Sziasztok! Az EMG 81X-hez adnak potmétereket is?
|
|||||||||
EMG hangszedőkNekem csak az a bajom ezzel a pu választással, hogy soha nem lehet tudni mit kapunk, mindíg csak akkor derül ki ha már beépítettük.Ezért is faragtám rá minden egyes EMG-vel, de már tudom, hogy nekem az nem jó.A Dimarzio vált be nálam, pedig próbáltam én is mindent. Néztem dimarzio Crunch Lab-ot is, vagy D-Activatort. Nem tudok dönteni köztük. A Crunch Lab-ot Petrucci (is) használja, az nagyon gyönyörűen szól, és hársfa testű a gitárja, csavarozott nyakkal. Igaz hogy az más kategória mint az én gitárom, de felépítésben az áll hozzá a legközelebb. Ezért agyalok elég rendesen rajta. Akkor inkább Dimarziot tegyél bele, mert az EMG-ben nincs dinamika egy kisujjnyi sem, a DImarzio az odacsap rendesen! Sziasztok! EMG HZ SRO OC1-ről kérnék véleményeket. Agathis testű, floyd-os giárba szeretném tenni. EMG 81 szett van most benne, de passzívra akarok váltani. Kicsit jobb dinamikát szeretnék elérni. Sziasztok, a segítségeteket szeretném kérni. A gitáromban gyárilag a megszokott EMG81+85 kombó van. A hídnál a 81es hangja nagyon tetszik tisztán és torzítva is, viszont a nyaki 85ös "szólóhangja" nem igazán jön be. Így ezt cserélném, de nem tudom mit válasszak helyette. Ha már a 81 marad, akkor a nyaknál is maradnék az aktív dolognál, így ami eszembe jutott az az EMG60, illetve az EMG89, ami elvben a felezhető 85-ös. Ja, így oké. Hát, igen. Az jó, ha kikötöd. Gondolom 5 állású kapcsoló van benne, amit megérné egy 3 állásúra cserélni! A híd és a nyaki hangszedő humbucker. Ezt a kettőt szeretném cserélni aktívra. De közbe marad még középen egy single coil ami passzív és az így nem lenne jó. A single coilt nem akarom egyáltalán cseréli. Ezért kérdezem hogy azzal mit csináljak. Amúgy egy Cort X11-s gitárról beszélek. :) Az első mondatban azt írtad, hogy a hídnál és a nyaknál egyaránt cserélni akarsz, a másodikban már nem akarod - gondolom - a nyaki single-t cserélni. Nem igazán értem, miért kötnéd ki? A híd hangszedőn kívül nem használsz mást, soha? Sziasztok! Sziasztok, lenne egy kérdésem, azzal kapcsolatban, hogy a straocasteremhez, melyik hangszedőt válasszam (a hídnál lévőt szeretném lecserélni, amúgy a gitár márkája Stagg S300 asszem). Két passzív hangszedőben gondolkozom EMG-S1 vagy az EMG-S2, számomra az első jobban tetszik, de gondoltam, kikérdem véleményetek. Válaszotokat előre is köszönöm! Szia Nem kell semmit venned külön, mindent adnak a hangszedőhöz, potikat, kábeleket, elemcsatlakozót, egyszóval mindent. Sziasztok nekem az lenne a kérdésem hogy van egy gitárom de nincs benne elektronika csak 1 poti Igen tudom hogy 81/85 lenne a "megszokott" párosítás viszont a Balacout Metal-nak jobban tetszett a torzított hangja az EMG 81-nek pedig a tiszta hangja tetszett jobban. Ezért érdekelt hogy lehetséges-e. Kösz a választ! EMG 81 nyaki megfelelője az az EMG 85 ha jól tudom, és szerintem nyugodtan lehetséges a kombinálás! Üdv! megoldható az aktív és nem aktív hangszedő kérdés!régi poti marad,pikup szála ami megy a potira(nem az árnyék,tehát nem ami a burkolaton van)sorban forrasztani egy 25kOhm-os logaritmikus trimmerpotit,utána pedig egy db 1 1mikrofarádos kondit és fülre beállitani a trimmerpotivan a hangerőt!!!! osgabor,én ilyent még nem láttam,de valószínűleg az aktív hangszedő hangereje miatt elég fura megoldás lenne,teljesen elnyomja a passzívot,és egy pickup váltásnál ordítani fog a gitár.persze ez nem tuti de én így gondolom. Ebben van 3 hozzászólás, de többet ír. Ezt még ki kell deríteni, hol a gond, de a legújabb hozzászólásokat tartalmazó téma előre kerül. lehet olyat hogy veszek egy aktív pu-t és amíg nincs meg a másik addig együtt van egy passzív meg egy aktív egymás mellett? |
|||||||||
|
|
|||||||||
|
A Hangszerdiszkont.hu tulajdonosának engedélye nélküli tartalom felhasználás peres eljárást vonhat maga után!
Hibák jelzése |