Hangszerdiszkont.hu
Kosár
Kategóriák

akusztikus

kiegészítők

billentyűs

mikrofonok

pedálok
Kategóriák
TC Electronic G-System multieffekt processzor
TC Electronic G-System multieffekt processzor TC Electronic G-System multieffekt processzor

Hűségforintok: 5278 Ft

* Minden elköltött 100 forint után, 1 hűségforinttal
   jutalmazzuk REGISZTRÁLT vásárlóinkat.
* Hűségforintokat a kifizetett rendelésed átvétele után,
   csak is következő vásárláskor tudsz elkölteni.
* AKCIÓS termékek után, hűségforintok NEM járnak.
* A hűségforintok a webáruházban leadott, és
   személyesen átvett rendeléseknél is járnak.
* A hűségforintok vásárlásra IGEN, de szállítási költségre
   - ami csak 25.000 Ft-ig van - NEM használhatóak fel!

TC Electronic G-System multieffekt processzor

Ár : 527 900 Ft
Ár hűségforintokban: 527900

* a legjobb hangzású és csúcsminőségű effektek gitárosok részére.
* 96kHz motor (megőrzi a harmoniát)
* 8 egyidejű effekt (szűrő, tömörítés, kapu, moduláció, pitch, delay,
   zengető, EQ)
* kromatikus hangoló
* több mint 25 kiváló minőségű algoritmus
* 4 analóg hurok + 4 kapcsoló az analóg előerősítő és erősítő
   távirányítóhoz
* analóg inzert pont előerősítőhöz (pufferelt design hosszú
   kábelekhez)
* zökkenőmentes DSP és a Loop integráció (pre effektek, hurkok
   és post effektek)
* 4x 9VDC tápegység külső pedálok meghajtásához
* közvetlen felhasználói felület 18 hatalmas króm lábkapcsolóval
* egyedülálló lábkapcsoló kódoló amely lehetővé teszi a menet
   közbeni effektszerkesztést
* akár 4 egyidejű expression pedál
* tap tempo
* egyedülálló, 19 kompatibilis formátum, lehetővé téve a választást
   padlóeffekt vagy rackhasználat között
* felülmúlhatatlan stabil és szilárd konstrukció
* USB csatlakozás
* G-Sys szerkesztőszoftver (Win/Mac)
* méret: 513 x 266 x 103 mm
* súly: 7.83 kg

A G-System egy padlóméretű nagy teljesítményű, nagyon jó minőségű effekt, sokoldalú összekapcsolási és kombinálási lehetősséggel.

A G-System egy 1U magas rack dobozba szerelt processzort rejt a masszív, elnyűhetetlennek látszó nehéz fémburkolat alatt. Ha felfordítjuk és alánézünk, akkor meglepetésben lesz részünk, egyrészt a hatalmas mennyiségű vastól majdnem olyan nehéz, mint egy gitárkombó, másrészt pedig két jól elkülöníthető egységet figyelhetünk meg rajta.

Az első a G-System Controller, rajta 18 darab világító nyomógombbal és egy nagyméretű kijelzővel a tetején, valamint egy kapcsolódoboz, mely lehetővé teszi expresson és volume pedálok csatlakozását.

A másik rész maga a G-System GFX01 1U magas, csavarokkal rögzített és egy kábellel csatlakozó külön egység. Ez tartalmazza az összes analóg és digitális audio csatlakozást, beleértve egy USB csatlakozót is a komputerrel való együttműködéshez a szoftverek frissítése céljából. Itt találhatók a külsőleg loopba csatlakoztatható pedáleffektek, torzítók stb. ki- és bemenetei, továbbá tápcsatlakozói is. Ezekből a külső effektekből 4 db inzertálható a rendszerbe monóban. A processzor részt kiszerelhetjük, és rackbe építhetjük.

Ezzel máris tisztán látható a koncepció: a G-System tetszés szerinti arculatot enged az egyéni gitárhang kialakításához. A tulajdonosa, megtarthatja kedvenc pedál torzítóit, inzertálhatja azokat a G-Systembe. Biztosítottak továbbá egy külön loopot a fő gitárelőfok csatlakoztatásához. Ez lehet akár egy csöves erősítő fej vagy kombó, melynek egyébként is van előfok kimenete.

A loopokba elsősorban torzító pedálokat javasolnak bekötni annál is inkább, mivel értelmetlen dolog pedálos chorust vagy delayt iktatni ebbe a nagyon jó minőségű rendszerbe. A pedáloknál a szinteket gondosan be kell állítani és utána nem érhet semmi meglepetés. Használatkor ezeket mindig bekapcsolt állapotban kell tartani és a loop 1-3 kapcsolókkal aktiválódnak a hangláncban.

Az effekt része 9 különféle csúcsminőségű effekt algoritmust képes egyidőben futtatni. Sorrendben az alábbi szekciók követik egymást: szűrő effektek, compressor, majd a loop inzertek következnek, utána jön a fő preamp inzert pont. Ezután a modulációs effektek (chorus, flanger, phaser) blokkja jön, majd a pitch blokk következik (pitch shifter, paner, tremolo, octaver, whammy, detune), majd a késleltető alapú delay effektek (single delay, tape delay, reverse, LO-Fi delay, ping pong, dynamic delay, dual delay). Végül a reverb/EQ blokk zárja a sort, melyben az összes fontos reverb algoritmus mellett egy parametrikus EQ és egy zajzár is helyet kapott.

A nagy tudású szerkezet kezelő interfésze igen mutatós, minden megtalálható és hozzáférhető rajta. Sem a vezérlőpedálon, sem a rack dobozon nem találunk egyetlen potmétert. Adatkerékként is funkcionáló nyomógombokkal lehet mindent megkeresni és beállítani. Ezért ezeknek több funkciója is van, amit a nem túl szerencsés fehér színű feliratok is segítenének, ha olvashatók lennének. Ugyanis bizonyos szögből már nem jól láthatók.

A szintek beállítása például nem túl egyszerű feladat, bár ebben persze segít a mindössze 60 oldalas, sok rajzzal és jelfolyam ábrával illusztrált kezelési utasítás. Többszöri átlapozás után fogjuk átlátni a menürendszer felépítését és a kezelés logikáját.

Nagyszerű lehetőség, hogy a soros konfiguráció átalakítható párhuzamos vagy vegyes soros/párhuzamos kapcsolásokra is. 200 gyári program és 100 felhasználói regiszter áll rendelkezésünkre. A programokat A és B jelű bankokba rendezték ötösével, és ezek a pedál nyomógombokkal érhetők el. Bár a G-System feleslegessé teszi a MIDI pedál alkalmazását, külön MIDI-alapú rendszerbe is beilleszthető.

Ezek után hallgassuk meg, mit tud a G-System! Minden nagyon tisztán színezetlenül szól, zajmentesen. A tisztaság érhető is a 24 bites 96 kHz-es AD/DA konverterek alkalmazásával.

A kompresszor külön dicséretet érdemel gitáros füllel hallgatva, két üzemmódja, a Sustainer és a Percussive nagyon hasznos. Egyikkel a hangkitartást növelhetjük a másikkal a hang elejének tranziensét formálhatjuk kedvünk szerint. A preset váltásnál nincs kihagyás, a delay szépen befejezi az ismétléseit stb. A kezelését meg kell tanulni és utána nagyon szívünkhöz fog nőni a G-System. Sajnos, hordozni egy külön gond, mert flightcase nélkül is nehéz (8 kg) a cucc, viszont erős, masszív kivitele egy életre szól.


Vélemények (0)
Értékelés: 0 vélemény  |  Írd meg a véleményedet
Írd meg a véleményedet

Név:


Vélemény: Megjegyzés: HTML kódok nem engedélyezettek!

Értékelés: Rossz           

Írd be az ellenőrző kódot:Kiegészítő ajánlat