Yamaha CLP-575 R Clavinova digitális zongora

A "Real Grand Expression" hang, a billentés és a pedálok tökéletes integrációja egy valódi nagyzongora játékérzetét nyújtja.

Real Grand Expression. Ez a kifejezés a Clavinova kifejezőkészségét határozza meg. Itt nemcsak a hang, a billentés és a pedálok abszolút érvényesüléséről van szó, hanem olyan technológiák alkalmazásáról, melyeket speciálisan az akusztikus zongoragyártás során fejlesztettek ki azzal a céllal, hogy ezt a három összetevőt egyetlen hangszerbe ötvözzék. A billentésnek és a pedál játékérzetének köszönhetően a zongora pontosan a kívánt hangot adja vissza. Játék közben teljesen azt fogja érezni, mintha igazi zongorán játszana.


A világ legjobb koncertzongoráinak a hangzása

A méltán elismert CFX és a Bösendorfer Imperial zongorák jól felismerhetőek jellegzetes, változatos hangszínkészletükről, finom, könnyű, lágy hangjukról. A 2010-es Nemzetközi Chopin Zongoraverseny győztesének a Yamaha legjobb koncertzongorájára, a CFX-re esett a választása, a Bösendorfer Imperial márkanév is hosszú története során kivívta a zongoristák elismerését.

Mindkét kiváló zongora hangszínei megtalálhatóak a Clavinovában. A rendkívül tapasztalt zongoratechnikusok által tökéletesen behangolt hangszer minden egyes billentyűjének a hangját egyenként digitalizáltak, így a Clavinova képes pontosan visszaadni a hangszerek egyedi hangkarakterisztikáját.

A Clavinova hangszerrel egyszerre élvezheti a CFX és a Bösendorfer Imperial különlegesen magávalragadó hangját.


VRM fizikai modellezés - a zongora teljes szekrényének jellegzetes rezgése

A zongorában a hang a hangszer belsejében rezeg, és itt épül fel a gazdag, szép zengés, melyből kialakul a hallgató számára is jellegzetes hang.

Ezt a jelenséget képes tökéletesen reprodukálni a Clavinova a Virtuális Rezonancia Modellezés (VRM) technológiája, mely pillanatról-pillanatra összehasonlítja a 88 billentyűhöz tartozó minden egyes húr állapotát, ezáltal élénken, változatosan kifejezően lehet játszani, mindez megjelenik azokban a szinte végtelen számú tényezőben is melyek szerepet játszanak a zongorázásban - pl. a hangmagasság, a lenyomott billentyűk száma, az ütés erőssége és a pedál időzítése.


Az egyenletes hangszínátmenetek tökéletesen megfelelnek a billentyű lenyomásának

A zongorista megváltoztathatja a hangerőt, illetve a dinamikát - egyszerűen a billentyűk lenyomásának erősségével érheti el a lágy és fényes csillogó hangzást.

A Clavinova hosszú, gondosan digitalizált, részletgazdag zongora mintákat tartalmaz, a Yamaha egyedi technológiájának köszönhetően pedig a játékos a billentés erősségével képes egyenletes hangtónus átmeneteket megszólaltatni.


A staccato-tól a legato-ig— hihetetlenül kifejező megszólalás

A Yamaha Smooth Release technológiának köszönhetően a Clavinova kristálytiszta staccato játékot és akár a billentyűk felengedése után még hallható hangot is képes reprodukálni. Ez a hangszer a zongorista játékának a legapróbb ujjmozdulatait is hűen szólaltatja meg.


Key-Off hangminták

Amint a zongorista felengedi ujjait a billentyűkről, a tompító ráereszkedik a húrokra és lenémítja a hangot. Az úgynevezett Key-Off hangminták éppen ezeket a hangokat tartalmazzák és megszólalásukkal még több realizmust visznek a zongora hangjába.


256 hang polifónia

A magas polifónia szám lehetővé teszi, hogy a hangok kihagyása nélkül, egyszerre tudjanak megszólalni.


Natural Wood X (NWX) billentyűzet

Valódi fa (NWX) billentyűzet létrehozásában a Yamaha felhasználta a több mint száz éves múltra visszatektintő zongoragyártásban szerzett tapasztalatait. A zongorák speciális anyagszárítási eljárásával szárították az NWX billentyűzet faanyagát is.

Alkalmazva a zongorák kalapácsmechanikás rendszerét és rugómentes mechanizmusát, a NWX működése pontosan reprodukálja az akusztikus zongora mechanikáját: a mélyebb hangoknál nehezebb, a magasabb hangoknál könnyebb a billentyűk járása. Továbbá a billentyűzet mozgását, állapotát három érzékelő figyeli, értelmezi, annak érdekében, hogy minél hasonlóbb legyen a zongora működéséhez.

Az új fejlesztésű NWX billentyűzet rendelkezik a kiváltópontos mechanikával, ez azt jelenti, hogy a billentyű lenyomásának utolsó fázisában tapasztalható egy kis kattanás, ez pedig úgy lett tervezve, hogy ez a hatás az igazi zongorához hasonlóan csak a leggyengébb billentyűleütéskor észlelhető.


Szintetikus elefántcsont borítású billentyűzet - több órányi zongorázás után még mindig élvezet rajra játszani

Visszaadja az egykoron csak a legjobb zongorák billentyűzetére jellemző elefántcsont borítás jellegzetes tapintását. A felület a zongorázáshoz a legideálisabb anyaggal van bevonva, amely megakadályozza, hogy az ujjak több órás gyakorlás után is csússzanak.


88-billentyű lineáris súlyozott kalapácsmechanika

Hűen adja vissza minden egyes billentyű súlyozását, mozgását. Nincs két egyforma billentyű


A GP Response Damper Pedal igazi zongora pedál játékérzetet nyújt

A CLP-575 megtalálható GP Response Damper Pedal, mely pedáljátéka megegyezik a zongoránál tapasztalhatóval, az elején könnyű majd fokozatosan nehezedik a pedál lenyomása. Így, a zongoristák hozzá szokhatnak az pedállal kapcsolatos apró technikai lehetőségekhez is.


Teljes zongoratest rezonancia, éppen úgy, mint egy akusztikus zongoránál

Az akusztikus zongorákhoz hasonlóan a Clavinova hangszerek rezgését is a legoptimálisabbra állították be, a hangszórók megfelelő elhelyezésével és az anyagok gondos kiválasztásával. A zongora hangképének elérése érdekében ezekben a hangszerekben akusztikus nyílások találhatóak (Tone Escapement), melyek lehetővé teszik, hogy a hang ne maradjon a hangszer belsejében, hanem közvetlenül a hallgatósághoz jusson el.


2 utas hangfalak

A csodálatos hangzás érdekében külön sugárzók a magas és közép frekvenciákra.


Akusztikai Optimalizáló—A kiegyensúlyozott hang biztosítéka

A Clavinova hangszerekben található az Akusztikai Optimalizáló, mely a hang és hangszín egyenletes áramlásáért felelős.

Az új technológia - a Yamaha hangszerekkel kapcsolatos legbensőbb információk ismeretében kifejlesztett Akusztikai Optimalizáló természetes, egyenletes hangképet sugároz.


Könnyen használható interface

A könnyen olvasható LCD és logikus kialakítás egyszerű kezelésnek köszönhetően több idő marad a zenélésre.


Változatos zongora leckék

Zongoragyakorlatok a megfelelő technika felépítése érdekében a következő szerzőktől: Hanon, Bayer, Czerny és Burgmüller.


Játszon különféle ritmusokra

Játszon különféle ritmusokra, például: jazz, pop, latin ...


Több sávos dalfelvétel

A Clavinova digitális zongorákban található felvevővel egyetlen gombnyomással rögzítheti játékát* és ezáltal objektív képet kaphat előadásáról. Továbbá, maximum 16 sávra vehet fel, melyeket egyszerre le is játszhat, a felvétel történhet külön kezekkel, vagy az úgynevezett "overdub" technikával is külön hangszínek rögzítésével.

* A felvételek MIDI formátumban készülnek, és akár az USB flash memóriára is rögzíthetőek. A felvett anyag számítógépen történő lejátszásához szükséges lesz a számítógépére telepített kompatibilis lejátszó szoftverre is.


USB Audio Felvétel

Rögzítse játékát USB flash memóriára, készítsen audió fájlokat (WAV formátumban) a számítógépére, ossza meg felvételeit vagy írja ki őket egy CD-re.


Választékos Keyboard hangszínek

A világklasszisnak számító zongora hangszínek mellett a Clavinova CLP sorozat még számos lenyűgöző hangszínnel büszkélkedhet, pl. elektromos zongora és sokféle orgona hangszínnel. Élvezze a választás szabadságát, keresse meg a játszani kívánt zenei műfajnak legmegfelelőbb hangszínt.


Az új zengetés teret, térbeliséget ad a hangszernek

Az új zengetések lehetővé teszik, hogy olyan környezetet varázsoljanak a zongorajátékos köré, mintha koncertteremben lenne, vagy mintha az orgonista egy székesegyházban játszana.

A Clavinova sorozatban található különleges effektek mélységet és teret adnak a hangszer hangjához és még saját otthonába is varázsolhatja a koncerttermek hangulatát.


Intelligens Akusztika Vezérlés (IAC) - az otthoni zenéléshez

Különösen hasznos funkció az állítható hangerő, hiszen otthonában nem mindig van lehetősége hangosan zenélni. Nagyon gyakran alacsony hangerőnél a mély és a magas frekvenciák nem hallatszanak megfelelően. A jelenség megoldására született az Intelligens Akusztika Vezérlés (IAC), mely automatikusan kiegyenlíti a problémás frekvenciákat bármely hangerőnél.


A Stereophonic Optimizer—eddig nem tapasztalt fejhallgató élmény

Az egyedi Yamaha Stereophonic Optimizer teljesen új megközelítésbe helyezi a hang térbeli elhelyezését, a fejhallgatón keresztül eddig nem tapasztalt zongorázási élményben részesülhet.


Clavinova és alkalmazások

Az iPad, iPhone vagy iPod touch tulajdonosok számára a Yamaha alkalmazások még élvezetesebbé teszik a zenélést!

 • NWX kalapácsmechanikás digitális zongora, lineáris súlyozás
 • Billentyűzet: 88 kalapácsmechanikás billentyűzet, NWX (Natural wood: fa fehér billentyűk), kiváltópontos mechanika, szintetikus elefántcsont borítás , lineárisan súlyozott (Linear Graded Hammers)
 • Hangszínek: 34 hangszín, Yamaha CFX és Bösendorfer Imperial nagyzongora hangszínek
 • Stílusok: 20 ritmus
 • Polifónia: 256
 • Effektek: 6 zengető, 3 Chorus, 7 Brilliance, 11 effekt
 • Dalok: 18 hangszín demo, 50 zongora darab, 303 oktató dal, WAV formátumú dal lejátszás/felvétel
 • Dalfelvevő: 16-sávos dalfelvevő
 • Adattároló: USB adattároló (pl.: pendrive)
 • Funkciók: Dual (két hangszín megszólaltatása egyszerre)/ Split (billentyűzet két külön hangszínen megszólaló szekcióra osztása), metronóm, transzponálás, hangolás
 • Kijelző: 128 x 64 pixeles LCD
 • Hangszóró: 2x16 cm, 2x8 cm (2x40+2x40 Watt)
 • Szabályzók: hangszín, dal vezérlő gombok, menü vezérlők
 • Analóg csatlakozók: 2 fejhallgató kimenet, AUX in (vonal bemenet), AUX out (vonal kimenet)
 • Digitális csatlakozók: USB memória csatlakozó (pl.: Pendrive), USB To Host (zongora-számítógép csatlakoztatására), MIDI be/ki/át
 • Egyéb: VRM (a hagyományos zongoratest rezonanciájának teljes modellezése, a lenyomott billentyűk, a nyomás erőssége és a pedálhasználat figyelembevételével), Smooth Release (a billenytűk felengedési sebességétől függő zongorahangzás),
  Key-Off Sample (külön hangszín a billentyűk felengedésekor)  
 • Méret: 1461 x 927 x 465 mm
 • Súly: 70 kg
 • Bővíthetőség: fejhallgató, i-UX1 (USB/iOS kábel), i-MX1 (MIDI/iOS kábel)
 • Szín: matt rózsafa (R: Rosewood)

Vélemény írása

Kérlek lépj be vagy regisztrálj a vélemény íráshoz

Yamaha CLP-575R Clavinova digitális zongora

Díjtalan országos házhoz szállítás

25.000 Ft-tól ingyenes - 25.000 Ft alatt is is csak 990 Ft!

Akár 10 év garancia

Márkától függően, 1-10 év garanciát vállalunk

Webshopbunban & üzletünkben elfogadott bankkártya típusok

Visa/Visa Electron/V-Pay/MasterCard/Maestro/JCB (American Ex. nem)

Erzsébet kártyával is fizethetsz

Üzletünkben ajándék, iskolai & gyermekvédelmi utalványokkal & kártyával fizethetsz. Webshopban & a futárnak tövényi szabályozás miatt sajnos nem. Az utalványokat postázhatod is, a részletekért kérlek írj e-mailt!

OTP Cafetéria ajándék & iskolakezdési kártyával is fizethetsz

Üzletünkben igen, a Webshopban & a futárnak tövényi szabályozás miatt sajnos nem tudsz fizetni. Ha nincs lehetőséged elutazni hozzánk, kérlek írj e-mailt.

 • Megtekintések: 455
 • Gyártó: Yamaha
 • Termék kód: yamclp575r
 • Jutalom pont: 8789
 • Elérhetőség: Raktáron
 • Garancia: 2 év
 • 819.900 Ft
 • Nettó ár: 645.591 Ft
 • Ár jutalom pontban: 878901

Címkék: Digitális, zongorák, Digitális zongorák, Yamaha, CLP-575, Clavinova, digitális, zongora, Yamaha CLP-575 R Clavinova digitális zongora

A "Real Grand Expression" hang, a billentés és a pedálok tökéletes integrációja egy valódi nagyzongo..
819.900 Ft
Nettó ár: 645.591 Ft
A "Real Grand Expression" hang, a billentés és a pedálok tökéletes integrációja egy valódi nagyzongo..
819.900 Ft
Nettó ár: 645.591 Ft
A "Real Grand Expression" hang, a billentés és a pedálok tökéletes integrációja egy valódi nagyzongo..
949.900 Ft
Nettó ár: 747.953 Ft
A "Real Grand Expression" hang, a billentés és a pedálok tökéletes integrációja egy valódi nagyzongo..
1.145.900 Ft
Nettó ár: 902.283 Ft
A "Real Grand Expression" hang, a billentés és a pedálok tökéletes integrációja egy valódi nagyzongo..
1.269.900 Ft
Nettó ár: 999.921 Ft
A "Real Grand Expression" hang, a billentés és a pedálok tökéletes integrációja egy valódi nagyzongo..
898.900 Ft
Nettó ár: 707.795 Ft
A "Real Grand Expression" hang, a billentés és a pedálok tökéletes integrációja egy valódi nagyzongo..
1.030.900 Ft
Nettó ár: 811.732 Ft
A "Real Grand Expression" hang, a billentés és a pedálok tökéletes integrációja egy valódi nagyzongo..
898.900 Ft
Nettó ár: 707.795 Ft
A "Real Grand Expression" hang, a billentés és a pedálok tökéletes integrációja egy valódi nagyzongo..
898.900 Ft
Nettó ár: 707.795 Ft
A "Real Grand Expression" hang, a billentés és a pedálok tökéletes integrációja egy valódi nagyzongo..
898.900 Ft
Nettó ár: 707.795 Ft