Hangszerdiszkont.hu
Kosár
Kategóriák

akusztikus

kiegészítők

billentyűs

mikrofonok

pedálok
Kategóriák
Moog Etherwave Theremin Plus Kit

Moog Etherwave Theremin Plus Kit

Ár : 160 900 Ft
Ár hűségforintokban: 160901

Összeszerelhető CV kimenetes Etherwave Theremin készlet

A teremin ez egyik legelső elektronikus hangszer, 1919-ben találta fel León Teremin orosz fizikus. Az első olyan hangszer volt, amit pusztán gesztusokkal lehet megszólaltatni, nem kell hozzáérni a hangszerhez, hogy hangot adjon. 

A tereminek felépítése viszonylag egyszerű: két egymáshoz közel azonos rezgésszámra hangolt rádiófrekvenciás oszcillátor, és egy antenna alkotja. Az egyik oszcillátor fix, 170 kHz-es frekvencián, a másik, amihez egy antenna csatlakozik, 168 és 170 kHz közötti, az antenna által hangolható frekvencián rezeg. 
A két jel interferenciája, a hallható hang frekvenciatartományába eső lebegése hozza létre az elektromos jelet, amely erősítőn keresztül jut a hangszórókhoz, zenei hangot eredményezve. 
Egy másik hasonló elven működő antenna a hangerő szabályozására szolgál. Tehát az egyik kézzel a zenei hang magasságát, a másikkal annak hangerejét tudjuk szabályozni.

Elsődelges szempont volt az Etherwave tervezésnél, és a gyártásnál, hogy a hang, és a kezelés érzékenysége, és a játékmódok lehetőségei minél jobban hasonlítsanak az eredeti Leon Theremin által tervezett darabéhoz, az áramköröket, illetve az oszcillátorokat, azonban Bob Moog irányítása alatt készítették el hozzá. 

Az egyszerűség kedvéért ezek a modellek mikrofon állványra szerelhetők, saját 14 voltos AC adapterről működnek. Egyszerű, nagy jack-es kimenetről bármilyen erősítőre köthetők, és mono fejhallgató kimenete is van. A teljes hangtartománya az Etherwave teremineknek öt oktávnyi, a hangolás egy dedikált gombról az előlapról (PITCH) . 

Az Etherwave Plus a sztenderd Moog tereminek összes tulajdonságát hordozza, a "Plus", ami a legjobb performansz tereminné, és kfinomult kontrollerré teszi azok a következők:

* Pitch & Volume CV kimenetek - tehát különböző CV paraméterek vezé-
   relhetők mindkét kézzel
* Kapu-kimenet 
* Hangmagasság előhallgatás a fejhallgató kimenetről - ellenőrizhető a 
  hang magassága, mielőtt a közönség hallaná a hangot
* Led lámpa

A CV kimenetek jelei megfelelnek teremin hangmagasság, és hangerő paramétereinek, tehát például CV-ről vezérelhető akár egy Little Phatty-vel vagy Voyager-rel vagy más olyan 
analóg szintetizátorral, amin van CV.

Ezek a tereminből kijövő CV vezérlő jelek nem kizárólag hangmagasság, vagy hangerő paramétereket szabályozhatnak. 
Szabadon címezhetők, így a Etherwave Plus az egyik legizgalmasabb kontrollerré is tehető. 
A CV vezérléssel így rengeteg érdekes kombináció érhető el, akár egy Moog Ladder Filter cutoff frekvenciáját, is állíthatjuk, vagy a Minimoog Voyager panoráma paraméterét, a lehetőségek szinte korlátlanok. 

A Plus Kit csomag tartalmazza a natúr fa dobozt, az összeépített alaplapot, potmétereket (+sapkákat) a szükséges beforrasztandó kábeleket, előlapot, valamint a fém antennákat. Minden Etherwave teremin csomagja tartalmaz egy DVD-t, Clara Rockmore: The Greatest Theremin Virtuosa, és a Mastering the Theremin Lydia Kavina előadásában.

A termék súlya: 3 kg 


Vélemények (0)
Értékelés: 0 vélemény  |  Írd meg a véleményedet
Írd meg a véleményedet

Név:


Vélemény: Megjegyzés: HTML kódok nem engedélyezettek!

Értékelés: Rossz           

Írd be az ellenőrző kódot:Kiegészítő ajánlat
Casio AD-1FP 7.5V hálózati adapter
2 490 Ft
Nettó ár: 1 961 Ft
Face 61-billentyűs puha tok
8 900 Ft
Nettó ár: 7 008 Ft
Ajándékutalvány
1 000 Ft
Nettó ár: 787 Ft
Yamaha FL-1024M memória modul
102 900 Ft
Nettó ár: 81 024 Ft
Somogyi Elektronic M700AAA akkumulátor
1 290 Ft
Nettó ár: 1 016 Ft
Novation Impulse Bag 49 puhatok
22 500 Ft
Nettó ár: 17 717 Ft
Roland KC-60 40W billentyûerõsítõ
102 000 Ft
Nettó ár: 80 315 Ft