Clavia Nord Lead A1 modellező szintetizátor

A következő lépés a virtual analog történelemben!
Az új Nord Lead A1 meghaladja mindazt, amit a korábbi Nord Lead-ek tudtak hangzásban. Míg a nemrég megjelent Nord Lead 4 inkább az élőzés irányába tekint, az A1 a komplexitásra, az újszerű hangzásokra koncentrál.


Lead for Speed
A világ tovább forog, és az új generációk új zenéihez új hangzásokat keresnek. Ehhez egyre összetettebb szintetizátort kell tervezni, mely egyre több zenei műfaj igényeit képes kiszolgálni magas szinten. Hogy az átláthatósága mégis emberi léptékű maradhasson jól átgondolt, új kezelőfelületet kellett készíteni. A Nord e tekintetben mindig is a világ élvonalába tartozott, és most is zseniálisat alkotott. A hangszer kísérletezésre ösztönzi a zenészt: rendkívül gyorsan lehet programozni, és a legkisebb beavatkozás is szenzációs végeredményt produkál.


A Nord valaha létező legjobb analóg modellje.
Az A1 szívében a legújabb analóg modellező motort találod. A cég virtual analóg szintézis rendszerét egy új szintre emelték: soha nem volt ennyire élethű az analóg hangzás szimulációja. 24 hang polifóniával és négy part multitimbralitásával messze túlmutat a napjainkban jellemző analóg szintetizátorok hangzásának változatosságán.


...mindezt a legintuitívebb kezelőfelülettel.
Az új A1 kezelését teljesen újragondolták egy egyszerűen kezelhető elrendezéssel, mely azonban elég összetett funkciókat is képes megvalósítani. Az eredményt profi billentyűsök kérését figyelembe véve tervezték. Meglepő módon még a legtapasztaltabb programozók is igénylik ezt a jól átgondolt kialakítást mivel napjainkra jellemző határidőkényszer miatt rendkívül gyorsan kell meggyőző eredményt produkálni. A Nord Lead A1-en a hangszínkészítés és a kísérletezés rendkívül egyszerű lett az új, különleges oszcillátor blokknak, az előre programozott modulációs mátrixnak és az új burkolóknak köszönhetően. Megígérjük, hogy a patch készítés sokkal gyorsabb lesz mint ami eddig lehetséges volt egy ilyen komplexitású szintetizátorral!


Oszcillátor blokk
A Nord Lead A1-ben az új Wave motort találod, ahol két oszcillátort konfigurálhatsz úgynevezett shortcutokkal. Erre egyébként szükség is volt, mert annyi féle szintézist tud megvalósítani, hogy a hagyományos módszerekkel csak nagyon komplikáltan lehetett volna megoldani a programozását. Úgy kell elképzelni, hogy választasz egy oszcillátor hullámormát (ezek lehetnek analóg és digitális hullámformák), választasz egy konfigurációs beállítást (Pitch, Detune, Shape, Sync, FM, AM, Dual Osc vagy zaj) és az OSC Control tekerővel beállítod az arra a konfigurációra jellemző értéket.
Mindez kipróbáláskor nyer értelmet, leírni elég nehéz hogy ezt pontosan hogy is kell elképzelni, de amire érdemes figyelni az az, hogy milyen gyorsan lehet programozni a hangszert a routing és patching motorikus részének elhagyásával. Akár profi vagy akár amatőr, lenyűgöző sound design feladatokat tudsz megoldani az eddigihez képest sokkal rövidebb úton.


Oszcillátor konfigurációs shortcutok

 • Pitch: Az eredeti oszcillátor hangmagasságát állítja.
 • DeTune: Második oszcillátort ad hozzá, melyben annak hangmagasságát szabályozhatjuk.
 • Dual Osc: Ez is egy második oszcillátort ad hozzá, de itt a hullámformák állíthatók és az oktáv hangolható. Az OSC Control szabályzó ekkor a szub oszcillátor hangerejét állítja.
 • Shape: Elhajlítja az oszcillátor hullámformájának alakját (shaping és folding!). Ha pl. négyszög hullámformát választunk, akkor ez pulzusszélesség moduláció. De más hullámformák esetén pl. additív szintézist hoz kétre.
 • Sync: Hardszinkron effektet szimulál egy további oszcillátor referenciaként való használatával.
 • FM: FM modulálja az első oszcillátort, melyhez számos különféle szinusz hullámokat használhatsz fel.
 • AM: A második oszcillátorral AM modulálhatsz.
 • Noise: Zajt kever az eredeti oszcillátorhoz. Az OSC Control szabályzó a kettő arányát szabályozza ezesetben.


Filter blokk
A klasszikus 12 és 24 dB aluláteresztő szűrőt találod meg kiegészülve a dióda és létraszűrőkkel a legendás Mini és TB-303-as szintetizátorokból. Az A1-es modellezése annyira élethű az eredetikhez képest, amennyire csak lehetséges. A Mini szuper sima, a 303 pedig nagyon jól hozza azt az érces, savas világot, amit már jól ismersz.


Moduláció

 • Mod Env: A három fázisú ADR modulációs burkológörbét a billentyűzet triggereli, és annak mértékét a leütés erőssége is szabályozhatja. Ezen túl invertálható is. A fotón jól látszik mennyire egyértelműen kezelhető, és az is jól leolvasható, hogy milyen modulációk lettek bekapcsolva.
 • LFO: A Nord Lead A1-ben van LFO számos hullámformával, továbbá könnyedén a master órajelhez szikronozható. Ez az LFO továbbá extra modulációs burkológörbeként is képes működni.
 • Vibrato: Egy dedikált LFO van tervezve vibrato célokra.


Effekt Blokk
A Lead A1's effektblokkja két teljesen új lenyűgöző modellt mutat be: egy Ensemble és egy Chorus effektet, melyeket klasszikus analóg string szintetizátorok után modelleztek, és mondhatjuk, hogy szenzációsan sikerültek: azonnali 70-es évek hangzásra képes!
Mindezek mellett remek hangú ring modulátor, phaser, flanger és drive effektek választhatóak plusz egy delay és egy külön reverb minden partnak.


Játékot támogató funkciók


Modulációs kerés és Velocity Morph
Természetesen nem hiányozhat a klasszikus Morph funkció, melyet a többi Nordból jól ismerünk, és ami a leghatékonyabb módja a hangok életre keltésének. A szintetizátor minden paramétere -akár egy időben- animálható attól függően, hogy a modulációs kereket hova toljuk, hogy milyen erővel ütjük le a billentyűt, vagy hogy mennyire van lenyomva a pedál. Ennek beállítása különlegesen egyszerű: lenyomod a Morph gombot, és áttekered az általad animálni kívánt tekerőket olyan állásba, ahol a morph végén állniuk kell majd.


Master Clock
Egy mester órajel van az A1-ben melyhez szinkronozhatók az LFO, az arpeggiator és a delay. Ez az órajel előállítható belülről, de külső MIDI órajelből is nyerhető. Egy Tap Tempo gomb segítségével pl. könnyen ráállhatunk a dobos vagy a playback tempójára


Arpeggiator
Az A1-en mind a négy partnak saját arpeggiatora van. Ezek egyszerre vagy külön-külön is a mester órajelhez szinkronizálhatók.


Splitek és Layerek
Ha emlékszel még arra fentről, hogy a hangszer mennyi féle szintézisre képes az oszcillátor szekcióban, akkor most megértheted, milyen előnyt jelenthet ezek összelayerezése és splitelése. Más szintetizátorokhoz képest itt a partok teljesen más szintézist is alkalmazhatnak, pl. FM, additív, szubtraktív, komplex egyszerre lehet jelen egyetlen performance patchben! A Split-módban 2 part lesz a split két oldalán. A Hold gomb megnyomásával bekapcsolva tarthatod az egyes partokat miközben egy másikon rájátssz arra valami mást.


Négy kimenet
A hangszeren négy független kimenet van, mind a négy part külön kimenetre küldhető. Az A1-en azonban helyet kapott egy panoráma gomb is.


Sound Manager
Az A1 tartozéka a Nord Sound Manager program (OS-X és Windows). Ez egy könyvtárazó program, mely révén nagyon egyszerűen lehet keresni-menteni-feltölteni-archiválni hangszíneidet.


MIDI vezérlés
A hangszeren USB és MIDI is van. Minden kezelőszerv küld és fogad MIDI control adatot.


A hardware
Mint minden Nord, az A1 kézzel készül Stockholmban elképesztő minőségellenőrzés mellett rendkívül nagy odafigyeléssel. A Fatar® 49-es mechanikája, a fémház, a szabályzó tekerők, a nyomatékos hangsúly a gyártás minőségén teszi lehetővé azt, hogy ez a hangszer egy életre kitartson melletted.


Oszcillátorok

 • Teljesen egyedi koncpeció: az oszcillátorokat 8-féle képpen lehet konfigurálni
 • Pitch, Detune, Shape, Sync, AM, Noise, Dual Osc, FM
 • Hagyományos és digitális hullámformák


Moduláció

 • LFO 5 hullámformával
 • Modulációs burkológörbe
 • LFO, mely extra burkolóként is tud működni


Effektek

 • Ensemble
 • Chorus
 • Phaser
 • Flanger
 • Ring Modulátor
 • Drive


Szűrő

 • 12, 24 dB aluláteresztő szűrők
 • Felüláteresztő és sávszűrők
 • Tranzisztor és dióda létraszűrő szimulációi a Mininek és a TB-303-nak


Performance

 • 4-part multitimbrális
 • Master órajelhez szinkronozható az arpeggiator, az LFO és a Delay
 • Velocity és Modkerék morph
 • USB MIDI

Méret: 864 x 272 x 94 mm

Súly: 4,81 kg

Vélemény írása

Kérlek lépj be vagy regisztrálj a vélemény íráshoz

Clavia Nord Lead A1 modellező szintetizátor

 • Megtekintések: 557
 • Gyártó: Clavia
 • Termék kód: HD13069
 • Jutalom pont: 4488
 • Elérhetőség: Raktáron
 • Garancia: 2 év
 • 448.900 Ft
 • Nettó ár: 353.465 Ft
 • Ár jutalom pontban: 448900

Díjtalan országos házhoz szállítás

25.000 Ft-tól ingyenes - 25.000 Ft alatt is csak 990 Ft!

Akár 10 év garancia

Márkától függően, 1-10 év garanciát vállalunk

Webshopunkban & üzletünkben elfogadott bankkártya típusok

Visa/Visa Electron/V-Pay/MasterCard/Maestro/JCB (American Ex. nem)

Erzsébet kártyával is fizethetsz

Üzletünkben ajándék-, iskolai- & gyermekvédelmi utalványokkal & kártyával fizethetsz. Webshopban & a futárnak tövényi szabályozás miatt sajnos nem. Az utalványokat postázhatod is, a részletekért kérlek írj e-mailt!

OTP Cafetéria ajándék & iskolakezdési kártyával is fizethetsz

Üzletünkben igen, a Webshopban & a futárnak tövényi szabályozás miatt sajnos nem tudsz fizetni. Ha nincs lehetőséged elutazni hozzánk, kérlek írj e-mailt.

Edenred kártyával és utalvánnyal is fizethetsz

Univerzális & elektronika utalványokkal - Ticket compliments ajándék- & Ticket Service Beiskolázási kártyákkal is fizethetsz.

Címkék: Szintetizátorok, munkaállomások, Szintetizátorok - munkaállomások, Clavia, Nord, Lead, modellező, szintetizátor, Clavia Nord Lead A1 modellező szintetizátor

Erőteljes szintézisA microKORG-ot ugyanaz a két oszcillátoros szintézisű DSP motor hajtja, ami a Kor..
129.900 Ft
Nettó ár: 102.283 Ft
A népszerű MOX sorozatot a legújabb MOTIF XF technológiával frissítettük, hozzáadtunk több hangszínt..
339.900 Ft
Nettó ár: 267.638 Ft
A népszerű MOX sorozatot a legújabb MOTIF XF technológiával frissítettük, hozzáadtunk több hangszínt..
499.900 Ft
Nettó ár: 393.622 Ft
Zenei munkaállomás a lehetőségek széles tárházávalA Roland új FA sorozata teljesen újraértelmezi a z..
540.900 Ft
Nettó ár: 425.906 Ft
Zenei munkaállomás a lehetőségek széles tárházávalA Roland új FA sorozata teljesen újraértelmezi a z..
345.900 Ft
Nettó ár: 272.362 Ft