TC Electronic G-System multieffekt processzor
 • a legjobb hangzású és csúcsminőségű effektek gitárosok részére.
 • 96kHz motor (megőrzi a harmoniát)
 • 8 egyidejű effekt (szűrő, tömörítés, kapu, moduláció, pitch, delay, zengető, EQ)
 • Kromatikus hangoló
 • Több mint 25 kiváló minőségű algoritmus
 • 4 analóg hurok + 4 kapcsoló az analóg előerősítő és erősítő távirányítóhoz
 • Analóg inzert pont előerősítőhöz (pufferelt design hosszú kábelekhez)
 • Zökkenőmentes DSP és a Loop integráció (pre effektek, hurkok és post effektek)
 • 4x 9VDC tápegység külső pedálok meghajtásához
 • Közvetlen felhasználói felület 18 hatalmas króm lábkapcsolóval
 • Egyedülálló lábkapcsoló kódoló amely lehetővé teszi a menet közbeni effektszerkesztést
 • Akár 4 egyidejű expression pedál
 • Tap tempo
 • Egyedülálló, 19 kompatibilis formátum, lehetővé téve a választást padlóeffekt vagy rackhasználat között
 • Felülmúlhatatlan stabil és szilárd konstrukció
 • USB csatlakozás
 • G-Sys szerkesztőszoftver (Win/Mac)
 • Méret: 513 x 266 x 103 mm
 • Súly: 7.83 kg


A G-System egy apró, nagy teljesítményű, nagyon jó minőségű effekt, sokoldalú összekapcsolási és kombinálási lehetősségekkel.

A G-System egy 1U processzort rejt a masszív, elnyűhetetlennek látszó nehéz fémburkolat alatt. Ha felfordítjuk és alánézünk, akkor meglepetésben lesz részünk, egyrészt a hatalmas mennyiségű vastól majdnem olyan nehéz, mint egy gitárkombó, másrészt pedig két jól elkülöníthető egységet figyelhetünk meg rajta.

Az első a G-System Controller, rajta 18 darab világító nyomógombbal és egy nagyméretű kijelzővel a tetején, valamint egy kapcsolódoboz, mely lehetővé teszi expresson és volume pedálok csatlakozását.

A másik rész maga a G-System GFX01 1U magas, csavarokkal rögzített és egy kábellel csatlakozó külön egység. Ez tartalmazza az összes analóg és digitális audio csatlakozást, beleértve egy USB csatlakozót is a komputerrel való együttműködéshez a szoftverek frissítése céljából. Itt találhatók a külsőleg loopba csatlakoztatható pedáleffektek, torzítók stb. ki- és bemenetei, továbbá tápcsatlakozói is. Ezekből a külső effektekből 4 db inzertálható a rendszerbe monóban. A processzor részt kiszerelhetjük, és rackbe építhetjük.

Ezzel máris tisztán látható a koncepció: a G-System tetszés szerinti arculatot enged az egyéni gitárhang kialakításához. A tulajdonosa, megtarthatja kedvenc pedál torzítóit, inzertálhatja azokat a G-Systembe. Biztosítottak továbbá egy külön loopot a fő gitárelőfok csatlakoztatásához. Ez lehet akár egy csöves erősítő fej vagy kombó, melynek egyébként is van előfok kimenete.

A loopokba elsősorban torzító pedálokat javasolnak bekötni annál is inkább, mivel értelmetlen dolog pedálos chorust vagy delayt iktatni ebbe a nagyon jó minőségű rendszerbe. A pedáloknál a szinteket gondosan be kell állítani és utána nem érhet semmi meglepetés. Használatkor ezeket mindig bekapcsolt állapotban kell tartani és a loop 1-3 kapcsolókkal aktiválódnak a hangláncban.

Az effekt része 9 különféle csúcsminőségű effekt algoritmust képes egyidőben futtatni. Sorrendben az alábbi szekciók követik egymást: szűrő effektek, compressor, majd a loop inzertek következnek, utána jön a fő preamp inzert pont. Ezután a modulációs effektek (chorus, flanger, phaser) blokkja jön, majd a pitch blokk következik (pitch shifter, paner, tremolo, octaver, whammy, detune), majd a késleltető alapú delay effektek (single delay, tape delay, reverse, LO-Fi delay, ping pong, dynamic delay, dual delay). Végül a reverb/EQ blokk zárja a sort, melyben az összes fontos reverb algoritmus mellett egy parametrikus EQ és egy zajzár is helyet kapott.

A nagy tudású szerkezet kezelő interfésze igen mutatós, minden megtalálható és hozzáférhető rajta. Sem a vezérlőpedálon, sem a rack dobozon nem találunk egyetlen potmétert. Adatkerékként is funkcionáló nyomógombokkal lehet mindent megkeresni és beállítani. Ezért ezeknek több funkciója is van, amit a nem túl szerencsés fehér színű feliratok is segítenének, ha olvashatók lennének. Ugyanis bizonyos szögből már nem jól láthatók.

A szintek beállítása például nem túl egyszerű feladat, bár ebben persze segít a mindössze 60 oldalas, sok rajzzal és jelfolyam ábrával illusztrált kezelési utasítás. Többszöri átlapozás után fogjuk átlátni a menürendszer felépítését és a kezelés logikáját.

Nagyszerű lehetőség, hogy a soros konfiguráció átalakítható párhuzamos vagy vegyes soros/párhuzamos kapcsolásokra is. 200 gyári program és 100 felhasználói regiszter áll rendelkezésünkre. A programokat A és B jelű bankokba rendezték ötösével, és ezek a pedál nyomógombokkal érhetők el. Bár a G-System feleslegessé teszi a MIDI pedál alkalmazását, külön MIDI-alapú rendszerbe is beilleszthető.

Ezek után hallgassuk meg, mit tud a G-System! Minden nagyon tisztán színezetlenül szól, zajmentesen. A tisztaság érhető is a 24 bites 96 kHz-es AD/DA konverterek alkalmazásával.

A kompresszor külön dicséretet érdemel gitáros füllel hallgatva, két üzemmódja, a Sustainer és a Percussive nagyon hasznos. Egyikkel a hangkitartást növelhetjük a másikkal a hang elejének tranziensét formálhatjuk kedvünk szerint. A preset váltásnál nincs kihagyás, a delay szépen befejezi az ismétléseit stb. A kezelését meg kell tanulni és utána nagyon szívünkhöz fog nőni a G-System. Sajnos, hordozni egy külön gond, mert flightcase nélkül is nehéz (8 kg) a cucc, viszont erős, masszív kivitele egy életre szól.

Vélemény írása

Kérlek lépj be vagy regisztrálj a vélemény íráshoz

TC Electronic G-System multieffekt processzor

 • Megtekintések: 3390
 • Gyártó: TC Electronic
 • Termék kód: tcgsys
 • Jutalom pont: 3698
 • Elérhetőség: Raktáron
 • Garancia: 2 év
 • 369.900 Ft
 • Nettó ár: 291.260 Ft
 • Ár jutalom pontban: 369900

Díjtalan országos házhoz szállítás

25.000 Ft-tól ingyenes - 25.000 Ft alatt is is csak 990 Ft!

Akár 10 év garancia

Márkától függően, 1-10 év garanciát vállalunk

Webshopunkban & üzletünkben elfogadott bankkártya típusok

Visa/Visa Electron/V-Pay/MasterCard/Maestro/JCB (American Ex. nem)

Erzsébet kártyával is fizethetsz

Üzletünkben ajándék-, iskolai- & gyermekvédelmi utalványokkal & kártyával fizethetsz. Webshopban & a futárnak tövényi szabályozás miatt sajnos nem. Az utalványokat postázhatod is, a részletekért kérlek írj e-mailt!

OTP Cafetéria ajándék & iskolakezdési kártyával is fizethetsz

Üzletünkben igen, a Webshopban & a futárnak tövényi szabályozás miatt sajnos nem tudsz fizetni. Ha nincs lehetőséged elutazni hozzánk, kérlek írj e-mailt.

Edenred kártyával és utalvánnyal is fizethetsz

Univerzális & elektronika utalványokkal - Ticket compliments ajándék- & Ticket Service Beiskolázási kártyákkal is fizethetsz.

6 effekt blokk a G-systemből Kompresszió EQ és Zajzár Moduláció Pitch Delay Reverb 30 gyári é..
129.900 Ft
Nettó ár: 102.283 Ft
Minden zenész számára nagy fontossággal bírnak a különböző delay (késleltetés) effektusok. Az idők f..
75.900 Ft
Nettó ár: 59.764 Ft
100 gyári és 100 felhasználói program Bemenő/kimenő jel állítás Kevert jel arány állítás Du..
48.900 Ft
Nettó ár: 38.504 Ft
32 programozható effekt 128 gyári és 128 felhasználói program egyszerre 1-3 paraméterezhető e..
66.500 Ft
Nettó ár: 52.362 Ft
* 2-csatornás effektprocesszor * 24-bites effektek * 99 gyári program * 99 felhasználóI program ..
75.900 Ft
Nettó ár: 59.764 Ft