Regisztráció | Belépés

Gitárbeállítás - húrozás - tuning - orvoslás

Link to this post 01 May 11

Hát igen! Sajnos ez van, ha az alapfogalmakkal nem vagyunk tisztában, de FR gitárt veszünk! Már bocs! Elég nehéz valamit elmagyarázni, ha az alapismeretek hiányoznak!
Javaslom kezdésnek Alan Ratcliffe Elektromos gitár kézikönyv című művének elolvasását (szerintem le is tudod tölteni). Abban rendesen le van írva a FR-os gitár hangolása! Továbbá a gitarhangtechnika.hu oldal minden cikkének elolvasását az alapfogalmak használata miatt!

a fadarab micélt szolgál?

Jaja ez jó.

Meg, ha bedől a híd, akkor a rugókon is kell húzni valamennyit, de finoman...

egy konkrét linket tudnál?:D mert én olyat nemtaláltam eddig ami segitene:S

Keress rá a Youtubeon, ott vannak videók, úgy egyszerűbb...

melyik kulcsok?

Először is ugyanolyan vastag húrokat tettél fel? Mert ha nem, akkor a horgony csavarokat is valószínűleg állítani kell!
Úgy kell behangolni, hogy a vastag húrok felől a vékonyak felé haladva folyamatosan újra és újra végigmész és nagyjából hangolsz. Ha sokszor végighaladsz a húrokon, egyre jobban közelítenek egymáshoz. Eközben persze folyamatosan elállítódik a híd, amit a kulcsok nagyjából egyenlő mennyiségű húzásával vagy eresztésével kell visszaállítani.

Sziasztok!Az lenne a kérdésem hogy hogy tudom behangolni úgy a floyd roseos gitáromat,hogy a híd jól áljon?áthúroztam a gitárt és nemtudtam hogy egyesével kell és hozzá kell hangolni.így egyesével szedtem le és tettem fel de nemhangoltam hozzá:Sbe tudom hangolni de a híd az egekbe...mitévő legyek?Előre is köszi a segítséget
Üdv: Dani

Link to this post 29 Apr 11

JA Dimarzio, Seymour Duncan, Bare Knuckle, ezek jó cuccok, ezeket ajánlanám én is,Dimarzio honlapon még egy jó kereső is van,bedobod a gitár adatait, meg a játszott stílust, és dobja a hozzá való hangszedőt, viszont gondolnod kellett volna erre a gitár kiválasztásakor, lehet másik gitárt kellett volna venni!
A te gitárodba pl. ezt dobja ki a kereső: DiMarzio® AT-1 vagy Air Zone vagy The Tone Zone.

Link to this post 27 Apr 11

Hát, a hídnál cseréld ki a humbit, a nyaknál meg igazából jó dolog a single. Oda nem fog humbucker férni, viszont vehetnél egy jó single coilt.
Én személy szerint nem csípem az aktív hangszedőket, azt javaslom nézz körül a passzív Seymour Duncaneknél és a DiMarzioknál! Ill, a Bare Knuckle hangszedők is nagyon királyak!

Link to this post 27 Apr 11

sziasztok!
nekem egy cort g 210 d-m van. hangszedőket szeretnék cserélni benne, hogy ne legyen ennyire "fenderes" csengős hangja. Milyen hangszedőket ajánlanátok hozzá? Azt szeretném hogy szép telt hangja legyen de olyan mint most mert kb úgy szól mintha egy seprűnyélre tennék 6 drótot. Blueshoz funkyhoz nagyonjó mert ahhoz pont ilyen hangzás kell, de szerencsére bevettek még egy bandába ott viszont rockozunk, és ott nagyon elüt a hang. Először emg 81/60at néztem de az a probléma hogy a humbucker szerintem nem fér bele, szétszedtem már párszor, de mivel eredetileg elől és középen single coil van és csak hátul humbucker, így nemhinném hogy elől elférne a humbucker. Vagy ezt át lehet alakítani? Előre is köszi a válaszokat

Link to this post 18 Apr 11

Sziasztok!
Vettem néhány napja egy Fender Cd60-Ce típusú gitárt.
Minden rendben van vele, de a húrmagasság nekem sok.
Olvastam, hogy a húrláb betétjét kell megcsiszolni és így lehet állítani.
Van valami módszer erre? Vagy álljak neki smirglivel?:)

Link to this post 07 Apr 11

Akkor nem reklamálsz magadnak... hehe :D

azért írtam,hogy a régi stratot,kb 20 ezer volt újonan,azért toltám rá cillit benget:)
egyébként meglepő,de nem történt vele semmi különös változás,zsírt koszt leszedte,de gondolom kiszárította a fogólapot,meg nemépp egy fabarát anyag:)

Nálam is a citromolaj tuti!Bár őszinte leszek nem tudom hogy mit művelhet a Cillit a fával,ezt értem egy lakkozatlan felületen!!!Régebben én is próbáltam mindent,de a legjobb a citromolaj!!!meg persze a smirgli,de ezt csak nagy gyakorlattal ajánlom és utána szigorúan olajozni!!!!

dunlop citromolaj tényleg tuti cucc!bár én a régi strato cópiámat letoltam már cillit benggel is :)

Link to this post 06 Apr 11

Jah, magamtól szoktam vásárolni. Tök jó üzleteket kötünk! :) - amiket ajánlottam tényleg nagyon jók, sokat eladunk belőlük.

Kipróbálom, jó vásárlói vélemények is vannak :)

GHS Fast Fret ajánlom húrtisztításra! Sok rocksztár is használja! Fogólap tisztításra/áplásra a legelterjettebb, és legjobb a Dunlop Citrom olaj!

Az ilyen fogólap tisztító folyadékoktól nem rozsdásodnak el a bundok? Használ valaki ilyesmit?
Dunlop húrtisztítóm volt, ami nem igazán vált be :S

Egy kis segítség hogy húrozd fel helyesen a gitárod! Your text to link here..., vagy Your text to link here...

Link to this post 05 Apr 11

Avagy, ahol a jó gitártechnikai tanácsok születnek. :)

A Hangszerdiszkont.hu tulajdonosának engedélye nélküli tartalom felhasználás peres eljárást vonhat maga után!   Hibák jelzése