Yamaha MOTIF XF7-W szintetizátor és munkaállomás

Nem sokkal az első, 2001-es megjelenése után a MOTIF a legjobb hangú, legkeresettebb zenei munkaállomássá vált a hangszerpiacon. Idővel kifejezőképességében, funkcióiban folyamatosan továbbfejlődött. Ezzel egy időben a végfelhasználók, hangszoftver fejlesztők és programozók, valamint a termék specialisták alkotta www.MOTIFATOR.com internetes közösség élénk és dinamikus online zenekészítő közösséggé nőtte ki magát. A MOTIF új színt visz be a koncertekbe kivételes hangjával, vezérelhetőségével. Zeneszerzéshez a hangszer már önmagában is remek tulajdonságokkal bír, de ezeknek a tulajdonságoknak a különböző szoftver alkalmazásokkal való integrációja még értékesebbé teszi és további inspirációkat adhat zeneszerzés közben. És most az új generációs "XF" a MOTIF örökségére építve további lehetőségeket kínál, többek között a flash memória bővítés olyan mérföldkövet jelent, ami az elkövetkezendő években új szabványt és minőséget fog jelenteni a zenei munkaállomások számára.

 • Átfogó, kiváló minőségű 741MB hullámforma
 • További 128MB hangszín és 8 dobfelszerelés, összesen 1353 kitűnő hangszín
 • Maximum 2GB további tartalom érhető el külön vásárolható flash memóriából
 • Egyedi játéktechnikák megszólaltatásának lehetősége az XA (Bővített arikuláció) hanggenerátorral
 • Az egyedi természetes, meleg hangzású vintage hangszerek a VCM effekteken keresztűl
 • 384 performance 78OO különböző arpeggio
 • 128MB mintavételezési lehetőség a beépített SD-RAM segítségével
 • Népszerű FSX (MOTIF XF6/7) és BH (MOTIF XF8) billentyűzetek
 • Az új kezelőfelülettel még könnyebben használattal
 • Kategória keresés funkcióval azonnal megtalálhatja hangszíneit
 • Cubase AI -- a DAW Steinberg szoftver
 • Cubase integráció, távirányító és szerkesztő szoftver segítségével
 • Csatlakozási lehetőségek a szabvány USB, ethernet és FW16E opcióval

A MOTIF XF vezeték nélküli funkcióval és új iPad® alkalmazással.

A MOTIF XF operációs rendszer frissítése után a Yamaha új iPad alkalmazásait már vezeték nélküli MIDI-n keresztül is elérheti. Miután a kompatibilis Wi-Fi USB adaptert csatlakoztatta, az XF-el és az iPad-al fogadhat és küldhet MIDI üzeneteket. Az új Yamaha iPad alkalmazásokkal - Keyboard Arp & Drum Pad, Faders & XY Pad, Multi Editor Essential és Voice Editor Essential - a MOTIF XF hangszerben rejlő lehetőségek tovább bővülnek és így már egy Apple iPad-ról vezeték nélkül is játszhat a hangszerén, valamint keveréseket és szerkesztéseket is végezhet. A következő oldalon a MOTIF új lehetőségeivel ismerkedhet meg.


Kiváló minőségű hangszínek, többek között élethű zongora hangszínek, hatalmas 741MB hullámformából építkezve.

A MOTIF XF hatalmas hangszínparkjában zongorák, elektromos zongorák, vonósok, fafúvósok, nagyzenekari hangszerek, gitárok, basszusgitárok, dobok, valamint régi és modern szintetizátor hangszínek bőségesen találhatóak. Külön említésre méltó a két Yamaha nagyzongora (egy 9' CFIII és egy 7' S6) részletgazdag digitális reinkarnációja, melyek olyan minőséget képviselnek, amit csak egy akusztikus zongoragyártó képes biztosítani. A legapróbb részletekig kidolgozott zongora hangszínekbe még a legigényesebb zongoristák sem tudnak belekötni.


A MOTIF XF szintetizátor új mintákkal bővült, így most összesen 741MB hullámforma található a hangszerben.

136 új hangszín: S6 zongora, clavinet, orgonák, valamint a nagyzenekari hangszínektől a hip-hop hangszínekig minden stílus képviselteti magát. Ez a hatalmas mennyiségű belső hullámforma a záloga annak, hogy a MOTIF XF szintetizátor a legjobb hangzású és egyben a legváltozatosabb munkaállomás, már a kicsomagolás pillanatától.


Egészen 2GB további tartalom a Flash Memoria Bővítő Modulok segítségével.

A két flash kártya foglalat két Yamaha flash kártya bővítését teszi lehetővé, 512MB és 1GB méretekben. A két 1GB kártyával összesen 2GB flash memória áll rendelkezésére. Ezek a flash memóriák újraírhatóak és amint betölti a hangmintákat, azok egészen addig maradnak a hangszerben, amíg ki nem cseréli őket más hangmintákra.

A memóriába feltöltött minták az új MOTIF hangszín könyvtárak mintái, de akár saját hangminták is lehetnek - háttér vokál szólamok a legutóbbi albumáról a fellépéshez, a MOTIF formátumra konvertált kedvenc VST hangszínek, de még a konyhai kávéskanna hangja is lehet, ha éppen úgy gondolja, hogy pergődobnak az az igazi. Hangmintáit most már teljesen egyéni igénye szerint rendezheti egy 2GB terjedelemű könyvtárba.

Csak képzelje el, egy teljesen személyre szabott MOTIF XS 3GB hangmintával (belső RAM és Flash) azonnal rendelkezésére áll.

A MOTIFATOR.com oldalról a külön MOTIF XF- számára készített hangszín könyvtárakat vásárolhatja meg és a YAMAHA 400MB "Inspiration in a Flash" hangszín könyvtárat is letöltheti a www.inspirationinaflash.com és easysounds.de oldalról.


A hanggenerátor a hangszer hangszínek kifejezőerejének a motorja

A MOTIF XF a MOTIF XS nyolc összetevős hangszín szerkezetét örökölte. A Yamaha XA (kiterjesztett artikuláció) és a nyolc- összetevős hangszín szerkezet kombinációjának köszönhetően olyan hihetetlenül élethű megszólalásokat lehet létrehozni, melyeket egészen eddig elektromos hangszereknél csak nehezen lehetett megtenni. Például, megeleveníthető a fúvós hangszerek legatoja, a zongora billentyű felengedésének hangja, gitárhúr zajok, üveghangok és a vonós hangszerek jellegzetes megszólalási technikái (spicato, tremolo, pizzicato, stb.). A felső panelen található AF1 és AF2 gombokkal könnyen vezérelheti a különösen összetett megszólaltatású hangszíneket.

A szintetizátor hangszíneknél a 18 különböző szűrő típus, a korszerű 6-lépcsős hangmagasság, szűrő és amplitúdó görbék, az egyedi Wave Cycle funkció és a programozható modulációs vezérlő beállítások teszik lehetővé, hogy a MOTIF hangszerből a régi és modern hangszínek egyaránt kiválóan szólaljanak meg.

A hanggenerátor támogatja a fél-pedál érzékelést (a külön megvásárolható FC3 lábpedállal). A fél-pedál érzékelés a zengető pedál rezonancia effekttel együtt elképesztően valósághű, gazdag zongora hangzás eredményez, amely egy valódi zongora test zengését szimulálja és a legkifinomultabb pedáltechnikákat is természetesen, élethűen adja vissza.


A VCM effektekkel újra elővarázsolható a régies hangszerek egyedi, természetes, meleg hangzása

A Yamaha saját fejlesztésű VCM (Virtuális áramkör modellezés) technológiája szimulálja a régebbi EQ, kompresszor és phraser-ek áramkör hangzásait. Ez a fejlesztés lehetővé tette, hogy a MOTIF a modellezés határait feszegesse, hiszen a VCM technológia képes a régies analóg kompresszorok, EQ-k és torzítok alkatrészeit egészen a tranzisztorok és ellenállások szintjéig értelmezni. A lassan már ipari szabvánnyá vált digitális felvevő konzolainkban található kiváló minőségű effektek most egy gombnyomásra életre kelthetőek a MOTIF XF hangszerben. A MOTIF XF vocoder effekteket is tartalmaz. A MOTIF A/D bemenetére csatlakoztatott mikrofonba énekelve effektezheti hangját vagy a saját hangja által harmóniákat hozhat létre. A MOTIF XF-ben található a díjnyertes "REV-X" zengető, amely ugyanaz, mint az SPX2000 profi zengetője.


Csúcsminőségű billentyűzet a csúcsminőségű előadásokhoz

A MOTIF XF6 és XF7 a nagyszerű minőségű, 61-, illetve 76-billentyűs FSX billentyűzetet tartalmazza. A MOTIF XF8 a 88-billentyűs BH (kiegyenlített kalapácsmechanika) billentyűzetet alkalmazza. Az FSX billentyűzet új mechanikája egyenletes billentést és kényelmes játékot biztosít. Könnyen játszhat gyors futamokat, glisszandókat, trillákat. Érdemes megemlíteni a billentyűzet csendességét.

A kiegyensúlyozott kalapácsmechanikás billentyűzet számos olyan fejlesztést alkalmaz, amit a Yamaha a hangversenyzongorák és színpadi zongorák gyártása során dolgozott ki. Annak érdekében, hogy olyan billentyűzetet készítsünk, amely zongora billentésű, de egyben más hangszínek is könnyen kijátszhatóak legyenek, a digitális zongoráknál népszerű súlyozott kalapácsmechanikából indultunk ki és alakítottuk át szintetizátor technikák megszólaltatására is alkalmassá, a billentyűk súlya azonos lett és olyan változtatásokat kellett megtenni, hogy az utánnyomásérzékenység és hasonló funkciók is alkalmazhatóak legyenek rajta. Így a valósághű zongora billentés mellett sikerült olyan billentyűzetet készítenünk, amely egyformán alkalmas a szintetizátor játékra is.


Több mint 7000 pattern - a kibővült Arpeggiatorral tovább színesítheti játékát

Az arpeggiatorral különleges zenei motívumok szólaltathatóak meg. Különböző Part-ok egymásra helyezésével ötleteit gyorsabban formába tudja önteni.

A MOTIF XF arpeggioinak sem a mennyiségére, sem a minőségére nem lehet panasz. A szokásos arpeggio pattern-ek mellett a MOTIF XF az akusztikus hangszerek megszólaltatását is képes utánozni arpeggiok és MegaVoice hangszínek (lásd videó) kombinációjával, valamint olyan arpeggiok segítségével, melyeknek a szintetizátor paraméterei (pl. panorámázás és szűrés) MIDI órajelre vannak modullálva. A MOTIF XF, felvértezve a MOTIF XS arpeggio könyvtárával, további 1248 szintetizátor, dob, ütős arpeggiot, de összességében 7881 típust tartalmaz.


A Performance mód azonnal megvalosítja elképzeléseit

Performance módban négy hangszínt is képes egyszerre megszólaltatni, továbbá négy zónára oszthatja a billentyűzetet - különböző billentyűzet tartományokkal és leütés erősséggel. Könnyen improvizálhat a hangszínekhez rendelt különböző arpeggiok megszólaltatásával. A MOTIF XF interaktív valós idejű arpeggio motorja egy időben 4 különböző arpeggio futását engedi és 5 különféle variáció között váltogathat. A zeneileg hihetetlenül interaktív és széleskörű arpeggio-k akkord felismeréssel rendelkeznek, vagyis a zenei motívum attól függően szólal meg, hogy milyen akkordot fog le.

A közvetlen performance felvételi funkció segítségével dalokba, patternekbe veheti fel performance játékát valós időben, azonnal megörökítve zenei gondolatait, melyeket utána tovább szerkeszthet, illetve pontosíthat.


A Kategória keresés (Category Search) funkció segítségével könnyen megtalálhatja a keresett hangszínt

A Kategória keresés funkcióval könnyen megtalálhatja a MOTIF XF masszív arzenáljából a kívánt hangszínt vagy performance beállítást. A MOTIF szintetizátorban a hangszerek kategorizálva vannak, sőt, külön alkategóriákra vannak felosztva. A kategória kereséshez válassza ki a kategóriában például a strings (vonósok) részt, és az alkategóriában látható vonós hangszínek közül válassza ki a kívánt hangszínt. Még a külső fejlesztők hangszínkönyvtárai is eszerint a rendszer szerint vannak kategorizálva. A kategória kereső bármikor alkalmazható, amikor hangszínt szeretne választani, például, amikor megfelelő hangszínt szeretne találni a dalhoz.

A Performance módban a performance beállítások zenei műfajok alapján vannak besorolva, ezáltal gyorsan kiválaszthatja az ihlet pillanatának megfelelő performance típust. A Kedvencek funkcióval a gyorsabb elérés érdekében bejelölheti kedvenc hangszíneit és performance beállításait.


Még korszerűbb mintavételezés, 128 MB belső SD-RAM

A MOTIF XF 128MB belső SD-RAM memóriával rendelkezik. Ez azt jelenti, hogy külső audió jeleket vehet fel anélkül, hogy külön memóriát kellene vásárolnia, beszerelnie. A mintavételezés funkcióval hangminta könyvtárakat, WAV fájlokat tölthet be vagy akár ének szólamokat, gitár és más akusztikus hangszerek hangját adhatja hozzá a MOTIF hangszeren írt dalaihoz.

A hangszer A/D bemenetére csatlakoztatott mikrofonnal énekhangot is digitalizálhat. Ha a mintavételezésnél a slice funkciót választja, a dal és a pattern tempóváltoztatásait a rögzített audió teljes szinkronban tudja követni. A felvett mintákat a legapróbb részletekig szerkesztheti.


A dalszerkesztőbe épített mintavételezés funkciók fejlett audió és MIDI integrációt valósítanak meg.

A MOTIF XF hangszer rendelkezik egy mintavételezésre képes szekvenszerrel is, amely lehetővé teszi, hogy MIDI és (MIDI események által vezérelt) audió mintákat kombináljon, ezáltal olyan kész dalokat is készíthet, amelyek az ének, gitár, és akusztikus hangszerek szólamait is tartalmazzák. Mivel az XF most beépített 128 MB RAM-mal rendelkezik, a mintavételezés funkciót azonnal ki is próbálhatja anélkül, hogy külön memóriát kellene vásárolnia. Az XF szekvenszer kétféle zenekészítési eljárást támogat. A lineáris, régi szalagos magnós eljárás, 16-sávos dalszerkesztő a felvételhez, punch in és out funkciókkal. Azonkívül tartalmaz egy 16-sávos pattern szekvenszert is, amely segítségével ismétlődő loop-okba rendezve rögzítheti a dal részeit külön-külön (verse, chorus, bridge, stb.) és a részek összefűzéséből készítheti el a dal szerkezetét. Szükség szerint a dalszerkesztés során a dal és pattern módok között váltogathat. A csomagban található Cubase AI szoftver segítségével még teljes dalokat is importálhat a Cubase zeneszerkesztő programba, beleértve az audió mintákat is, melyeket igény szerint tovább szerkesztheti, masterelheti.

Beépített szekvenszer mintavételezésselA beépített dalszerkesztővel zökkenőmentesen dolgozhat audió (mintavételezett) és MIDI adatokkal. WAV/AIFF betöltés támogatása. A time slice funkcióval a betöltött mintavételezett hangokat felszeletelheti és ugyanúgy vezérelheti őket, mint a MIDI adatokat. Például az audió adatokat ugyanarra a BPM-re állíthatja, mint a szekvenszer adatokat. A tempó, az ütemnem, a szükséges ütem szám és az ütések számának beállításával könnyen megtalálhatja a pontos loopok elkészítéséhez szükséges audió minták elejét és végét. A minták módosításához számos szerkesztési parancs áll rendelkezésére. A MOTIF XF olyan funkciókat is támogat, mint például a time stretching, vagyis amikor a minta hossza úgy változik, hogy a hangmagasság marad, a pitch shifting, ahol a hangmagasság változik, de a hangminta hossza marad, valamint a loop remixing, amely a loopolt groovokból készít új variációkat. A resampling (újramintavételezés) funkció lehetővé teszi a MOTIF XF kimenetének egyetlen audió mintává digitalizálását.


A távvezérlő és szerkesztő segítségével a DAW integráció sokkal könnyebb

A MOTIF XF távirányító funkciója (segítségével a MOTIF-ról vezérelheti számítógépén a DAW rendszer paramétereit), a különböző DAW sablonok, és az egyszerű beállítások könnyűvé teszik a MOTIF XF számítógépes használatát. Különösen igazán tökéletes a MOTIF XF integrációja a Steinberg Cubase 5 sorozat szoftvereivel.

A Yamaha MOTIF XF Editor-ral a számítógépe képernyőjén végezheti el a szerkesztéssel járó aprólékos munkát. Mivel kétoldalú a kommunikáció a MOTIF és a szerkesztő program között, a paraméter változtatások bármelyik oldalról úgyanúgy elvégezhetőek és a változtatott paraméterek a hangszerben és a számítógépen egyaránt frissülnek. A Cubase 5 program (AI-vel) VST3 szerkesztője a MOTIF hangszert VST hangszerként képes kezelni.

Az opcionális FW16E FireWire bővítéssel 16 audió sávot tud a DAW szoftverrel felvenni. Miután feltelepítette a szükséges drivereket (AI driver, Steinberg DAW bővítések), csatlakoztassa a MOTIF XF hangszert az IEEE 1394 kábel segítségével a számítógépéhez és indítsa el a Cubase AI programot. A rendszer azonnal felismeri a MOTIF XF audió ki-bemeneteit több-csatornás hangforrásként, és a kezdéshez csak annyit kell tennie, hogy kiválasztja a MOTIF XF-et.


Cubase AI - a Steinberg DAW szoftver alkalmazása

A MOTIF XF hangszert a híres DAW Cubase szoftver speciális Yamaha verziójával szállítjuk. A Cubase AI ugyanazzal a motorral rendelkezik, mint a Cubase 5, de a tökéletes integráció érdekében a MOTIF hangszerhez lett igazítva.


Továbbfejlesztett kezelőfelület

Vásárlóink kéréseinek eleget téve a kezelőfelület kialakítása során számos új funkciót építettünk be: pl. Tap tempo, Mix módban Dob szerkesztés, a minták automatikus kiosztása* funkció, sőt, az új, személyre szabható kezelőfelület segítségével még a színeket és a billentyűk elhelyezését is beállíthatja.

*A funkció használatához a MOTIF XF operációs rendszert fel kell frissíteni a V.1.10 verzióra.

 • Komplett zenei munkaállomás (workstation)
 • 76 FSX billentyűs leütésérzékeny klaviatúra
 • 741 MB ROM a hangszíneknek (2-szer annyi, mint aMOTIF XS-ben)
 • 128 MB RAM a felhasználói hangszíneknek, akár 2 GB-ig bővíthető
 • 1664 gyári hangszín
 • 97 dobszett
 • 512 performansz (4 hangszín, 4 arpeggiator)
 • PCM (ROM), Sampling, Subtractive szintézistípus
 • 128 hang polifónia
 • 16 part multitimbralitás
 • Direct-to-USB felvevő, külső USB eszközre írja a lejátszott zenét Wav formátumban. Wav file lejátszási lehetőség 
 •  3-sávos EQ partonként
 • 8 dual inzert effekt
 • 6 egyidejű effekt futtathatósága
 • Master EQ
 • USB belső háttértár
 • Hajlítókar és modulációs kerék
 • Háttérvilágítású 320 x 240 pt, 5.7" grafikus LCD kijelző
 • Letölthető számítógépes szerkesztő szoftver (Steinberg Cubase AI)
 • MIDI és USB 1.0 csatlakozó
 • 2 analóg kimenet
 • Effektezhető bemenet
 • Mikrofon bemenet
 • AC IN ETHERNET (100BASE-TX) bemenet
 • 2 expression és 2 kapcsoló pedál bemenet
 • Beépített tápegység
 • Tartozék tápkábel
 • Bővíthetőség: memória kártya (FL512M, DL1024M), Firewire adapter  (FW16E) 
 • Méret (sz/ma/m): 1252 x 122 x 391 mm
 • Súly: 17,2 kg

Vélemény írása

Kérlek lépj be vagy regisztrálj a vélemény íráshoz

Yamaha MOTIF XF7-W szintetizátor és munkaállomás

 • Megtekintések: 406
 • Gyártó: Yamaha
 • Termék kód: HD13803
 • Elérhetőség: Raktáron
 • Garancia: 2 év
 • 1.046.900 Ft
 • Nettó ár: 824.331 Ft
 • Ár jutalom pontban: 1046900

Díjtalan országos házhoz szállítás

25.000 Ft-tól ingyenes - 25.000 Ft alatt is csak 990 Ft!

Akár 10 év garancia

Márkától függően, 1-10 év garanciát vállalunk

Webshopunkban & üzletünkben elfogadott bankkártya típusok

Visa/Visa Electron/V-Pay/MasterCard/Maestro/JCB (American Ex. nem)

Erzsébet kártyával is fizethetsz

Üzletünkben ajándék-, iskolai- & gyermekvédelmi utalványokkal & kártyával fizethetsz. Webshopban & a futárnak tövényi szabályozás miatt sajnos nem. Az utalványokat postázhatod is, a részletekért kérlek írj e-mailt!

OTP Cafetéria ajándék & iskolakezdési kártyával is fizethetsz

Üzletünkben igen, a Webshopban & a futárnak tövényi szabályozás miatt sajnos nem tudsz fizetni. Ha nincs lehetőséged elutazni hozzánk, kérlek írj e-mailt.

Edenred kártyával és utalvánnyal is fizethetsz

Univerzális & elektronika utalványokkal - Ticket compliments ajándék- & Ticket Service Beiskolázási kártyákkal is fizethetsz.

Zenei munkaállomás a lehetőségek széles tárházávalA Roland új FA sorozata teljesen újraértelmezi a z..
540.900 Ft
Nettó ár: 425.906 Ft
Zenei munkaállomás a lehetőségek széles tárházávalA Roland új FA sorozata teljesen újraértelmezi a z..
345.900 Ft
Nettó ár: 272.362 Ft
* Billentyűk száma: 76 * Billentyűk mérete: teljes méretű * Billentyű mechanika:  fél-súlyozo..
773.900 Ft
Nettó ár: 609.370 Ft
88 kalapácsmechanikás billentyűzet (Balanced Hammer) Performance Creator (Layer/Split/Drum gyors be..
849.900 Ft
Nettó ár: 669.213 Ft
Nem sokkal az első, 2001-es megjelenése után a MOTIF a legjobb hangú, legkeresettebb zenei munkaállo..
1.046.900 Ft
Nettó ár: 824.331 Ft