Yamaha 01V96i digitális keverő

A Yamaha ismét remekművet alkotott és úgy éreztük tartozunk annyival, hogy az egyik legrészletesebb leírást adjuk róla. Van úgy, hogy minden együtt van, és amikor ez bekövetkezik, az új 01V96i ott van, hogy megörökítse ezt a tökéletes pillanatot, káprázatos 96kHz-es

hanggal! 1998-as eredeti megjelenése óta, a 01V széleskörű felhasználások elsőszámú választása volt a felvételkészítéstől az élő hangosításon át a telepített alkalmazásokig.

A 01V96i képviseli a következő lépcsőfokot egy industry standard evolúciójában, amely az elődei által bizonyított konfigurációjára épül, hogy egy olyan kompakt digitális keverőpultot alkosson, amely kielégíti egy növekvő felhasználó bázis igényeit.

Most, a 96 kHz-es 16 be/16 ki USB 2.0 audio streaming lehetőségével és a legújabb Steinberg's Cubase AI szoftverrel, valamint a Yamaha elismert VCM effekt parkjával és az új fejlesztésű stúdió minőségű előerősítőivel a következő generációs 01V96i a keverést és felvételkészítést minden szempontból egy új szintre emeli.


96kHz-es többsávos élő felvétel egyetlen csatlakozón:

Hogy megfeleljen a többsávos felvételek és bejátszások iránti növekvő igénynek az élőhangosításban, a 01V96i mostantól USB 2.0 csatlakozással rendelkezik, amely lehetővé teszi, hogy magával vigye a stúdióját. 16 bemenettel és 16 kimenettel rendelkező 96 kHz-es mintavétel és a digitális audió munkaállomás integrációja mindössze egyetlen csatlakozást igényel, így pofonegyszerű megörökíteni, szerkeszteni, és létrehozni csúcsminőségű, professzionális szintű felvételeket.

Az USB csatlakozás ezen felül kétirányú MIDI kommunikációt biztosít, amely tökéletesen kombinálja a keverőpultot és a 01V96i-hez járó legújabb Cubase AI szoftver előnyeit. A Yamaha-nál úgy gondolják, hogy mindenkinek megvan a saját hangzása. Ezért a 01V96i-t úgy alkották meg, hogy a lehető legtisztábban adja vissza a hangot, a kiinduláshoz.

A Yamaha VCM effektjei hűen modellezik a klasszikus effektek analóg áramköreit, visszahozva a meleg és gazdag hangzást. Akár éneket szeretne életre kelteni egy klasszikus SPX zengetővel, vagy egy basszust szeretne kisimítani egy 70-es évekbeli kompresszorral, számíthat a Yamaha rugalmas digitális jelfeldolgozására.

Ellentétben néhány digitális keverőpulttal, a 01V96i esetében a 96 kHz-es mintavételi frekvencia nem csökkenti az elérhető csatornák számát. A nagy felbontású 96kHz / 32bit-es belső feldolgozás (58-bit akkumulátor) alaptulajdonság. Mi több, minden A/D és D/A konverzió hasznát veszi a 24bit/96kHz átalakítóknak. Ez különösen fontos a 01V96i esetében, mert továbbfejlesztett, stúdió minőségű előerősítőket tartalmaz, amelyek hihetetlenül nagy felbontást kínálnak, így biztos lehet, hogy semmilyen kis részlet sem vész el az átalakítás során.

Mi értelme a 24bit/ 96kHz-nek, ha le kell konvertálni alacsonyabb mintavételi frekvenciára az effektezéshez? Pontosan ez történik, ha hardveres, vagy szoftveres processzort alkalmaz, amely nem tudja a 24bit/ 96kHz teljesítményt a hangláncban. Ezért a Yamaha átfogó, 96kHz-es sztereó effekt parkot biztosít.

A 01V96i ezen kívül minden csatornára független, rugalmas kompresszort és kaput biztosít dinamika szabályzáshoz, 4-sávos parametrikus csatorna EQ-t kapcsolható “type I” vagy “type II” algoritmussal, és késleltetéssel.

Minden csatorna processzor - a késeltetést kivéve – kiterjedt, előreprogramozott, könyvtárból választható beállítással áll rendelkezésre. Minden csatorna funkció a kimeneti buszokon is rendelkezésre áll, a kapuzást kivéve.

 

Teljes Yamaha VCM efekt készlet és nagy felbontású REV-X zengetők:


[Chanel Strip-csatorna csík]

A csatorna csík 5 modellből áll, amely a VCM technológiát felhasználva újjáéleszti a 70-es évek jó néhány kompresszor és EQ egység hangzását és karakterisztikáját. Ezek a modellek nem csak megragadják az analóg áramkörök telítését, de vezető mérnökök finom hangolták, hogy minél könnyebb legyen az ideális hangzást megalkotni.


[Master Strip-master csík]

A Master csík a VCM technológiát használja arra, hogy újraalkossa az analóg áramkörök és szalagok karakterét, amelyek a nyitott dobos felvevő magnókat jellemezték. A csúcs kiegyenlítő képességük miatt sok stúdióban még a mai napig megtalálhatók az olyan berendezések, mint a Studer A08mkI, A80mkIV, vagy az A820, az Ampex ATR100 és mások a 70-es, 80-as évekből. Arra használják, hogy a master fázisban megfelelő kompressziót adjon a felvételnek. Különböző szalagtípusok – új BASF, régi Ampex, stb. – kerültek kiválasztásra és felhasználásra az egyedi hangzásuknak megfelelően. Az Open Deck négy készülék modelljét nyújtja: Swiss '70, Swiss '78, Swiss '85, és American '70. A felvételi és lejátszó magnók kombinálhatók a szélesebb választékért. Választható ezen kívül az „új” vagy a „régi” szalag típus, szalagsebesség, bias és EQ beállítás, torzítás és szaturáció karakterisztika. Így könnyen hasznát vehetők az analóg hangformáló technikák a 01V96i-vel. Érteni fogja ezt bárki is?


[Vintage Stomp-klasszikus effektek]

Lenyűgöző hitelesség. A klasszikus effektek három markánsan különböző, a 70-es évekből származó mai napig keresett fázismodulátort tartalmaz. A Yamaha VCM technológiája visszaadja az eredeti pedálok melegségét és atmoszféráját és a digitális jelfeldolgozás adta lehetőségekhez mérten rugalmas irányítást tesz lehetővé.


[Reverb-zengető]

Keltsd életre a zenédet! Ezek a nagy felbontású zengetők a legújabb REV-X algoritmusokat alkalmazzák, amelyet elsőként a Yamaha SPX2000 digitális multieffekt processzorban mutattak be.

A REV-X programok a lehető leggazdagabb zengést és legsimább lecsengést biztosítják, évek elhivatott kutatásai és fejlesztései alapján. A REV-X Hall, REV-X Room, és REV-X Plate beállítások olyan új paraméterekkel rendelkeznek, mint a teremméret, vagy a lecsengési görbe, amelyek még finomabb beállítási lehetőségeket adnak. A REV-X Hall és a REV-X Room effektek nyitott hangzást, míg a REV-X Plate fényes tonalitást hordoz, amely ideális énekhangok számára.

Mindegyik modell tömör, meleg zengést biztosít, amely nem avatkozik bele a forrás eredeti hangszínébe.

Ne tévesszen meg senkit a kompakt felépítés - a 01V96i temérdek keverési kapacitással rendelkezik méretéhez képest, ezzel hihetetlenül sokoldalúvá és széleskörű felhasználásra alkalmassá téve a stúdiótól a hangosításig.

Maximum 40 egyidejű bemenet és 20 busz 96kHz-en kezelve, a 01V96i nagy teljesítményt hordoz magában rack méretű kiszerelésben.

Nyolc egyéni mix busz, sztereó busz, két szóló busz, nyolc aux busz – összesen húsz busz – a 01V96i sokféle jelvezetési lehetőséget ad, szinte bármilyen keverési igényhez.

A dobozból kivéve, a 01V96i 16 analóg csatornabemenetet kínál, – 12 továbbfejlesztett stúdió minőségű mikrofon előerősítővel – digitális oldalon pedig 8 csatornás optikai ADAT, koaxiális kétsávos bemenetet, USB-n pedig 16 bemenetet.

Az analóg kimenetek magukban foglalják a sztereó főkimenetet, sztereó monitor kimenetet, sztereó kétsávos kimenetet, négy OMNI kimenetet, 12 csatorna TRS inzert pontot, fejhallgató kimenetet, digitális oldalon a koaxiális kétsávos kimenetet, és nyolc csatornás optikai ADAT kimenetet. Ha többre van szükség, a Yamaha különböző formátumú Mini-YGDAI bővítő kártyákat kínál. A hagyományos analógtól, a digitális formátumon át, a Mini-YGDAI kártyák egyszerűvé teszik a be/kimenetek bővítését.

Amikor a helyzet megköveteli a nagy kapacitást – főként élőhangosítási helyzetekben – a „01V96i kaszkád link” lehetővé teszi két egység kaszkádba kötését, amely 80 csatornányi keverési kapacitást enged. Egy egyszerű csatlakozással elérhető minden erőforrás amire valaha is szüksége lehet. A digitális technológia számtalan előnnyel rendelkezik a használhatóság, költség és hely terén.

Ennek ellenére az analóg keverőpultok fizikai, intuitív szempontjait sem lehet nem figyelembe venni. A Yamaha mottója a keverőpult tervezésben: keverj a füleddel, ne a szemeddel. Ez járt a Yamaha mérnökeinek fejében, amikor olyan digitális jellemzőket kínáltak, amelyek más szemléletet hoznak, anélkül, hogy a keverés ismert tulajdonságait beárnyékolnák.


- Gyors, Rugalmas Csatornafűzés (patching):

A csatornák fűzése és hozzárendelése mindig a legfárasztóbb pontja volt az analóg keverőpulttal való keverésnek. A 01V96i átlátható, könnyen használható fűző (patching) rendszerét használva minden elérhető bemenet, kimenet, effekt, csatorna inzert – és most már USB I/O – egyszerűen hozzárendelhető a keverő bármely csatornájához, vagy kimenetéhez. A központosított vezérlésnek köszönhetően sosem kell a fizikai kábelezésen változtatni, ha újra sze-

retné konfigurálni a rendszert. A fűzési (patch) beállítások elmenthetők a 01V96i könyvtárába, hogy később azonnal visszatölthető legyen.


- Precíziós motoros sík szabályzóki:

A Yamaha professzionális digitális keverőpultjain okkal vannak motoros sík szabályzók. Egy hangmérnöknek folyamatosan látnia kell, hogy hol állnak a szintek. Motoros sík szabályzók nélkül, minden alkalommal, amikor viszszatöltünk egy korábban elmentett beállítást, vagy távolról vezéreljük egy külső eszközzel a keverőpultot, a hangkép, amit hallunk teljesen más

lesz, mint amit a sík szabályzók mutatnak a keverőn. Ez jelentős félreértéshez vezethet, és drámaian befolyásolhatja a munkafolyamatot. Miért kockáztatná a hangkép elrontását azzal, hogy egy ilyen kritikus jellemzőn megalkudna? A Yamaha 100 mm-es motoros sík szabályzója egy

széleskörű kutatás és analízis eredménye, amely a felsőkategóriás keverőkben megtalálhatók. Az általuk nyújtott intuitív, fizikai vezérléssel, a precíziós sík szabályzók biztosítják, hogy a korábban eltárolt beállítások nemcsak ugyanúgy hangzanak, hanem ugyanúgy is látszanak, ahogy

elmentettük őket.


- Intuitív "Kiválasztott Csatorna":

A “Kiválasztott Csatorna” szabályzók az éppen kiválasztott bemenet, vagy kimenet analóg stílusú gombjaival rendelkező vezérlői, amelyek azonnali közvetlen hozzáférést biztosítanak a legfontosabb paraméterekhez. Ez a Yamaha által tervezett funkció mára klasszikussá, sőt,

alapfelszereltséggé vált és ismerős a legtöbb hangmérnök számára.


- Felület választás és Fader Mode:

A digitális vezérlés egyik legnagyobb előnye az, hogy extra erőt és rugalmasságot ad a keverőpultnak anélkül, hogy értékes helyet foglalna.

A 01V96i 16 csatorna szabályzóval, és egy Master szabályzóval rendelkezik. A csatorna szabályzók egyetlen gombnyomással átkapcsolhatók az 1-16, 17-32, MASTER (8 AUX és 8 BUSZ) vagy a REMOTE felületre.

A REMOTE felületen a legismertebb digitális hangszerkesztő szoftvereket lehet irányítani, vagy egyedi szabályzó felületet lehet létrehozni, amelyre bármelyik bemeneti/kimeneti csatorna hozzárendelhető.

A „Fader MODE” gombok a csatorna hangerő és az AUX hangerő közötti váltást teszik lehetővé. A gyors, precíz, motor vezérelt síkszabályzók azonnal beállnak a kiválasztott üzemmódnak megfelelő állásba.


- Sokoldalú Csatorna Párosítás:

A „vízszintes” csatorna párosítás mellett a szomszédos felületek egymás alatti csatornái „függőlegesen” is párosíthatók. Ebből kifolyólag több sztereó csatorna is egyetlen felületről vezérelhető összekapcsolt paraméterekkel.

A páratlanul testre szabható 01V96i-t a különböző környezetek elvárásainak megfelelően lehet konfigurálni. Különösen élőhangosítási helyzetekben, a keverőpult személyre szabott funkciói ismerőssé és egyben akadálytalanná teszik a munkafolyamatot.


- Csoport Funkciók

Bármely kiválasztott bemenetek, vagy kimeneti buszok esetén a síkszabályzók, vagy a némítások csoportba foghatók. A csoport funkció kényelmessé teszi a különféle felhasználási helyzeteket.


- Felhasználói Gombok

Nyolc felhasználói gombbal személyre szabottan határozható meg a keverőpulttal való interakció.

Ezek a gombok hozzáférést biztosítanak bármely kiválasztott funkcióhoz, például: jelenetváltás, csatornamásolás/beillesztés, kijelző lapozás, és számos egyéb funkció, amely az élőhangosításban hatalmas előnyt jelent.

Az „Instant Group Assignment” funkció lehetővé teszi ezen gombok használatát némítási csoportok vezérlésére. Ideális olyan helyzetekben, ahol hangszercsoportok, vagy jelforrások jelét kell némítani.


- Scene Memory - Azonnali Betöltés

A képesség minden paraméter tárolására és betöltésére igen nagy előny a hangosítási alkalmazásoknál.

Azonnal válthatunk a jelenetek között egy előadás során, vagy akár betölthetjük az alapbeállításokat egy show-hoz különböző helyszíneken, azután finom hangolhatjuk a hangzást a környezetnek megfelelően.

Ez drámaian lecsökkenti a telepítési időt, és növeli a munkánk hatékonyságát. Minden jelenet adat szerkeszthető offilne egy személyi számítógépen a 01V96i Editor szoftver segítségével.

Elkészíthető az alapbeállítás egy laptopon, amit azután a helyszínen rátölthetünk a keverőpultra. A 01V96i digitális keverőpult lehetővé teszi az úsztatott jelenetváltást a kreatív irányíthatóság és rugalmasság érdekében. A „global paste” funkcióval egy lépésben beilleszthetünk kiválasztott paramétereket egyik jelenetből több másikba – egy zenekari beállásból az EQ és AUX beállítások könnyen átmásolhatók az előadás során használt jelenetekbe.


- Működés hangszerkesztő szoftverekkel

A széleskörű önálló funkciói mellett a 01V96i probléma mentesen beilleszthető a számítógépes hangszerkesztő szoftverünkbe.

A kétirányú 16 be / 16 ki USB2.0 audió csatlakozáson felül, a 01V96i erőteljes vezérlőként is használható. Ez biztosítja a kényelmes, otthonos érzést felvételkor, keveréskor és szerkesztéskor.

Vezérlő sémák elérhetők Avid ProTools®-hoz, Steinberg Cubase®-hez és Nuendo®-hoz, míg az általános DAW üzemmód egyéb szoftverek támogatását biztosítja. A MIDI vezérlő táblázat szintén létrehozható a MIDI kompatibilis hangszerkesztő szoftverekhez.


01V96i EDITOR

Yamaha digitális keverőpultA MAC és Windows platformokra elérhető 01V96i Editor egy olyan szoftver csomag, amely a keverőpult minden paraméterének teljes értékű vezérlését teszi lehetővé számítógépen keresztül.

Az Editor átfogó monitorozást és a kiválasztott csatornák állapotának valósidejű kijelzését. Offline üzemmódban szerkeszthető és kezelhető a jelenet adatbank, fűzési lista és számos egyéb funkció, amely jelentős előnyt jelent a vezérlésben és a munka hatékonyságban.

A 01V96i Editor hasznos eszköz a biztonsági mentések létrehozására.


Cubase AI – a tökéletes kiegészítés

Yamaha digitális keverőpultA Cubase-el a Steinberg újraértelmezte a hangszerkesztő szoftvereket. A 01V96i-hez a legújabb verziójú Cubase AI szoftvert mellékelték, amely rugalmas, intuitív kezelőfelületet biztosít, hogy kreativitásunkat teljes mértékben kiaknázhassuk.

A Cubase Al-vel a Steinberg Cubase egy lecsupaszított változatát kapjuk, amely ugyanazokat az alap technológiákat és kezelőfelületet használja, amely világszerte elismerést nyert.

A 01V96i-vel kombinálva, a MAC és Windows PC felhasználók egy teljes rendszer megoldást kapnak, minden eszközzel, amely zeneszerzéshez, felvételhez, szerkesztéshez és stúdió minőségű keveréshez kell.

És mindez a tudás egy 14 kg-os, 436 x 148 x 548 mm-es dobozban kapott helyet.

 • 32 mono, 4 sztereó csatornás digitális keverőpult
 • Csatornák száma: 32 mono (XLR, Jack, insert), 4 sztereo (Jack)
 • Fantomtáp: 4-csatornánként kapcsolható
 • Kimenetek: fő kimenet (XLR), Monitor kimenet (Jack), 4 Omni Out (Jack), fejhallgató kimenet (Jack), 2-Track (rca)
 • Egyéb csatlakozók: WordClock (BNC), optikai, 2-Track Digital, MIDI, USB
 • Mono csatorna szabályzók: gain, vonalszint kapcsoló, Select/Solo/On, hangerő
 • Sztereó csatorna szabályzók: gain, Select/Solo/On, hangerő
 • Egyéb szabályzók: programozható vezérlők, Layer vezérlők, Display vezérlők, Fader vezérlők, menü vezérlők, képernyő-kontraszt, panoráma, EQ, memória vezérlők, fejhallgató hangerő, Monitor hangerő,
 • Effekt: Beépített effektek
 • Egyéb: EQ/dinamika/effekt preset-ek, mérőjel generator, motoros fader-ek
 • Méretek: 436 x 548 x 418 mm
 • Súly: 14 kg

Vélemény írása

Kérlek lépj be vagy regisztrálj a vélemény íráshoz

Yamaha 01V96i digitális keverő

 • Megtekintések: 9205
 • Gyártó: Yamaha
 • Termék kód: HD07164
 • Elérhetőség: Raktáron
 • Garancia: 2 év
 • 639.900 Ft
 • Nettó ár: 503.858 Ft
 • Ár jutalom pontban: 639900

Díjtalan országos házhoz szállítás

25.000 Ft-tól ingyenes - 25.000 Ft alatt is csak 990 Ft!

Akár 10 év garancia

Márkától függően, 1-10 év garanciát vállalunk

Webshopunkban & üzletünkben elfogadott bankkártya típusok

Visa/Visa Electron/V-Pay/MasterCard/Maestro/JCB (American Ex. nem)

Erzsébet kártyával is fizethetsz

Üzletünkben ajándék-, iskolai- & gyermekvédelmi utalványokkal & kártyával fizethetsz. Webshopban & a futárnak tövényi szabályozás miatt sajnos nem. Az utalványokat postázhatod is, a részletekért kérlek írj e-mailt!

OTP Cafetéria ajándék & iskolakezdési kártyával is fizethetsz

Üzletünkben igen, a Webshopban & a futárnak tövényi szabályozás miatt sajnos nem tudsz fizetni. Ha nincs lehetőséged elutazni hozzánk, kérlek írj e-mailt.

Edenred kártyával és utalvánnyal is fizethetsz

Univerzális & elektronika utalványokkal - Ticket compliments ajándék- & Ticket Service Beiskolázási kártyákkal is fizethetsz.

Az eltéveszthetetlen Soundcraft dizájn mellett a keverőpultban az iparág egyik alapjának számító BSS..
859.000 Ft
Nettó ár: 676.378 Ft
A professzionális szintű, igazán megfizethető digitális keverés még soha nem volt annyira realisztik..
899.000 Ft
Nettó ár: 707.874 Ft
Ez a figyelemreméltó teljesítménnyel bíró kompakt digitális keverőpult tartalmazza azon új szolgálta..
667.500 Ft
Nettó ár: 525.591 Ft