Regisztráció | Belépés

Gitárbeállítás - húrozás - tuning - orvoslás

Link to this post 16 Apr

Sziasztok!

Van egy asthon gitárom kb. egy éve kaptam szerettem volna megtanulni gitráozni de csak ilyen hobbi szinten. Ez egy akusztikus gitár beépített hangolóval. Fém húros és azt szeretném kérdezni át lehet húroztatni nylon húrosra. Kezdésnek szerintem egyszerűbb lenne.

1. jpg
Link to this post 12 Apr

Sziasztok!
Adott egy néhány napos gitárban egy original Floyd Rose tremoló.Annyi a baja, hogy nem mindíg ugyanabba a helyzetbe áll be.Mit lehetne tenni ez ellen? A tőcsavarok és a pengék közét még nem zsíroztam...Az lehet baj hogy a húrok jó sokat álltak a gitáron?(rozsdás az alsó 3)

Link to this post 20 Oct 11

Üdv,
Floyd rose nál az a gond akadt h ha leresztem a húrlábat akkor a rugók nyikorognak ha feszítem akk nem.Ennek a megszüntetésére van valami mód a rugók cseréjén kívül? mert szinte teljesen újjak és igen jó állapotba vannak

Link to this post 28 Sep 11

Üdv!

A basszeros haverom a passzív elektronikás gitárját szeretné átalakítani aktívvá. Szerintetek meg lehet oldani?

Link to this post 15 Sep 11

Sziasztok (Hangszerdiszkont) érdeklődnék hogy hangszedő beszereléssel foglalkoztok e. egy EMG ALX set-et kéne beszerelni. (amit még nem rendeltem meg csak emiatt) a választ köszönöm!

Link to this post 10 Aug 11

Csak ugye nekem az is bajom, hogy nem tudom egyszerre használni a neck és a brigde pickupot, és ez így azért nem jó...ugyanis van egy középső single coil hangszedőm, aminek nem igazán tetszik a hangja...viszont ha a kapcsolót megoldom úgy, hogy lekötöm róla a single coil pickupot és átvariálom úgy a másik két hangszedőt, hogy a kapcsolóval lehessen váltani, és a tone szabályozón meg lecserélem a fóliatekercs kondit jóféle fésű vagy kerámiakondira akkor az is működik, meg még a pickupokat is tudom használni egyszerre.A single coilnak meg egyenesen förtelmes hangja van, meg ráadásul zajos is...

Link to this post 01 Aug 11

De akkor így mindkét pu-szól.
A kapcsoló viszont a választaási lehetőséget hivatott megadni, persze ha kikötöd, és minkét pu hangerejét lehet állítani, akkor is jó, mert éppen azt hangosítod föl, amelyiket akarod.
Amúgy én inkább kicserélném egy újra azt a tone potit, 500 forintos tétel, max.
Egy kondi meg pár forintos, ha esetleg az ment tönkre!

Link to this post 01 Aug 11

Sziasztok!Van egy iszonyatosan búcsús vorson gitárom, olyan jackson feelinges a nyak és a fej.Szóval passzív kínai hangszedői vannak, eléggé jól szól ahhoz képest, amilyen búcsús.Van a gitárnak egy Tone szabályozója.Mi lenne, ha a szabályzóról leszedném a kondit és rákötném csak a híd hangszedőt?Így az elülső hangerő potival szabályoznám a nyak hangszedő hangerejét, a hátsóval meg a híd hangszedőjét.Ugyanis jelenleg a Tone szabályozó a zajszintet állít, hangszínt szinte semmit, ahogy eltekerem, csak nő a zaja a gitárnak.Így aztán érvényét vesztené a kapcsoló ami amúgyis kontakthibás, azt kivenném, a helyét bejavítanám valamivel.Így be lehetne állítani a hangszedők arányát, hasonlóan az aktív hangszedősökéhez.MIt gondoltok?Jó lesz?

Üdv:Bandi

Link to this post 26 Jul 11

Aha, passz. Többször láttam már ilyen elszíneződést, de, hogy ezzel mit lehet csinálni... talán polír. A legjobb, ha írsz egy hangszerésznek. Próbálj rá a magyar Fender szervíznél.

Link to this post 24 Jul 11

A fogólap hátsó része? Konkrétan mire gondolsz?:)
Jávor fogólapos az akusztikus gitárod?

Link to this post 23 Jul 11

Sziasztok!
Az akusztikus gitáromnak a fogólapnál a hátsó része elszíneződött. Jávor fából készült. Mivel tudnám orvosolni? Festeni lehet? Ha igen milyen festéket használjak?

Üdv: Robi

Link to this post 17 Jul 11

Üdv Fórumozók!
Felpúposodott a stratóm koptatója. Mitől lehet? Hogyan lehet orvosolni?
A baj az hogy a középső hangszedőnél van a legerőteljesebben és furcsán torzul a hangja illetve magasabb húroknál eléri a hangszedő tetejét...
Köszi a választ előre is

Gergő

Link to this post 17 Jun 11

Sziasztok
Nem tudom számít-e valamit, de nekem egy olyan értelmetlen és amatőr kérdésem lenne, hogy elméletileg a húrok és a fogólap közötti távolságnak a nyak egész hosszában akkorának kéne lennie, mint fent a nyeregnél vagy satunál? Remélem úgy ahogy értelmesen írtam le.

Link to this post 15 Jun 11

Avagy fordítva, attól függ h merre akarod állítani :)

A hidat tartó csavarokat tekered beljebb a gitár testébe.

Sziasztok!Floyd roseos gitáron hogyan lehet húrmagasságot állítani?

Link to this post 10 Jun 11

Milyen gitárról beszélünk? Szedd ki az aljzatot és nézd meg, hogy mi van... "Lötyög" az aljzatban a dugó?

Link to this post 10 Jun 11

Én is arra tippelek elsőnek!

Link to this post 09 Jun 11

Sziasztok! Az a gondom lenne ,hogy tegnap este még hibátlanul játszottam a gitáromon. Ma mikor elővettem bedugtam a kábelt és egyből elkezdett zúgni minden és semmi hang nem jött ki. Kipróbáltam a másik kábelemmel is. Avval is ugyanez :S A gitárom jack csatlakozójára gondolok, hogy avval lehet baj :S Esetleg valami tipp?

Link to this post 04 Jun 11

Hali érdekelne hogy bigsby b-50 vibratót vagy annak licensed másolatát a hangszer diszkontról betudok-e szerezni és kb mennyibe fájna ez nekem???

Link to this post 21 May 11

Köszi a választ! Megpróbálom, és közben imádkozok, h megmaradjon a lakkozás :P
fradesz-nak: A testen belül van az a fésűszerű izé, amire a rugók rá vannak "akasztva". azokkal is tudsz állítani a rúgók feszességén, és így a híd dőlésszögén.

Link to this post 21 May 11

Hali!Az lenne a gondom, hogy be van hangolva az FR gitárom D re és nekem E kellene..Hogy tudom úgy beahngolni E re hogy a híd párhuzamos legyen a testtel? a horgony csavart kellene állítani?

Link to this post 19 May 11

Hát, pedig az lehet, hogy jó lenne...
Amúgy én folyamatosan törölgetem a gitárt, mindig, mikor leteszem, szóval nem szárad rá az izzadság, neked is be kéne újítani egy puha törlőkendőt!

Link to this post 19 May 11

Üdv! Lenne egy kérdésem. Mivel tudom eltüntetni a zsírlerakódást selyemfényű fekete (BKS) gitárról úgy, hogy a lakkozást ne bántsam. Egykét lightosabb tisztítószerrel próbáltam, de nem sikerült leszedni. Cillit bang-gel meg nem merek nekiesni.

Link to this post 06 May 11

na sikerült köszi mindenki:)

Link to this post 06 May 11

az a baj hogy nekem nemhogy hátrabukik hanem kidől

Link to this post 02 May 11

A video amit beszúrtam tökéletesen megmutatja hogyan lehet egyenesre állítani, és nagyon egyszerű módszer, és gyors is!
Először meghúzza a rugókat a két tartócsavarral, utána a kis fa pöcökkel úgy támasztja ki, hogy egyenes legyen a tremoló, ezt meg is mutatja a csávó, aztán behangolja, értelem szerűen, jó a hangolás, a kis fa pöcök miatt egyenesen áll a tremoló,tehát minden ok, kivéve, hogy most túl vannnak feszítve hátul a rugók, és a fadarab tartja egyenesben a tremolót,ha ezt most kiveszi, akkor hátrabukik a tremoló, és elmegy a hangolás is!
NA ilyenkor jön az, hogy a rugótartó csavarokat elkezdi lazítani, de csak finoman, a lényeg, hogy addig kell lazítani, amíg a kis fadarobot nyugodtan húzás nélkül ki lehet vanni, vagy ahogy a végén mutatja, akár ki is esik magától, a gitár be van hangolva, és a tremoló is egyenesen áll, már csak annyi a teendő. hogy át kell nézni újra a hangolást, és kész is!
Nézd végig a videót, csináld amit a srác csinál, ez egy nagyon jó, egyszerű és gyors módszer!

Link to this post 01 May 11

Hnna!
Hogy egyszerűbb legyen megérteni, a FR-rendszer gyakorlatilag egy mérleg, aminek egyik felét a húrok húzzák, a másikat pedig a rugók. Ahhoz, hogy megfelelően álljon a húrok egymáshoz képest behangolása mellett ezt az egyensúlyt is meg kell teremteni. Igazából egy türelemjáték, de ha az alapokat nem tudjuk, akkor örökké tart.
A húrokat egymáshoz behangolod, de közben a híd vagy feláll, vagy beesik. Ha feláll, akkor az összes húrt vissza kell engedni, különben az egész hangolást kezdheted elölről. Az összes kulcsot visszaengeded úgy, hogy ha lehet, a hangolás kb megmaradjon.
Az egész lényege az, hogy mindig a vastag húrok felől a vékonyak felé kell haladni úgy, hogy mindig csak egy kicsit közelíted egymáshoz a húrok hangolását. CSAK KICSIT! Nagyjából közelíted, és egyre jobban kezd formát ölteni a hangolás. Közben figyeled a hidat, és ha nagyon emelkedik, akkor minden húron lazítasz úgy, hogy az addig elért hangolás lehetőleg ne essen teljesen szét. De ha sehogy sem jön össze, akkor lehet, hogy a horgonycsavarokat (ezekbe kapaszkodnak a rugók) is állítani kell. Ennyi a lényeg és sok türelem!

Link to this post 01 May 11

Namost bocsi de aztírtad hogy a kulcsok húzásával..most melyik kulcsra gondoltál?arra értettem ugyanis egy FR gitáron nem 1 van...

A Hangszerdiszkont.hu tulajdonosának engedélye nélküli tartalom felhasználás peres eljárást vonhat maga után!   Hibák jelzése