Regisztráció | Belépés

EMG hangszedők

Link to this post 11 Mar

Sziasztok! Az EMG 81X-hez adnak potmétereket is?

Link to this post 14 Aug 11

Nekem csak az a bajom ezzel a pu választással, hogy soha nem lehet tudni mit kapunk, mindíg csak akkor derül ki ha már beépítettük.Ezért is faragtám rá minden egyes EMG-vel, de már tudom, hogy nekem az nem jó.A Dimarzio vált be nálam, pedig próbáltam én is mindent.
A legutolsó próbálkozásom jött be igazán, tuningoltattam egyet magamnak a saját izlésemnek megfelelően és kész!

Link to this post 14 Aug 11

Néztem dimarzio Crunch Lab-ot is, vagy D-Activatort. Nem tudok dönteni köztük. A Crunch Lab-ot Petrucci (is) használja, az nagyon gyönyörűen szól, és hársfa testű a gitárja, csavarozott nyakkal. Igaz hogy az más kategória mint az én gitárom, de felépítésben az áll hozzá a legközelebb. Ezért agyalok elég rendesen rajta.
Köszi a tippet.

Link to this post 13 Aug 11

Akkor inkább Dimarziot tegyél bele, mert az EMG-ben nincs dinamika egy kisujjnyi sem, a DImarzio az odacsap rendesen!

Link to this post 13 Aug 11

Sziasztok!

EMG HZ SRO OC1-ről kérnék véleményeket. Agathis testű, floyd-os giárba szeretném tenni. EMG 81 szett van most benne, de passzívra akarok váltani. Kicsit jobb dinamikát szeretnék elérni.

Link to this post 12 Aug 11

Sziasztok, a segítségeteket szeretném kérni.

A gitáromban gyárilag a megszokott EMG81+85 kombó van. A hídnál a 81es hangja nagyon tetszik tisztán és torzítva is, viszont a nyaki 85ös "szólóhangja" nem igazán jön be. Így ezt cserélném, de nem tudom mit válasszak helyette. Ha már a 81 marad, akkor a nyaknál is maradnék az aktív dolognál, így ami eszembe jutott az az EMG60, illetve az EMG89, ami elvben a felezhető 85-ös.

Link to this post 06 Jul 11

Ja, így oké. Hát, igen. Az jó, ha kikötöd. Gondolom 5 állású kapcsoló van benne, amit megérné egy 3 állásúra cserélni!

Link to this post 05 Jul 11

A híd és a nyaki hangszedő humbucker. Ezt a kettőt szeretném cserélni aktívra. De közbe marad még középen egy single coil ami passzív és az így nem lenne jó. A single coilt nem akarom egyáltalán cseréli. Ezért kérdezem hogy azzal mit csináljak. Amúgy egy Cort X11-s gitárról beszélek. :)
Bocsi ha érthetetlen volt.

Az első mondatban azt írtad, hogy a hídnál és a nyaknál egyaránt cserélni akarsz, a másodikban már nem akarod - gondolom - a nyaki single-t cserélni. Nem igazán értem, miért kötnéd ki? A híd hangszedőn kívül nem használsz mást, soha?

Sziasztok!
Cserélni akarom a gitáromba a nyaknál és a hídnál a hangszedőket passzívról aktívra.
Ami jelenleg a gitárban van egy single coil és 2 humbucker. A single coil-t nem akarom cserélni. Azzal mit csináljak? Ha kiszedem marad ott egy lyuk. Viszont arra gondoltam hogy bent hagyom csak nem kötöm be. Mit gondoltok?

Link to this post 29 Jun 11

Sziasztok, lenne egy kérdésem, azzal kapcsolatban, hogy a straocasteremhez, melyik hangszedőt válasszam (a hídnál lévőt szeretném lecserélni, amúgy a gitár márkája Stagg S300 asszem). Két passzív hangszedőben gondolkozom EMG-S1 vagy az EMG-S2, számomra az első jobban tetszik, de gondoltam, kikérdem véleményetek.

Válaszotokat előre is köszönöm!

Link to this post 30 May 11

Köszi szépen a válaszod, ez megnyugtató :) !!!

Link to this post 29 May 11

Szia

Nem kell semmit venned külön, mindent adnak a hangszedőhöz, potikat, kábeleket, elemcsatlakozót, egyszóval mindent.

Link to this post 29 May 11

Sziasztok nekem az lenne a kérdésem hogy van egy gitárom de nincs benne elektronika csak 1 poti
és akarok bele venni EMG81-TW-t meg EMG89-et és a pick upok mellé kell venni még push/pull potit vagy azt adnak az EMG-khez ? a válaszokat előre is köszi !

Link to this post 16 May 11

Igen tudom hogy 81/85 lenne a "megszokott" párosítás viszont a Balacout Metal-nak jobban tetszett a torzított hangja az EMG 81-nek pedig a tiszta hangja tetszett jobban. Ezért érdekelt hogy lehetséges-e. Kösz a választ!

Link to this post 15 May 11

EMG 81 nyaki megfelelője az az EMG 85 ha jól tudom, és szerintem nyugodtan lehetséges a kombinálás!

Link to this post 14 May 11

Üdv!
Olyat lehet hogy nyakba EMG 81-et hídba pedig Seymour Duncan Blackout Metal-t teszek?

Link to this post 12 Apr 11

kössz!

Link to this post 07 Apr 11

mármint egy darab 1 mikrofarádos!az előbb rosszul írtam!

Link to this post 07 Apr 11

megoldható az aktív és nem aktív hangszedő kérdés!régi poti marad,pikup szála ami megy a potira(nem az árnyék,tehát nem ami a burkolaton van)sorban forrasztani egy 25kOhm-os logaritmikus trimmerpotit,utána pedig egy db 1 1mikrofarádos kondit és fülre beállitani a trimmerpotivan a hangerőt!!!!

Link to this post 06 Apr 11

osgabor,én ilyent még nem láttam,de valószínűleg az aktív hangszedő hangereje miatt elég fura megoldás lenne,teljesen elnyomja a passzívot,és egy pickup váltásnál ordítani fog a gitár.persze ez nem tuti de én így gondolom.

Link to this post 06 Apr 11

Ebben van 3 hozzászólás, de többet ír. Ezt még ki kell deríteni, hol a gond, de a legújabb hozzászólásokat tartalmazó téma előre kerül.

Link to this post 05 Apr 11

lehet olyat hogy veszek egy aktív pu-t és amíg nincs meg a másik addig együtt van egy passzív meg egy aktív egymás mellett?

Link to this post 05 Apr 11

Minden ami EMG.

A Hangszerdiszkont.hu tulajdonosának engedélye nélküli tartalom felhasználás peres eljárást vonhat maga után!   Hibák jelzése