Hangszerdiszkont.hu
Kosár
Kategóriák

akusztikus

kiegészítők

billentyűs

mikrofonok

pedálok
Kategóriák
Novation Bass Station II analóg szintetizátor
Novation Bass Station II analóg szintetizátor

Novation Bass Station II analóg szintetizátor

Ár : 139 900 Ft 118 500 Ft
Ár hűségforintokban: 139900

A 3 év teljeskörű garancia és az 5 év szavatosság miatt, kérlek regisztráld a terméket!

Analóg szintetizátor a Novationtől? Talán kevesen tudják, de a cég eredetileg szintetizátorok gyártásával kezdte pályafutását. Most, hogy az egész világ a desktop szintiktől lázban ég, ők is fejet hajtanak a Nagy Analóg Főisten előtt, és elkészítik saját hangszerüket. Legyen a neve Bass Station II! Ámen.

Jelen leírás szerzője ismeri az eredeti Bass Station-t, így biztosan kijelenthetjük, hogy nem sok rokonságot mutat az utód, bár megjegyezzük, hogy egy rendkívül sikeres és kedvelt szintetizátor volt a kategóriájában. Emiatt eltekintünk az összehasonlítástól.

Az II-es tehát név alapján egy basszus szintetizátor, a gyakorlatban viszont nagyon széleskörűen használható hangszer, szólókra, blippegésekre, effektekre, arpeggiókra is rendkívül alkalmas.

A hangszer két teljesen független oszcillátorral, egy szub-oszcillátorral, és egy zajgenerátorral rendelkezik. A hullámformák kínálata megfelelő: fűrész, négyszög, pulzus, és szinusz. A szub egy vagy két oktávval az első oszcillátort követi négyszög, szűk pulzus vagy szinusz hullámformával. Az oszcillátorok tudnak hardszinkront.

A filter az elődből jön, 12 / 24dB / oktávba kapcsolható, létra-alapú, tökéletesen alkalmas savas visításokhoz, főleg mert túlvezérelhető belülről.

Újdonság az effekt szekció, ami UGYANCSAK ANALÓG! Egy torzító (ez most nem a szűrő overdrive-ja!). Ez igénytől függően épp csak "hozzászól" az addigikahoz, vagy rettenetes összekoszol, elemeire szakítva a hangot. Egy másik effekt a 2-es oszcillátor flter cutoff frekvenciája modulálásának lehetősége. Nehéz leírni a hatást, de aki olvassa higgye el, nagyon hasznos jellemző ez, és igen ritkán találkozik az ember ilyesmivel fix huzalozású (tehát nem moduláris) szintetizátorban.

Két burkológörbe generátort és két LFO-t is kapunk! Na a mini-asztali szintetizátorok között ez igencsak extrának számít, és természetesen azt a célt szolgálja, hogy a hangunk egy másodpercig se legyen unalmas, mindig változzon, alakuljon, fenntartsa az érdeklődést, az izgalmat. Az első burkoló sima hangerőszabályzó, de a második modulálni képes: pulzusszélességet, szűrőt, és hangmagasságot. Az első LFO hangmagasságot tud modulálni, a második pulzusszélességet és szűrő frekvenciát. És bár úgy tűnhet, hogy négy féle hullámformára képes, egy LFO SLEW funkció segítségével extrább függvényekhez juthatunk.

Arpeggiator és step szekvenszer: végre valaki észrevette, hogy ezek mennyire jó játékok, és a vételárban ezek is bennefoglaltatnak! Ha valamitől végleg sikeres lehet ez a termék, akkor az ez. Az arpeggiator 32 ritmusmintát ismer, a szokásos funkciókkal. Nade a lépéses szekvenszer! Akár négy szekvenciát képes lejátszani, melynél lépésenként állítható a legató és a kitartás.

Végül: 64 gyári presettel érkezik (több preset számítógépen tárolható) és 25 rendes méretű billentyűvel, USB és MIDI csatakozással.

* Billentyűk száma: 25
* Normál méretű
* Egyszerű billentyű mechanika
* Monofón aftertouch érzékenység
* Modulációs kerék
* Hajlítókar
* MIDI
* USB 1.0
* Szintézis típusok: Subtractive
* Polifónia: 1
* Multitimbralitás: monotimbrális
* Gyári hangszínek: 64
* Analóg kimenetek: 1
* Belső háttértár
* Effektek száma egyidőben: 2
* Kapcsolópedál bemenetek: 1
* Tartozék USB kábel
* Méret: 450 x 380 x 80 mm
* Súly: nettó 4kg, bruttó 5kg


Vélemények (0)
Értékelés: 0 vélemény  |  Írd meg a véleményedet
Írd meg a véleményedet

Név:


Vélemény: Megjegyzés: HTML kódok nem engedélyezettek!

Értékelés: Rossz           

Írd be az ellenőrző kódot:Kiegészítő ajánlat
Roland KS-STG8 állvány magasító
35 900 Ft
Nettó ár: 28 268 Ft
Korg PS1 fémházas kapcsoló pedál
11 800 Ft
Nettó ár: 9 291 Ft
Gewa 2x2 LED-es duplanyakas kottalámpa
3 990 Ft
Nettó ár: 3 142 Ft
Roland PK-6 dinamikus MIDI pedál
229 900 Ft
Nettó ár: 181 024 Ft
Roland KS-18Z billentyűs állvány
29 900 Ft
Nettó ár: 23 543 Ft
Bespeco DT5 szék
9 390 Ft
Nettó ár: 7 394 Ft