Boss BB-1X Bass Driver basszus effekt pedál

* Vastag, dögös hangzás, mely még inkább kihangsúlyozza a

   basszusgitár és az erősítő eredeti hangkarakterét és kifejező készségét
* A BOSS legújabb torzítóját tartalmazza, mely minden fekvésben jól szól,
   és soha nem vágja le a mély frekvenciákat
* A Blend szabályzóval keverhetjük a direkt jelet az effektezett jellel
* Független mély és magas szabályzó, a széleskörű tonális lehetőségek végett
* Két kimeneti aljzat: normál kimenet a basszus erősítőbe történő
   csatlakozáshoz és szimmetrikus Line (vonal) kimenet, hogy közvetlenül
   mehessünk a PA-be
* A Line Out aljzaton keresztül egy modern és karakteres direkt hangot kapunk
* A Speciális kiadású, X-sorozatú BOSS kompakt pedál család legújabb tagja,
   prémium külsővel, hanggal és játékérzettel

Modern megoldás modern basszusgitárosoknak
A BOSS BB-1X Bass Driver egy prémium kispedál, a vastag, dögös basszus sound szolgálatában. Túlmutatva a hagyományos basszus pedálokon, a BB-1X olyan, mint egy előerősítő - meghatározó alkotóelem a minőségi alap-hangzás létrehozásában. Ez a pedál úgy dolgozik, hogy a lehető legjobbat hozza ki belőled és a basszusgitárodból egyaránt. A BOSS legfrissebb MDP technológiájának köszönhetően, a BB-1X-ből sokszínű, minőségi hangzás hozható ki, a természetes tiszta megszólalástól a kemény torzításig. A pedál alkalmazkodik a különféle játékstílusokhoz és játék-regiszterekhez úgy, hogy közben mindvégig megtartja hangszerünk alapvető és jellemző karakterét. A BB-1X egy természetes hangzású torzító, mely minden esetben megőrzi a hozzá csatlakoztatott basszusgitár hangjának két legfontosabb alkotóelemét, a dinamikát és a tónust. A BB-1X egyik legfontosabb előnye, hogy a torzítás hozzáadása után is érthető marad a hang és nem vékonyodik el a mély tartomány sem. A Blend szabályzóval egyszerűen hozzákeverhetjük a direkt jelet az effektezett hanghoz. A Low (mély), High (magas) és a Drive (torzítás) szabályzókkal elképesztően széles tartományban alakítható ki a kívánt hangzás. Ezek a szabályzók nem csupán a frekvenciákat állítják, hanem változtatják a hangszín karakterisztikáját is. A BB-1X Line Out (vonal kimenet) aljzata, sem egy hagyományos direkt kimenet, mert ezen keresztül egy PA rendszerekhez optimalizált, kimunkált direkt hangzást kapunk. A BB-1X nevében található “1X” jelölés, a pedál prémium megjelenésére, hangjára és játékérzetére utal. Akár az alap hangzás létrehozása, akár egy jellegzetes szóló hangszín kialakítása a cél, a BB-1X-nek ott a helye minden modern basszusgitáros pedalboard-jában.

Sokkal több, mint egy normál basszus kispedál
Ne hagyd, hogy a BB-1X külseje megtévesszen – ez nem csupán egy újabb kompakt effekt pedál. A hagyományos basszusgitár kispedálokat leginkább szólókra, vagy érdekes hangzások kikeverésére használják, ezzel szemben a BB-1X inkább előerősítőként, valamint olyan speciális direkt-eszközként funkcionál, mely tovább finomítja és kiemeli a komplett hangzást. Míg a legtöbb előfok színezi, vagy drasztikusan megváltoztatja a hang eredeti karakterét, a BB-1X másképp viselkedik. Kiemeli és megerősíti a basszusgitárod és az erősítőd természetes karakterisztikáját éppúgy, mint játékstílusod apró finomságait. Leegyszerűsítve, bekötöd a BB-1X-et és a cuccod még jobban fog szólni, mint előtte!

Végtelen lehetőségek az alap-hangzás kialakítására
Minden basszusgitáros számára fontos, hogy az alap hangzása testes, ütős és karakteres legyen, és általában flexibilis állítási lehetőségekre van szüksége az áhított hangzás eléréséhez. Itt jön be a képbe a BB-1X. A legújabb technológiának köszönhetően, végtelen lehetőségek állnak rendelkezésünkre a választékos, profi hangzás kialakítására. A High és Low szabályzókkal kombinálva, a Blend potméter segítségével megtalálhatjuk a tökéletes arányt saját hangzásunk kialakítása során.

Kompromisszumok helyett: BB-1X
​Ahhoz, hogy egy hagyományos basszus torzítóval dögös hangzást érjünk el, a frekvencia tartomány általában szűkülni fog, és egyfajta nem természetes sound-hoz jutunk. Továbbá, miközben érthető torzított hangszínt próbálunk kitekerni, a mély tartomány tompává, fedetté válik. A torzítás mértékének emelésével egyre csökken a dinamika tartomány, ami gátolhatja a zenei kifejező készséget. A BOSS fejlett technológiájának köszönhetően, a BB-1X különféle szempontok szerint, valós időben elemzi a basszus jelet. A pedál jelentős mennyiségű jelfeldolgozást hajt végre, az adott hangszernek, játékstílusnak, frazírozásnak, dinamikának, stb. megfelelően. Ez által, igazán változatosan formálhatjuk megszólalásunkat, anélkül hogy hangszerünk és erősítünk alap soundját meg kéne változtatnunk. A stabil, vastag mély tartományt, a természetes hangzású, jól érthető torzítással kombinálva, a BB-1X képes biztosítani azokat a dinamikai lehetőségeket, melyeket a mai modern basszusgitárosok egyedi játéktechnikái megkövetelnek.​

Speciálisan hangolt Line Out aljzat, a minőségi direkt hang érdekében
Színpadon gyakran előfordul, hogy a basszusgitár jelét két külön kimenetre osztják szét egy DI box segítségével: az egyik jel megy a basszus erősítőbe, a másik pedig közvetlenül a PA-be. A BB-1X szimmetrikus Line Out aljzattal rendelkezik, ami szükség esetén direkt kimenetként tud működni. Azonban ez nem egy egyszerű vonal kimenet – a BOSS speciálisan finom hangolta az itt kimenő jelet, a kiváló hangzás érdekében. Az erősítőd segítségével kialakított saját hangzásod és a közönség felé, a PA-rendszeren keresztül megszólaló direkt hang eléggé eltérő is lehet – a front hangmérnök legfőbb célja ugyanis a komplett zenekar egységes, kiegyenlített megszólalása. Számos kiemelkedő basszusgitárossal és hangmérnökkel folytatott konzultáció után, a BOSS gondos munkával alakított ki néhány javaslatot, és építette be ezeket az egyedi változtatásokat a BB-1X vonal kimenetébe. A BB-1X Line Out aljzatán kimenő alap hangzás lényege nem egy egyszerű mély kiemelés. A speciális finomhangolás eredménye, az egész hangspektrumra érvényes kiegyenlített hangzás, ahol minden egyes hang vastagsága, ütése és presence-e is megmarad. A BOSS fejlesztőinek köszönhetően, mindkét célra a legjobbat kaphatjuk a BB-1X-el: az erősítődbe küldött hangot is szeretni fogod, valamint a direkt kimenet is olyan optimális jelet fog biztosítani a hangmérnök számára, amiben feltétel nélkül megbízhatsz.

Vélemény írása

Kérlek lépj be vagy regisztrálj a vélemény íráshoz

Boss BB-1X Bass Driver basszus effekt pedál

Díjtalan országos házhoz szállítás

25.000 Ft-tól ingyenes - 25.000 Ft alatt is is csak 990 Ft!

Akár 10 év garancia

Márkától függően, 1-10 év garanciát vállalunk

Webshopbunban & üzletünkben elfogadott bankkártya típusok

Visa/Visa Electron/V-Pay/MasterCard/Maestro/JCB (American Ex. nem)

Erzsébet kártyával is fizethetsz

Üzletünkben ajándék, iskolai & gyermekvédelmi utalványokkal & kártyával fizethetsz. Webshopban & a futárnak tövényi szabályozás miatt sajnos nem. Az utalványokat postázhatod is, a részletekért kérlek írj e-mailt!

OTP Cafetéria ajándék & iskolakezdési kártyával is fizethetsz

Üzletünkben igen, a Webshopban & a futárnak tövényi szabályozás miatt sajnos nem tudsz fizetni. Ha nincs lehetőséged elutazni hozzánk, kérlek írj e-mailt.

  • Megtekintések: 955
  • Gyártó: Boss
  • Termék kód: bobb1x
  • Jutalom pont: 598
  • Elérhetőség: Raktáron
  • Garancia: 2 év
  • 59.900 Ft
  • Nettó ár: 47.165 Ft
  • Ár jutalom pontban: 59900

Címkék: Basszusgitár, pedálok, Basszusgitár pedálok, Boss, BB-1X, Bass, Driver, basszus, effekt, pedál, Boss BB-1X Bass Driver basszus effekt pedál

Basszus kórus, amelynek érdekessége, hogy "Low Filter" potmétere segítségével kiválaszthatunk egy te..
33.900 Ft
Nettó ár: 26.693 Ft
* a csöves stack erősítők hangját idéző torzító pedál* a hangzások széles skáláját lefedi, a vin..
38.900 Ft
Nettó ár: 30.630 Ft
A Multi-Dimensional Processing (MDP) technológiával vezérelt TE-2 egy rendkívül dinamikus, újfajta, ..
52.900 Ft
Nettó ár: 41.654 Ft
* A programozható Bassdriver DI egy 100%-ban analóg basszusgitár előfok    pedál, me..
95.900 Ft
Nettó ár: 75.512 Ft
A BOSS DM-2 Delay pedált, 1984-es megszűnése óta is folyamatosan keresik a gitárosok, meleg, “bucket..
55.900 Ft
Nettó ár: 44.016 Ft
A teljesen analóg PW-3 profi wah hangjaival és strapabíró, helytakarékos konstrukciójával könnyedén ..
42.900 Ft
Nettó ár: 33.780 Ft