Hangszerdiszkont.hu
Kosár
Kategóriák

akusztikus

kiegészítők

billentyűs

mikrofonok

pedálok
Kategóriák
Moog MF-101 Moogerfooger Low Pass Filter pedál

Hűségforintok: 1019 Ft

* Minden elköltött 100 forint után, 1 hűségforinttal
   jutalmazzuk REGISZTRÁLT vásárlóinkat.
* Hűségforintokat a kifizetett rendelésed átvétele után,
   csak is következő vásárláskor tudsz elkölteni.
* AKCIÓS termékek után, hűségforintok NEM járnak.
* A hűségforintok a webáruházban leadott, és
   személyesen átvett rendeléseknél is járnak.
* A hűségforintok vásárlásra IGEN, de szállítási költségre
   - ami csak 25.000 Ft-ig van - NEM használhatóak fel!

Moog MF-101 Moogerfooger Low Pass Filter pedál

Ár : 101 900 Ft
Ár hűségforintokban: 101901

A legendás Bobb Moog által tervezett szűrő pedál kivitelben, envelope follower-rel. Teljesen mindegy, hogy basszusra, gitárra, szintire, sample-re, vagy előre felvett zenére használjuk,
az MF-101-gyel mindig kéznél van egy jól paraméterezhető, és csavargatható eredeti analóg Moog szűrő.

Ugyanúgy, ahogy a többi Moogerfooger pedál, ez is egy modulja a régi klasszik moduláris Moog szintetizátornak, két funkciót lát el: az egyik egy VC (feszültség vezérelt) aluláteresztő
szűrő, a másik egy envelope-follower. Hangszer, és vonali szintű bemenő jelekre egyaránt alkalmazható.

Vezértő paraméterei a következők: signal mix (jelmixer), a cut-off frekvencia, a rezonancia mértéke, és az envelope mértéke.
A lowpass filter összes paramétere vezérelhető, expression pedálokkal (külön dedikált bemenetekkel a hátlapon), vagy kívűlről CV-vel, és persze a tökéletes potméterekkel a ezelőfelületen, amik amúgy is tekergetésért kiáltanak.

A panelen két kapcsoló is található, az egyik az envelope-follower sebességét állítja, a másik pedig 2 illetve 4 pólusú szűrő között vált, a hátlapon 6,3-as jack bemenet az audio jelnek, és egy 6,3-as jack kimenet. Középen akár lábkapcsolóként gitárosoknak, vagy desktop használatra akár kézzel is váltható masszív fém bypass kapcsoló.

A lowpass filter (alul áteresztő szűrő) levágja a magas frekvenciákat, ettől a hang tompábbá, lágyabbá, extrém esetben némított hatásúnak tűnik. A cutoff paraméter határozza meg ennek a vágásnak a mértékét, a resonance (rezonancia) paraméter pedig kiemeli a cutoff frekvencia környéki felhangokat. A rezonancia igazán az, amitől a moogerfooger filter ugyanaz a hátborzongatóan jó analóg szűrő, mint ami a Minimoog, és a moduláris Moog szintetizátorokban van.

Az envelope follower a hang hangerő-kontúrját követi, és a dinamikának megfelelő feszültséget generál, így játék közben ez a feszültség folyamatosan változik, ez nyitja és zárja a lowpass filtert. Ez olyan, mintha a játékunk dinamikájával együtt változtatgatnánk manuálisan a cutoff frekveniát.

A Moogerfooger MF-101 a legegyszerűbb megoldás arra, hogy analóg Moog lowpass filtert használjunk bármilyen audio jelre, kivitele színpadi, és stúdió használatra egyaránt alkalmassá teszi.
Súlya: 0.9 kg


Vélemények (0)
Értékelés: 0 vélemény  |  Írd meg a véleményedet
Írd meg a véleményedet

Név:


Vélemény: Megjegyzés: HTML kódok nem engedélyezettek!

Értékelés: Rossz           

Írd be az ellenőrző kódot:Kiegészítő ajánlat