Korg MicroKORG XL+

Vintage hangzás....és még sok egyéb!

Tagadhatatlanul egyéni megjelenésével és utánozhatatlan hangzásával a microKORG az analóg modellező szintetizátorok egyik prominens képviselője. 2008-ban bemutatásra kerül a microKORG XL, mely a microKORG vastag, markáns hangjai mellett CX-3 orgona, elektromos zongora és egyéb hasznos billentyűs hangszínekkel egészült ki. A következő evolúciós lépés a microKORG XL+, mely a microKORG XL üdítő, új hangokkal felvértezett változata.


Minden eddiginél több vintage hangszín
Új, a microKORG hangzására jellemző markáns analóg modellező szintetizátor hangszínek kaptak helyet a microKORG XL+-ban. A zenekari használat érdekében több professzionális zongora hangszín, köztük az SGproX (mely ismert arról, hogy a kevert anyagon átüt), valamint az erőteljesebb karakterű grand electric piano is megtalálható az új modellben. Ez a kompakt eszköz az M1 és VOX orgonákat, string és flute machine, valamint más kiemelkedő hangszíneket is tartalmaz. Mind a 128 program kiválóan használható, így a microKORG XL+ minden további nélkül használható fő billentyűs hangszerként, de kiegészítő eszközként is megállja a helyét az Ön zenei setup-jában.


Program genre selectror (program műfaj választó)
A microKORG XL tartalmazott egy sound selector-t, melynek segítségével kiválasztható volt a zenei műfaj és a hangszer kategória. Az új microKORG XL+ program genre selector-a aktuális zenei műfajokkal egészült ki, a napjainkra jellemző gyorsan változó zenei világnak megfelelően, így Ön minden eddiginél hatékonyabban választhatja ki a játszott stílusnak megfelelő hangszíneket. A még akkurátusabb hangzás elérése érdekében Ön most a Music Genre tekerő potmétert adott állásban hagyva menet közben is válthat programot, vagy vokóder variációkat (Instrument category fix állásban hagyva).


Új, de mégis nosztalgikus 'new vintage' kialakítás
A microKORG XL+ a vintage elektromos zongorákra hajazó dizájnnal érkezik - futurisztikus, de mégis retró arculat stílusos fekete előlappal. Többek között a minőségi komponensek, mint a fém kapcsolók, hallható kattanást produkáló tekerő vezérlők, valamint a masszív kialakítású gombok azok a jellemzők, melyek révén a microKORG XL+ jócskán meghaladja a kategóriájába tartozó hangszerek képességeit, valamint növeli a hangok editálásának hatékonyságát.


MMT - a KORG analóg modellező technológiája
A microKORG XL+ hangképző engine-jének működése az MMT technológián alapul. Az MMT hang engine már számos eszközben bizonyított, és két oszcillátort kínál, melyek igazán vastag és hatásos hangzásokat hoznak létre. Az OSC1 összesen hét különböző oszcillátor algoritmust, köztük formáns (pl. emberi hang), valamint PCM/DWGS hullámformákat is kínál vintage szintetizátor hangokhoz, emellett olyan technikák alkalmazását teszi lehetővé, melyek nem imitálhatók PCM szintetizátorokkal: keresztmoduláció, unison, VPM (Variable Phase Modulation). A moduláció lehetőségét kihasználva az OSC2-vel könnyedén hozhatók létre komplex és hatásos hangzások.


Vokóder funkció saját hattyúnyak mikrofonnal
A microKORG XL+ vokóderként is funkcionál, így a tartozék mikrofon és az audio input használatával lehetőség nyílik az oszcillátor hangjának alakítására a beszélő effektus létrehozásának érdekében. A vokóder egy 16-sávos filter bankkal rendelkezik, mely alkalmas a múlt vokódereinek hangzásának szimulálására, illetve a filter frekvenciáinak állítására (Formant Shift funkció), emellett az összes sáv hangerejének állítására és panorámázására is van mód - ez utóbbi drasztikusan megváltoztatja a hangzáskaraktert. A vokóder használata egy kézenfekvő módja a manapság népszerű elektronikus zenei elemek alkalmazásának. Mivel a hattyúnyak mikrofon alaptartozék, az eszközt azonnali módon használhatjuk vokóderként.


A KORG-tól megszokott hatásos effekt engine
A KORG KAOSS PAD szériából ismeretes effekt engine két master effektet kínál, összesen 17 effekt típussal, köztük delay, echo, valamint drasztikusabb (ring modulator, grain shifter) algoritmusokkal. Emellett az olyan effektek, mint a delay MIDI clock-ra szinkronizálhatók.


Natural Touch Mini-billentyűzet
Az új Natural Toch mini-billentyűzet az eddiginél is kimagaslóbb játékérzetet biztosít. A billentyűk közötti távolság úgy lett kialakítva, hogy az akkordokat könnyebben lehessen lefogni, és a billentyűk érzete már jobban igazodik a gyorsabb szólamok leütéséhez is. A vízesés-típusú billentyűk kifonomultságot sugároznak, és a glissando-k játszásakor is előnyére válnak a felhasználónak.


Elemről való üzemeltethetőség a hordozhatóság érdekében
A microKORG XL+ üzemeltethető a tartozék AC adapterről, de 6 darab AA elemmel is biztosítható a tápellátása. 56 centiméteres hosszával és 2 kg-s tömegével (elem és mikrofon nélkül) a microKORG XL+ könnyedén hordozható.


Még több funkció USB-n keresztül
A microKORG XL+ és az Ön számítógépének USB kábellel való összekötésével, valamint a Sound editor szoftver használatával az eszköz minden egyes paramétere könnyen szerkeszthető számítógépről is. Emellett a microKORG és MS2000/MS2000B modellek preszet program adatai ingyenesen letölthetők a KORG weboldaláról, hogy Ön még több hangszín közül választhasson.

Tulajdonságok:

  • 37 billentésérzékeny mini billentyű
  • 128 hang program memória
  • Hangforrás: 1 oszcillator + zajgenerátor, EG x 1, LFO x 2
  • 4 hangos polifónia
  • 2 part multitimbralitás
  • Beépített 8 csatornás vocoder
  • Hangerő és panoráma szabályzás minden csatornán
  • Formant Shift funkció
  • 6 típusú arpeggiator
  • Effektek: Modulációs effectek (3 féle), Delay (3 féle), Equalizer
  • 8 szegmenses LED 3 karakteres x 1 sor
  • Ki- és bemenetek: L(Mono) és R kimenet, fülhallgató
  • MIDI IN/OUT/THRU, audio bemenet 1+2 bemenet
  • Vezérlő: Pitch bend wheel, Modulation Wheel
  • Fekete előlappal ellátott 'new vintage' kialakítás
  • Elemről is üzemeltethet
  • Méret: 556 x 231 x 73 mm
  • Súly: 2 kg

Vélemény írása

Kérlek lépj be vagy regisztrálj a vélemény íráshoz

Korg MicroKORG XL+ analóg modellező szintetizátor

  • Megtekintések: 3151
  • Gyártó: Korg
  • Termék kód: komickoxl
  • Jutalom pont: 1588
  • Elérhetőség: Raktáron
  • Garancia: 2 év
  • 158.900 Ft
  • Nettó ár: 125.118 Ft
  • Ár jutalom pontban: 158900

Díjtalan országos házhoz szállítás

25.000 Ft-tól ingyenes - 25.000 Ft alatt is csak 990 Ft!

Akár 10 év garancia

Márkától függően, 1-10 év garanciát vállalunk

Webshopunkban & üzletünkben elfogadott bankkártya típusok

Visa/Visa Electron/V-Pay/MasterCard/Maestro/JCB (American Ex. nem)

Erzsébet kártyával is fizethetsz

Üzletünkben ajándék-, iskolai- & gyermekvédelmi utalványokkal & kártyával fizethetsz. Webshopban & a futárnak tövényi szabályozás miatt sajnos nem. Az utalványokat postázhatod is, a részletekért kérlek írj e-mailt!

OTP Cafetéria ajándék & iskolakezdési kártyával is fizethetsz

Üzletünkben igen, a Webshopban & a futárnak tövényi szabályozás miatt sajnos nem tudsz fizetni. Ha nincs lehetőséged elutazni hozzánk, kérlek írj e-mailt.

Edenred kártyával és utalvánnyal is fizethetsz

Univerzális & elektronika utalványokkal - Ticket compliments ajándék- & Ticket Service Beiskolázási kártyákkal is fizethetsz.

Címkék: Szintetizátorok, munkaállomások, Szintetizátorok - munkaállomások, Korg, MicroKORG, XL+, analóg, modellező, szintetizátor, Korg MicroKORG XL+ analóg modellező szintetizátor

Erőteljes szintézisA microKORG-ot ugyanaz a két oszcillátoros szintézisű DSP motor hajtja, ami a Kor..
119.900 Ft
Nettó ár: 94.409 Ft
KORG KROME - új workstation, sokoldalú hangszínkészlettelÚj zenei workstation modellt mutatott be a ..
329.900 Ft
Nettó ár: 259.764 Ft
KORG KROME - új workstation, sokoldalú hangszínkészlettelÚj zenei workstation modellt mutatott be a ..
399.900 Ft
Nettó ár: 314.882 Ft
KORG KROME - új workstation, sokoldalú hangszínkészlettelÚj zenei workstation modellt mutatott be a ..
499.900 Ft
Nettó ár: 393.622 Ft
A kezdő és a profi zenészek számára is megfelelő minőségű oszcillátor rendszerA KingKORG kiváló hang..
316.900 Ft
Nettó ár: 249.528 Ft