Korg KingKORG analóg modellező szintetizátor, arany

A kezdő és a profi zenészek számára is megfelelő minőségű oszcillátor rendszer
A KingKORG kiváló hangzása a 3 oszcillátornak, az oszcillátoronként 2 hangszínnek, valamint az új XMT modellezésnek köszönhető. Az XMT (Xpanded Modeling Technology) a Korg technoliája, mely az egyszerű kezelhetőség megőrzése mellett is különleges hangzások előállítását teszi lehetővé. A hagyományos szintetizátoroknál a hangképzés során az oszcillátorokat egymás után kell beállítani, és ilyenkor a teljes átláthatóság igen nehéz. Ezzel szemben a KingKORG előre elkészített algoritmusai különböző tipusú és számú oszcillátorok kombinációiból állnak, melyek segítségével a kívánt hangzás gyorsan és egyszerűen beállítható. A választható oszcillátor algoritmusok, az analóg szintetizátor fűrészfog hullám, a négyszög hullámforma, és a zajok mellett számtalan PCM/DWGS algoritmus közül is választhat, így az egyéni hangszín készítésére minden eszköz rendelkezésre áll.

A klasszikus hangszerek hangját reprodukáló modellezéses szűrők
A KingKORG tervezésekor különös figyelmet fordítottak a szűrő egységre, mely meghatározza a szintetizátor karakterét. Az egymástól független szűrők az analóg modellezés során rendkívüli előnyöket biztosítanak és a KingKORG szűrői páratlanul rugalmasan használhatók. A különleges analóg modellezésű szűrő tipusok variálhatók és a szűrő modellek különböző összeállításával akár a70-es évek Lead és Bass hangzásainak előállítására használt analóg monofonikus szintetizátorok, akár a 80-as évek újhullámos polifónikus szintetizátorainak hangszínei, de még a Korg klasszikusnak számító MS-20-as analóg szintetizátorának szűrői is modellezhetők. A szűrők önálló oszcillátorként a rezonancia beállítására is alkalmasak, ez is csak az analóg szintetizátorokra jellemző különlegesség.

Három Master effekt egység (egyenként hat effekt tipussal)
A KingKORG három Master effekt egységgel randelkezik, minden egységben hat féle effekt tipus közül választhat. A PRE FX-ből választhatja például a torzítót vagy az erősítő szimulátort, a MOD FX egységben olyan klasszikus effektek vannak, mint a Phaser, a Chorus, és a Tremolo és végül a REV/DELAY, mely tipusban ambient effektek, például Hall Reverb és modulációs Delay is található. Az effekt processzornak az effekt tipus kiválasztására szolgáló kezelőszerve az előlapon helyezkedik el. A kívánt effekt tipus kiválasztásához forgassa a kereket addig, amíg az effektet meg nem hallja, majd a kerék alatti FX vezérlő gombokkal végezze el az effekt beállítását.

Az elektroncsöves meghajtó áramkörnek köszönhetően felharmonikusokban gazdag, erőteljes torzított hang
Az analóg szintetizálás több éves tapasztalatai alapján a Korg a KingKORG Master effektjét egy teljesen analóg, elektroncsöves meghajtó áramkörrel egészítette ki. Így a tiszta hangszín mellett egy rendkívül meleg, telt, erőteljes hangzású Overdrive használatára is lehetőség nyílik.

Vocoder funkció
A beépített Vocoder az előlapon elhelyezett mikrofon audió jelének segítségével változtatja a hangot, ezáltal olyan hatást érhet el, mintha a szintetizátor beszélne. A Vocoder Formant Shift funkciója radikálisan megváltoztatja a hang karakterét csakúgy, mint a Formant Hold, mely lehetővé teszi, hogy "kimerevítse" a hangot és a billentyűzet segítségével visszajátssza. A KingKORG Dual-Timbre kialakításának köszönhetően a Vocoder egy másik hangszínnel kombinálva akár komplementer hangszínként, akár modulációs forrásként is használható.

Virtual Patch funkció
Több klasszikus szintetizátornál (például az MS-20-nál) a jel útja Patch kábelek segítségével újrakonfigurálható, egyik elem fizikailag összekapcsolható egy másik elemmel. A KingKORG is rendelkezik ezzel a lehetőséggel, a műveletet a Virtual Patch rendszer segítségével végezheti el. A hangszínenként hat Virtual Patch-et konfigurálhat, beállíthatja például az EG vagy az LFO jelútját, illetve a Joystick mozgását virtuálisan hang paraméterekhez, például a Pitch vagy a Cutoff paraméterekhez rendelheti, így a paraméterek modulálásával jelentősen növelheti a hangzás formálásának lehetőségeit.

Step Arpeggiator funkció
A Step Arpeggiator a billentyűzeten lenyova tartott akkordnak megfelelően automatikusan frázis arpeggio-t hoz létre (azaz felbontja az akkordot). Hat arpeggio tipus közül választhat, és külön beeállíthatja az egyes lépések kitartottságát (Duration), intervallumát, valamint az adott lépés be-, illetve kikapcsoltsági állapotát. A funkció segítségével rendkívül változatosá teheti a játékot.

Jól átlátható, új kezelőfelület
Az új kialakítású előlapon a kezelőszervek csoportosítva vannak, így könnyebben végezhetők el a szerkesztési feladatok. Az analóg szintetizátorok jelútjának figyelembevételével kialakított KingKORG előlapja teljes mértékben kihasználja a mai technológiák által biztosított lehetőségeket. Az oszcillátor egységnek például saját kijelzője van, melyen a kiválasztott algoritmus neve látható. A kijelző mellett elhelyezett kerék forgatásakor megjelennek a nevek, a kerék megnyomásával pedig a különböző kategóriák, például az ANALOG vagy a DWGS kategória elejére ugorhat. A vezérlő gombok az egyes oszcillátorok legjellegzetesebb paramétereinek értékét változtatják, és ezzel lehetővé teszik, hogy az analóg szintetizátor minden előnyét kihasználva, a gombok forgatásával változtassa a hangot. A három Master effekt mindegyikéhez egy-egy kerék tartozik, ezekkel egyszerű az effektek kipróbálása és a hangzásra gyakorolt hatás ellenőrzése. A világító kijelző a legmostohább szinpadi körülmények között is kiválóan olvasható.

61 teljes méretű billentyű és Korg X/Y Joystick
A KingKORG billentyűzete öt oktávos átfogású, leütésérzékeny billyentűkből áll, melynek érzékenysége (reakciója) - a klasszikus hangszerekhez hasonlóan - beállítható (Normal, Shallow, vagy Deep). Az oktávváltó gombok mellett a háttér megvilágítású X/Y Joystick segíti az élő előadás közben a legfontosabb paraméterek vezérlését. Játszhat az előre elkészített és programozott Preset hangszíneken, miközben a Joystick segítségével különféle modulációkat elvégezve egyedivé, különlegessé teheti a hangzást.

Favorites funkció - az élő játék megkönnyítése érdekében
A Favorites (kedvencek) funkció lehetővé teszi, hogy egyetlen gomb megérintésével előhívhassa kedvenc hangszíneit. A könnyű visszahívás érdekében a kedvenc gombokhoz - nyolc kategóriába csoportosítva - összesen 40 programot jelölhet ki.

200 beépített preset program
A KingKORG nyolc kategóriába rendezve összesen 200 szinpadkész preset programot tartalmaz. A kategóriák között olyanok vannak, mint a Synth, a Lead, vagy a Bass. Ezekre a nagyszerű gyüjteményekre élő játék közben bármikor szüksége lehet, a kollekciók számtalan PCM zongora, elektromos zongora, orgona, és csemballó hangszínt is tartalmaznak. A régebbi szintetizátoroknak köszönhetően, a KingKORG-ban a kedvelt klasszikus és modern dalok előadásához szükséges autentikus hangszínek is megtalálhatók, és ez tovább bőviti a felhasználási lehetőségeket. A saját beállítású hangszínek tárolására 100 felhasználó által programozható memóriahely áll rendelkezésre.

A Monotribe vagy MS-20 vezérlésére szolgáló CV/GATE OUT kimenet
A CV/GATE OUT kemenet lehetővé teszi, hogy a KORG Monotribe-t vagy az MS-20-at analóg jellel vezérelje. Az erre a célra szolgáló kábel a Monotribe tartozéka, csatlakoztatás után a KingKORG billentyűzete segítségével szólaltathatja meg a Monotribe-t.

A programok szervezését egyszerűsítő könyvtár kezelő szoftver
Ha a KingKORG-t USB kábellel számítógéphez csatlakoztatja és telepíti a könyvtár kezelő szoftvert, a programokat egyszerűen a számítógép segítségével menedzselheti. A szoftvert a Korg weboldaláról (http://www.korg.com) töltheti le, de beszerezheti a helyi Korg viszonteladótól is.

Főbb jellemzők:

* Új szintézis, XMT (eXpanded Modelling Technology)
* 61 billentésérzékeny, félig súlyozott billentyű
* 24 hang polifónia
* 300 preset (ebből 200 gyári preset, és 100 felhasználói hely 8 kategóriába
   rendezve)
* 2 part multitimbrális (Layer és Split lehetőséggel)
* 3 oszcillátor (klasszikus analóg hullámformák digitális megfelelői, DWGS,
   zajgenerátor, PCM, és a mikrofon bemenet jele is választható)
   - öszesen 127-féle hullámforma (az "Analog & Noise" kategóriában 64, a
     DWGS-ben 30, PCM-ben 50 és végül a mikrofon bemenő jele)
* Választható alul-és felüláteresztő- valamint Band Pass-sávszűrő, összesen
   18 beállítással (LPF-7db, HPF-5db, és BPF-6db)
* Moduláció: 2 envelope generator/2 LFO + Amp/VIrtual Patch (A és B
   timbre-re külön-külön 6 beállítás)
* Három (PreFX, ModFX, Rev/Delay) Master effekt egység, egyenként hat
   effekt tipussal, + 2-sávos EQ + Tube (drive szabályzóval)
   - PRE FX (Distortion, Decimator, RingMod, GT Amp, EP Amp, Tone)
   - MOD FX (Flanger, Chorus, U-Vibe, Tremolo, Phaser, Rotary),
   - REV/DELAY (HallL, Room, Plate, Tape Echo, Mod Delay, BPM Delay)
* 16-sávos vokóder, Formant SHift és Formant Hold paraméterekkel
* Legfeljebb 8-lépéses Arpeggiator melyek száma változtatható, 6 beállítás
   (Up/Down/Alt1/Alt2/Random/Trigger)
* Joystick, oktávállító gombok (Le/Fel), Category/Favorite gombok
* Fő kijelző: 16 x 2 karakteres OLED
* Oszcillator és a Szűrő szekciók kijelzői: 128 x 64 pixel OLED
* Mikrofonbemenet (szimmetrikus XLR)
* Audio kimenet “L/Mono, R” (6.3 mm, TS, asszimetrikus)
* Fejhallgató kimenet (3.5 mm, sztereó mini-jack)
* Sustain pedál bemenet, Switch/Pedal bemenet
* CV/Gate kimenet, MIDI IN/OUT, USB csatlakozó
* Tartozékok: AC Adapter (DC12V), CV/Gate kábel (Monotribe és MS20
   Mini-hez)
* Szín: arany (GD: gold)
* Méret: 1,027 × 96 x 313 mm
* Súly: 7.0 kg

Vélemény írása

Kérlek lépj be vagy regisztrálj a vélemény íráshoz

Korg KingKORG analóg modellező szintetizátor, arany

Díjtalan országos házhoz szállítás

25.000 Ft-tól ingyenes - 25.000 Ft alatt is is csak 990 Ft!

Akár 10 év garancia

Az általunk forgalmazott termékekre márkától függően, 1-10 év garanciát vállalunk

Webshopbunban & üzletünkben elfogadott bankkártya típusok

Visa/Visa Electron/V-Pay/MasterCard/Maestro/JCB (American Ex. nem)

Erzsébet kártyával is fizethetsz

Üzletünkben igen, a webshopban tövényi szabályozás miatt sajnos nem. Postai úton is elfogadunk utalványt, a részletekért kérlek írj e-mailt!

OTP Cafetéria ajándék & iskolakezdési kártyával is fizethetsz

Hamarosan, még nem aktív! Webshopunkban & üzletünkben egyaránt!

  • Megtekintések: 1427
  • Gyártó: Korg
  • Termék kód: kingkorg
  • Jutalom pont: 3169
  • Elérhetőség: Raktáron
  • Garancia: 2 év
  • 316.900 Ft
  • Nettó ár: 249.528 Ft
  • Ár jutalom pontban: 316901

Címkék: Szintetizátorok, munkaállomások, Szintetizátorok - munkaállomások, Korg, KingKORG, analóg, modellező, szintetizátor, , arany, Korg KingKORG analóg modellező szintetizátor, arany

Adam Audio A5X 100W aktív stúdió monitor -11%
Aktív kétutas stúdió monitor hangfal. Az AX széria széles választéka megoldást nyújt sok különböz..
129.900 Ft 115.900 Ft
Nettó ár: 91.260 Ft
Akai Pro Blues Overdrive gitáreffekt -7%
Az AKAI PRO Analog Custom Shop kínálatából származó Blues Overdrive segítségével felüdíthetjük a blu..
21.500 Ft 19.900 Ft
Nettó ár: 15.669 Ft
Akai Pro Flanger gitáreffekt -7%
Meleg hangszín, szélsőséges rezonancia, tiszta analóg hangzás. Ezek fémjelzik az AKAI PRO Analog Cus..
21.500 Ft 19.900 Ft
Nettó ár: 15.669 Ft
Akai Pro Phase Shifter gitáreffekt -7%
Egy igazi modern klasszikus. Az AKAI PRO Analog Custom Shop Phase Shifter pedálja az egyik leginkább..
21.500 Ft 19.900 Ft
Nettó ár: 15.669 Ft
AKG C414 XLS nagybembrános stúdió mikrofon -10%
A C414 60 év elteltével is világhírű. Mindenütt ott van, a világ legolcsóbb profi nagymembrános mikr..
331.500 Ft 299.900 Ft
Nettó ár: 236.142 Ft
AKG D3800M szuperkardioid énekmikrofon -33%
A nagy kimeneti jelű kapszula hiper vese karakterisztikájának köszönhetően elképesztően nagy érzéken..
59.900 Ft 39.900 Ft
Nettó ár: 31.417 Ft
AKG D3800MS kapcsolós szuperkardioid énekmikrofon -33%
A nagy kimeneti jelű kapszula hiper vese karakterisztikájának köszönhetően elképesztően nagy érzéken..
59.900 Ft 39.900 Ft
Nettó ár: 31.417 Ft
AKG D5 professzionális dinamikus vokálmikrofon -11%
Tipus: dinamikus Karakterisztika: szuperkardioid Frekencia átvitel: 70 - 20.000 Hz Érzékeny..
33.500 Ft 29.900 Ft
Nettó ár: 23.543 Ft
AKG WMS40 Mini Instrumental vezeték nélküli hangszeres szett - US45A (660,700 MHz) -9%
Az akció csak az US45A (660,700 MHz) frekvenciájú szettre vontakozik! Az AKG WMS 40 mini sze..
35.900 Ft 32.500 Ft
Nettó ár: 25.591 Ft
AKG WMS40 Mini Vocal vezeték nélküki mikrofon szett  - US45A (660,700 MHz) -9%
Az AKG WMS 40 mini szettek a megszokott WMS mikrofonok kicsinyített és egyszerűsített variánsai. Voc..
35.900 Ft 32.500 Ft
Nettó ár: 25.591 Ft
* 10 csatorna összesen 16 bemenettel * 8 mono, 2 sztereó, 1 aux bemenet * 8 mikrofonbemenet e..
89.900 Ft
Nettó ár: 70.787 Ft
Profi, sodrott árnyékolt mikrofonkábel.A mennyiség megadásával megadhatod a kívánt métert!Külső átmé..
395 Ft
Nettó ár: 311 Ft
Hatszögletű acél vezetőszál köré tekert nikkel bevonatú sodort acélhúrok.Tökéletes megoldás azokna..
1.990 Ft
Nettó ár: 1.567 Ft
A Joyo JA-03 Lead egy mini gitár erősítő fejhallgató kimenettel, AUX bemenettel, hangerő, hangszín é..
4.990 Ft
Nettó ár: 3.929 Ft
Profi, kettős árnyékolt gitár-, hangszer- és jelkábel.A mennyiség megadásával megadhatod a kívánt mé..
395 Ft
Nettó ár: 311 Ft
6 db Dunlop Tortex kőporos pengető (150 Ft/db).Méretek: .50, .60, .73, .88, 1.0, 1.14 ..
900 Ft
Nettó ár: 709 Ft
Profi, hangfalkábel. 500W folyamatos teljesítményig ajánlott. A mennyiség megadásával megadhat..
450 Ft
Nettó ár: 354 Ft
6 db Dunlop Delrin pengető (115 Ft/db).Méretek: .46, .71, .96, 1.14, 1.5, 2.0 ..
690 Ft
Nettó ár: 543 Ft
Minőségi, zajmentes gitárkábel * 3 méter hossz * 6,3-as, aranyozott hegyű, egyenes-egyenes jack dug..
1.890 Ft
Nettó ár: 1.488 Ft
6 db Dunlop Gator kõporos pengetõ (150 Ft/db). A Gator a Tortexhez hasonló, csak 1 mm-el kisebb kerü..
900 Ft
Nettó ár: 709 Ft
Vintage hangzás....és még sok egyéb! Tagadhatatlanul egyéni megjelenésével és utánozhatatlan hang..
138.900 Ft
Nettó ár: 109.370 Ft
Erőteljes hangzás és elegáns megjelenés! Az új StompLab sorozat - a multi-effektek új generációja. M..
24.900 Ft
Nettó ár: 19.606 Ft
A taktile  egy stílusos megjelenésű hangszer, melyben az olyan szintetizátorok és zenei munkaál..
109.900 Ft
Nettó ár: 86.535 Ft
A polifónikus analóg szintetizátorok új generációja - és még ennél is több. A minilogue nem verse..
183.900 Ft
Nettó ár: 144.803 Ft
Polifónikus digitális szintetizátor, amely tökéletesen reprodukálja a klasszikus FM hangmodult. A..
50.900 Ft
Nettó ár: 40.079 Ft