Regisztráció | Belépés

Gitárhúrok

Link to this post 17 Jun 11

Valaki nem tudja hogy színezett húrokat hol lehet venni esetleg rendelni és mennyibe kerülnek (gondolok itt zöld piros arany színű húrokra)

Link to this post 12 Jun 11

Nekem az elixir ugyanaddig tart mint a többi,húr, nekem nem éri meg, két próba után lekopik a réteg, és már rozsdásodik is!

Most Elixir van a gitáromon de nagy különbséget eddig még nem vettem észre !

Hát, egy próbát megér. Nekem az egyik gitáromon kb 2 éve rajta van az Elixir készlet, igaz már nem szól olyan jól, de legalább nem rozsdás. Egy próbát megér szerintem, aztán majd meglátod!

Szerintetek megéri bevonatos húrokat venni több ezerért vagy tök fölösleges és jók a sima Ernie-k ?

Link to this post 11 Jun 11

Köszönöm a segítséget, de az eredmény ugyan az. Vagy csörög vagy kényelmetlen. Ami nem érdekelne ha valami bóvli gitár lenne, de az említett gitár egy Cort XTH aminek hát az ára közel sem kezdőkategória :/

Kis emelés, és nagyon kicsi homorítás segít rajta szerintem!Normál hangolásba pedig a hibrid a legjobb szerintem.

A nyak nem domború, nem homorú, nyíl egyenes. A húrmagasságot nem tudom így hogy mondjam el.....az utolsó érintő és a húrok közötti távolság 2mm, ugyanitt a húrok és a fogólap közti távolság 3-4mm. Jóval fentebb kell emelni ahhoz, hogy azon a két helyen megszűnjön a csörgés, és az már zavar magasabb fekvésekben.

Én úgy gondolom, standard hangoláshoz már túl vastag lenne a 11-48-as húr. a 10-es húrkészlet bőven jó, de talán még jobb volna a hibrid. A zörgésnek ezer és egy oka lehet, nem biztos, hogy jó ötlet smirglivel nekiesni a bundoknak, mert az csak tüneti kezelés volna, nem megoldás, ráadásul a gitárodat is hazavágnád vele. Lehet, hogy a nyakgörbületen kell állítani (amit inkább szakemberre bíznék), lehet, hogy a húrmagasságon, de lehet, hogy több paramétert kell egymáshoz hangolni.

Sziasztok. Standard hangoláshoz a 11-48as húrok milyenek lennének? Jelenleg 10-46os készlet van rajta, és nem is kell erősen pengetnem ahhoz, hogy ha megpengetem a magas E húron a 2. érintőt és a B húron az első érintőt, akkor zizegjen. Csak ennél a két helyen zörög. Egy kicsit vastagabb húr, mint a 11-48as megoldaná a problémát? Nagyobbra nem akarom venni a húrmagasságot, olyat hallottam, hogy dörzspapírral kicsit reszeljem meg a bundot, de nem merem, inkább hagyom.

Link to this post 18 Apr 11

Én is Dunlopot használok jelenleg, tök jó!

Link to this post 18 Apr 11

Hamarosan rendelhetőek a Dunlop húrok, 1690 Ft-tól. Olyan Endorserekkel mint Kerry King, Zakk Wylde, Robert Trujillo! Íme a kínálat:Your text to link here...

Link to this post 07 Apr 11

E-hez 10-46, C-hez meg mondjuk 12-52

És C-hez és E-hez?

B hangolsához nem jó a 11-es, laza lesz. Mi D# vagyunk a zenekarral, és 11-49 Elixirt használok.
B hangolsához 13-as vagy az Ernie Ball 12-56 Not Even Slinkyje a legjobb, legcélszerübb választás!

Minimum 011!

Ha a nagyon laza húrokat szereted 0.10,ha normális játszható húrnyomást a akkor 0.11 és felfelé!!!Mármint vastagabb!!!

Link to this post 06 Apr 11

B hangoláshoz milyent ajánlotok?

Link to this post 05 Apr 11

Minden ami gitárhúr.

A Hangszerdiszkont.hu tulajdonosának engedélye nélküli tartalom felhasználás peres eljárást vonhat maga után!   Hibák jelzése