi helyettünk, rózsaszín zaj vagy felvett zenei anyag segítségével. Annak érdekében, hogy a rendszer és a terem visszaverődését pontosan összehangolja, a teremben egy megfelelő helyen fel kell állítania egy mikrofont, csatlakoztatnia kell az 1-es csatornába, majd a beméréshez egyszer meg kell nyomni a MEASURE/CORRECT gombot, ezután a grafikus hangszínszabályozó a frekvenciasávokat automatikusan a teremhez optimalizálja. A beállítást ezután valamelyik felhasználói memóriába mentheti.


Automatikus visszacsatolás csökkentés

Bár a grafikus hangszínszabályozó alkalmazható visszacsatolás vezérléshez, az EMX5016CF visszacsatolás csökkentő rendszere viszont éppen erre a feladatra lett kitalálva. A Visszacsatolás gátló a sztereó buszon megjelenő visszacsatolás szempontjából kritikus frekvenciákat érzékeli és pontos keskenysávú szűrőjével semlegesíti azokat. A visszacsatolás gátló AUTO üzemmódjával automatikusan nyilvántartja a problémás frekvenciákat és az érzékeny kézi mód segítségével az egyenkénti szűrést is lehetővé teszi.


Több sávos "Maximizer"

Az EMX5016CF "Maximizer" egy fejlett 3 sávos kompresszorral rendelkezik, ami lehetővé teszi, hogy a sztereó buszról kimenő jel még tömörebb, egységesebb legyen. A hang apró zenei részleteinek feláldozása nélküli az egységesebb hangkép létrehozásához egyszerűen nyomja meg a MAXIMIZER gombot.


Kettős Yamaha SPX effektprocesszor

Az EMX5016CF két kitűnő minőségű Yamaha SPX digitális effekt processzort tartalmaz. Lehet, hogy élő hangosításnál egyszerűen csak zengetőre és delay-re van szüksége - az EMX5016CF ebben is a legjobbakat nyújtja ,- de a többi effekt is bármikor használható, sőt akár kettő is egyszerre. Minden egyes effektprocesszor 16 kitűnő effektet tartalmaz, beleértve a zengetést, visszhangot, kórust, flangert, phasert, sőt még a torzítás effektet is, és ezeket még szerkesztheti is.


Kettős AUX send

AUX 1 és AUX 2 send vezérlők az elő/utó potméter kapcsolással beállítják a csatorna jelszintet, amely a segédkimenet buszokra monitorozási vagy külső jelfeldolgozási célból kerül ki. A két AUX küldési lehetőséggel rendkívül rugalmas effekt és monitorozási utakat lehet létrehozni. Például a csatorna EFFECT vezérlővel az SPX effektprocesszorba kerülő szintet állíthatja be, míg az AUX 2-ről külső effektekbe, az AUX 1-ről pedig színpadi monitor rendszerbe küldhet jelet.


Más profi tulajdonságok

Bemeneti szintszabályozók és 26-dB pad kapcsolók a bemenő jel optimális illesztését segítik.

A 80Hz mélyvágó a zene szempontból értéktelen zajokat, zörejeket vágja le.

A csatorna kapcsolóval a csatornákat külön kapcsolhatja be/ki a keverő mix hangképéhez.

A panorámavezérlő beállítja a sztereó hangmezőben megjelenő monó csatorna jelek pozícióját, míg a balance vezérlők a sztereó csatornákon a sztereó kép balance értékét vezérlik.

A kitűnő minőségű lineáris tolópotméterek csatornánként szabályozzák a jel szintjét.

A PFL (potméter előtti belehallgatás ) kapcsolók lehetővé teszik, hogy a csatornákat egymástól függetlenül, egyenként monitorozza.

A könnyebb monitorozás érdekében minden bemenet csatorna rendelkezik jel és peak kijelzővel.

Lineáris AUX 1, AUX 2, EFF1 RTN és EFF2 RTN potméterek a PFT (potméter előtti belehallgatás) kapcsolókkal az effekt return részeken, és AFL (potméter utáni hallgatás) monitor kapcsolókkal a segéd return részeken.

Sztereó master potméter PFL és AFL monitor kapcsolókkal.

A Yamaha Speaker Processing kihangsúlyozza a mély és magas tartományt, tökéletesen illeszkedve a Yamaha Club sorozatú hangfalakhoz.

A limiter mutató azt jelzi, hogy a beépített limiter áramkörnek mikor kell az erősítő túlvezérlése miatt bekapcsolnia.

Az erősítő mód lehetőséget teremt arra, hogy a kétcsatornás erősítőt gyorsan átkonfigurálhatja Main + Main, Mono + Aux 1 vagy Aux 1 + Aux 2 működésre.

Az erősítő kimeneti kapcsolóval csatornánkánt 500, 200 vagy 75 watt teljesítményt tud beállítani.

A készenléti kapcsoló azonnal elnémítja az összes monó bemenetet.

Precíz 12 szegmenses sztereó szintkijelző.

Jack független szintvezérléssel.

Csúcsminőségű SPEAKON hangfal kimenetek a gyors és megbízható csatlakozásért.

Rackbe szerelhető az opcionális RK5014 segítségével.

A konzol lámpa csatlakozójába szabvány 3-tűs XLR csatlakozású hattyúnyak lámpát csatlakoztathat (opcionális, 12 volt DC, max. 5 watt)

 • 16-bemenet (8 mono, 4 sztereó, 2 Return) ebből 12 Mikrofon
 • 500 Watt+500 Watt csatornateljesítmény 4 Ohm-on
 • 320 Watt+320 Watt csatornateljesítmény 8 Ohm-on
 • 80 Hz HPF (High Pass Filter) a monó csatornákon
 • 3-sávos EQ az összes bemeneti csatornán, (a monók parametrikus középpel és inzert-ponttal) 
 • 2x 9-sávos digitális grafikus EQ, szerkeszthető mintákkal és memóriával 
 • FRC (Frequency Response Correction) rendszer
 • Automatikus gerjedésgátló
 • Multi-sávos "Maximizer"
 • 2x Yamaha SPX effektprocesszor
 • 2x AUX Sends
 • Gain szabályzók és 26 dB-es pad kapcsolók
 • Csatorna kapcsolók
 • Pan-szabályzás
 • Kiváló minőségű lineáris faderek
 • Minden bemeneti csatornán jel- és csúcs-indikátor
 • Lineáris AUX 1 és AUX 2 féderek AFL (after-fader listen) monitorkapcsolókkal 
 • Lineáris EFF1 RTN és EFF2 RTN faderek PFL (pre-fader listen) kapcsolókkal 
 • PFL és AFL monitor kapcsolókkal ellátott Sztereó master-fader
 • Yamaha Speaker Processing
 • Limiter indikátor
 • Erősítő üzemmód
 • Erősítőkimenet választó (500, 200, vagy 75 Watt csatornánként)
 • Némítás kapcsoló az 1-6 monó bemeneten
 • Rendkívül pontos, 12-szegmenses sztereó szintmérő
 • Független ellenőrzésű fejhallgató-jack
 • Kiváló minőségű SPEAKON hangszóró-csatlakozók
 • L/R, AUX1/MONO, AUX1/AUX2 kimenetek
 • Rack-be szerelhető (külön megvásárolható RK5014 kit)
 • Konzollámpa csatlakozó (hagyományos, 3-pontos XLR-csatlakozóval szerelt gégecsöves lámpa (opcionális, 12V DC, max. 5W) 
 • Tartozék Kézikönyv és AC tápkábel
 • Méret (h/sz/m): 444 x 155 x 493 mm
 • Súly: 11 kg

Vélemény írása

Kérlek lépj be vagy regisztrálj a vélemény íráshoz

Yamaha EMX-5016CF 16-csatornás keverőerősítő

 • Megtekintések: 3070
 • Gyártó: Yamaha
 • Termék kód: HD04185
 • Elérhetőség: Raktáron
 • Garancia: 2 év
 • 319.900 Ft
 • Nettó ár: 251.890 Ft
 • Ár jutalom pontban: 319900

Díjtalan országos házhoz szállítás

25.000 Ft-tól ingyenes - 25.000 Ft alatt is csak 990 Ft!

Akár 10 év garancia

Márkától függően, 1-10 év garanciát vállalunk

Webshopunkban & üzletünkben elfogadott bankkártya típusok

Visa/Visa Electron/V-Pay/MasterCard/Maestro/JCB (American Ex. nem)

Erzsébet kártyával is fizethetsz

Üzletünkben ajándék-, iskolai- & gyermekvédelmi utalványokkal & kártyával fizethetsz. Webshopban & a futárnak tövényi szabályozás miatt sajnos nem. Az utalványokat postázhatod is, a részletekért kérlek írj e-mailt!

OTP Cafetéria ajándék & iskolakezdési kártyával is fizethetsz

Üzletünkben igen, a Webshopban & a futárnak tövényi szabályozás miatt sajnos nem tudsz fizetni. Ha nincs lehetőséged elutazni hozzánk, kérlek írj e-mailt.

Edenred kártyával és utalvánnyal is fizethetsz

Univerzális & elektronika utalványokkal - Ticket compliments ajándék- & Ticket Service Beiskolázási kártyákkal is fizethetsz.

Az új EMX5014C konzol keverőerősítő -könnyű, hordozható, lenyűgöző tulajdonságokkal Az EMX5014C egy..
244.900 Ft
Nettó ár: 192.835 Ft
Teljesítmény: 2x 800W sztereó 4 Ω, Híd: 1600W 8 ΩD osztályú erősítő Ultra-kompakt kialakítás ..
221.900 Ft
Nettó ár: 174.724 Ft
Soundcraft EPM6 analóg keverő -15%
6 mono bemenet 2 sztereó bemenet 2 konfigurálható aux busA mono csatornákon 3 sávos EQ A sztereó ..
75.500 Ft 63.900 Ft
Nettó ár: 50.315 Ft
Soundcraft EPM8 analóg keverő -17%
8 mono bemenet2 sztereó bemenet 2 konfigurálható aux busA mono csatornákon 3 sávos EQA sztereó csat..
86.500 Ft 71.900 Ft
Nettó ár: 56.614 Ft
Soundcraft EPM12 analóg keverő -24%
12 mono bemenet 2 sztereó bemenet 2 konfigurálható aux bus A mono csatornákon 3 sávos EQ A szter..
112.900 Ft 85.900 Ft
Nettó ár: 67.638 Ft