Clavia Nord Lead 4 szintetizátor

Nord Lead 4 - a legjobb performansz szintetizátor!
Frissítés! 2014-12-23 - Az új Nord Lead 4 OS v1.30 oprendszer néhány a Nord Lead A1-ben megtalálható funkciót hozott át a Lead 4-be, de ugyanígy fejlesztéseket, és hibajavításokat is tartalmaz.


Főbb újítások:

 • A Multi Focus funkció: Amikor a hangszer Multi Focus módban van, minden paraméter egyidejűleg állítható az összes aktív slot-on. A Multi Focus mód aktiválásához egyidejűleg a SHIFT+KBD tracking gombokat kell lenyomni, ilyenkor az aktív sot-ok melletti led-ek azonos időben villogni kezdenek. 
 • A Slot- kezelés ugyanúgy működik mostantól, mint a Lead A1-nél: az egyes slot-ok ki be kapcsolhatók, ha egy másik aktív slot választót nyomva tartunk
 • Solo-mód: ha duplán megnyomunk egy slot gombot, akkor az adott slot-ot egyedül halljuk Solo módban. A Solo módból úgy lehet kilépni, ha egy másik slot gombot megnyomunk.
 • Program mód, és Performance mód közti váltáskor ha a Copy gombot nyomva tartjuk, átmásolhatjuk a slot-ok tartalmát az adott módból a másikba.
 • A "Global Octave Shift" paraméterek mostantól tárolhatók a performance-okban.
 • For a complete list of changes see the OS Update History page.

A 2013-ban 30 éves Nord, stílusosan egy ikonikus szintetizátor újrafogalmazásával ünnepel, ez a Nord Lead 4. A forradalmi virtuál analóg szintetizátor a Nord Lead 1995-ben jelent meg, ezt követte a Nord Lead 2, majd a hármas, de tíz éve változatlan formában, és töretlen népszerűséggel még mindig gyártásban van, és kapható a Nord Lead 2X.
Az új leendő klasszikus, a Nord Lead 4 nem egy felcicomázott, ráncfelvarráson átesett szimpla név, és jogutód, hanem a hagyományok nyomán haladó, korábban nem látott performansz, és modulációs lehetőségekkel felvértezett virtuál-analóg szintetizátor kifejezetten élő előadásokra építve. Fontos tudni: rack változaban is megjelent, ez a Nord Lead 4R.
A Nord Lead 4 teljesen kortalan hangszer, tehát az old-school szintetizátorhangok megszólaltatásától a teljesen friss és mai elektronikus tánczenei produceri munkálatokig mindenre alkalmas virtuális analóg szintetizátor. Felépítésének köszönhetően (4 voice, 4 független kimenettel, mindegyiknek saját arpeggiatora, effektje van) komplett "varázslatok" hozhatók létre.
A hangszer új előadást támogató jellemzőket és fejlett layerezési és szinkronizációs képességeket kapott, borítékolható, hogy nagyon sokáig ez lesz a legkedveltebb, és legjobb performansz-szintetézátor a viruál-analóg szcénában.
A 4 part multimbrális hangszer két teljesen új oszcillátort kapott 2x-es oversamplinggel. A klasszikus analóg hullámformák mellett van itt egy Wavetable mód is, mely egyben újítás is: úgy hívják, formáns hullámtábla.
A hangok csonkolására FM, hard és szoftszinkron áll rendelkezésre, illetve valódi Unison mód (annyit tesz, hogy az unison innentől már nem vesz el a polifóniából). Akár 4 hangot tud összelayerezni. Meleg.
A szűrő 12/24dB, HP, BP és LP, plusz a Nord szerint a VA szintézisben korszakalkotó tranzisztor és dióda létraszűrő szimuláció.
A következő nagyon okos elgondolás: a "variation" nevű gombok 7 variáció előre tárolását engedik meg ugyanabból a hangszínből. Azt jelenti, hogy egy ilyen gombhoz hozzárendelhetünk egy teljesen más kapcsoló-tekerő állást, gyakorlatilag mintha "kuplungolnánk", pl. egy leütés erejéig a hang tetszőleges paramétereit megváltoztatja (mondjuk hosszú lesz a reverb, vagy lesz delay stb).
A hangok ritmikusan is változtathatók, master órajelhez igazíthatók, a layerek képesek egymáshoz igazodni.
Minden partnak saját effektjei vannak: delay, reverb, csöves torzító szimulálta overdrive, beszéd-effektus és sample rate csökkentős crush.
Az élő performanszok teljes kitekeréséhez, a hangszín organikus mutálásához a "Patch mutator" funkció egészen egyedi megoldás: a shift+D gomb lenyomására a meglevő hangszínt tekergeti el, mutálja. Ez a más gyártónál nem létező, teljesen új, innovatív modulációs lehetőség képes a hangszínt, az előadást teljesen a feje tetejére állítani. Kifejezetten kísérletező kedvű, merész muzsikusok számára ajánljuk.
A Nord Lead 4 rendkívül jó, ütős, inspiráló, azonnal változtatható, könnyen felülírható gyári szintetizátorhangokkal bír, a filtereknek, modulációs lehetőségeknek, és effekteknek köszönhetően mindenre képes. Az arpeggiator, a split, és a chord funkciók együttes használatával komplett 4 voice-os ritmikus performance-okat hozhatunk létre. A tökéletes performance szintetizátor!

 • 4-part multitimbrális szintetizátor 4 független kimenettel bír mind a 4 voice
 • 49 billetnésérzékeny billentyűzet
 • 20 hang polifónia
 • Voice-onként 2-oszcillátoros virtuál analóg szubtraktív szintézis frekvencia moduláció (FM), hard és szoftsztinkronnal
 • Hullámtábla szintézis, benne különleges formáns-hullámtáblákkal.
 • UPDATE: Az oszcillátor 2 zajgenerátorként is tud működni, melynek önálló rezonáns szűrője van (ezt kimondottan alkalmas komplex dobhangok szintéziséhez)
 • A szokásos Morph funkció (paraméterek rendelhetők a modulációs kerékhez, leütés erősséghez)
 • Új "Variation" kontrollerek -gombnyomásra radikálisan megváltoztatható a hang majdnem bármely paramétere, azonnal! Automatizálás nélkül tehát élő előadás közben gombnyomásra változtatható akár egyszerre az LFO sebessége, a moduláció, kétállású szűrő beállítás, és a visszhang mértéke. A hangsúly itt azon van, hogy játék közben, gombnyomásra A-ból B-be váltanak a paraméterek, elengedéskor vissza, tehát ritmizálni is lehet ezzel a funkcióval - a megszokott hullámformákon túl -szubraktív, analóg-jellegű, FM- wavetable szintézis, ezek között a Nord úttörő formáns hullámtáblája is megtalálható 
 • A hangok csonkolására FM, hard és szoftszinkron áll rendelkezésre, illetve valódi Unison mód (annyit tesz, hogy az unison innentől már nem vesz el a polifóniából). Akár 4 hangot tud összelayerezni.
 • A szűrő 12/24dB, HP, BP és LP, plusz a Nord szerint a VA szintézisben korszakalkotó tranzisztor és dióda létraszűrő szimuláció.
 • Duál LFO/Arpeggiator szekció és modulációs burkológörbe változatos rout-olási lehetőségekkel
 • Az LFO, az Arpeggiator és a Delay szinkronizálható a Master Clock-hoz, vagy (külső MIDI-Clock-hoz).
 • Effektek: Crush, Talk és Distortion, zengető, delay (slot-onként!). UPDATE: +kompresszor és fésűszűrő effekteket adtak hozzá.
 • UPDATE: véletlen hangszíngenerátor és programok mutációjának létrehozása.
 • USB-MIDI funkció - nem csak élőben, de MIDI-n keresztül is automatizálhatók a paraméterek
 • Méret: 865 x 265 x 105 mm
 • Súly: 6,6 kg

Vélemény írása

Kérlek lépj be vagy regisztrálj a vélemény íráshoz

Clavia Nord Lead 4 szintetizátor

 • Megtekintések: 1343
 • Gyártó: Clavia
 • Termék kód: HD13061
 • Jutalom pont: 5899
 • Elérhetőség: Raktáron
 • Garancia: 2 év
 • 589.900 Ft
 • Nettó ár: 464.488 Ft
 • Ár jutalom pontban: 589900

Díjtalan országos házhoz szállítás

25.000 Ft-tól ingyenes - 25.000 Ft alatt is csak 990 Ft!

Akár 10 év garancia

Márkától függően, 1-10 év garanciát vállalunk

Webshopunkban & üzletünkben elfogadott bankkártya típusok

Visa/Visa Electron/V-Pay/MasterCard/Maestro/JCB (American Ex. nem)

Erzsébet kártyával is fizethetsz

Üzletünkben ajándék-, iskolai- & gyermekvédelmi utalványokkal & kártyával fizethetsz. Webshopban & a futárnak tövényi szabályozás miatt sajnos nem. Az utalványokat postázhatod is, a részletekért kérlek írj e-mailt!

OTP Cafetéria ajándék & iskolakezdési kártyával is fizethetsz

Üzletünkben igen, a Webshopban & a futárnak tövényi szabályozás miatt sajnos nem tudsz fizetni. Ha nincs lehetőséged elutazni hozzánk, kérlek írj e-mailt.

Edenred kártyával és utalvánnyal is fizethetsz

Univerzális & elektronika utalványokkal - Ticket compliments ajándék- & Ticket Service Beiskolázási kártyákkal is fizethetsz.

Címkék: Szintetizátorok, munkaállomások, Szintetizátorok - munkaállomások, Clavia, Nord, Lead, szintetizátor, Clavia Nord Lead 4 szintetizátor

Erőteljes szintézisA microKORG-ot ugyanaz a két oszcillátoros szintézisű DSP motor hajtja, ami a Kor..
129.900 Ft
Nettó ár: 102.283 Ft
A következő lépés a virtual analog történelemben!Az új Nord Lead A1 meghaladja mindazt, amit a koráb..
448.900 Ft
Nettó ár: 353.465 Ft
* 88 leütés-és billentésérzékeny, kalapácsmechanikás (LK40GH) billentyű    állítható nyom..
391.900 Ft
Nettó ár: 308.583 Ft